Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicat de la Plataforma pel soterrament de les vies i contra el pla de l'estació de Sants
03 nov 2007
Comunicat de la Plataforma pel soterrament de les vies i contra el pla de l'estació de Sants
Davant la greu situació caòtica que està vivint aquests dies l’àrea metropolitana de Barcelona degut a totes les incidències generades per les obres de l’AVE, volem manifestar en primer lloc que el barri de Sants no només està patint les grans molèsties de les obres si no que el resultat final no aportarà cap millora a les necessitats dels veïns i veïnes. Sants seguirà sent un barri dividit en dos, en el passat per les vies i en el futur per un gran calaix de formigó que ja s’està aixecant per amagar-les.


Aquests dies els mitjans de comunicació s’estan fent ressò de les picabaralles entre partits que es van passant les responsabilitats d’aquesta crisi. Hem de recordar que tots els partits polítics són responsables del gran perjudici que s’està ocasionant a la població i al territori. En el seu moment, el projecte inicial de l’AVE, va ser aprovat per el Ministeri de Foment del govern del PP, amb el vist i plau de la Generalitat de Catalunya, aleshores en mans de CIU i de l’Ajuntament de Barcelona, governat pel PSC i ICV. Per la seva banda, el traçat de l’AVE, va ser aprovat per la totalitat dels Ajuntaments de l’àrea metropolitana. Tots els partits van apostar per l’AVE en detriment de la xarxa ferroviària.

S’han deixat morir grans estacions a la ciutat, com la del Nord i la desaprofitada Estació de França, la qual cosa ha saturat l’Estació de Sants que rep cada any quaranta milions de passatgers. Per això, considerem un gran error fer entrar l’AVE per aquesta estació, i un error encara més gran fer-lo passar pel centre de la ciutat. El nou túnel que es pretén construir serà un malson pel veïnat i no descongestionarà el servei de Rodalies com ens han fet creure, perquè serà d’ús exclusiu per la gran velocitat.

Demanem la paralització total de les obres i el restabliment immediat del servei de Rodalies. I considerem imprescindible que els governs es plantegin elaborar un nou pla de reestructuració de la xarxa ferroviària que contempli una sola estació de l’AVE a La Sagrera en lloc de creuar la ciutat. En aquest cas, les obres que s’estan fent a l’estació de Sants podrien aprofitar-se per millorar i descongestionar la xarxa tradicional de rodalies.

Sants, Novembre 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de la Plataforma pel soterrament de les vies i contra el pla de l'estació de Sants
03 nov 2007
Estic d'acord amb el comunicat de la Plataforma, ahir, sense anar més lluny, la fuita de gas d'ahir degut a les obres de 'AVE a Sants va estar a punt de provocar una gran catàstrofe.A que estan esperant tots els responsables d'això: polítics de Madrid, de Barcelona i de Catalunya? Potser és que no hi ha prou, entre esvorancs, morts de treballadors, fuites de gas, rodàlies tallades? Tot és bla, bla, bla, mea culpa, però cap solució ni cap dimissió.
Re: Comunicat de la Plataforma pel soterrament de les vies i contra el pla de l'estació de Sants
05 nov 2007
Doncs no estaria malament aprofitar aquesta aturada de rodalies i si fes falta allargar-la una mica més per traslladar les vies de rodalies dins del tunel de la BVC (baixa velocitat catalana), i en tot cas, ja tindran temps per fer un túnel paral·lel sota les vies actuals o a on vulguin per fer passar l'ave.
Sindicat