|
|
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió |
El director de policia Rafael Olmos tem que Al Qaeda vulgui recuperar Al-Andalus
|
|
per Libero |
02 nov 2007
|
A l'entrevista del periodista Josep Cuní a Televisió de Catalunya, el director de policia de la Generalitat de Catalunya parla del risc terrorista a Catalunya i per Extensió a tot Europa. |
En declaracions al programa de varietats (polítiques) dels matins de TV3, el divendres 2 de novembre del 2007 sobre les 9h del matí, en el context de la recent sentència sobre els atemptats del 11-03-2004 a Madrid, atenent a les preguntes sobre el risc que suposen els locutoris i mesquites com a lloc de trobada i per tant possible focus de formació de "cèl·lules" d'Al Qaeda, entre d'altres coses Rafael Olmos i Salaver afirmava:
- Que Al Qaeda no té una estructura piramidal ni amb estaments superiors, i per tant no val la pena investigar l'autoria intel·lectual dels seus atemptats.
- Que Catalunya és un lloc d'especial atenció en matèria de terrorisme internacional, ja que els islamistes hi tenen com a objectiu recuperar el que va ser Al Andalus, i per extensió tota Europa. |
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/300375/index.php |
This work licensed under a Creative Commons license |
Comentaris
Re: El director de policia Rafael Olmos tem que Al Qaeda vulgui recuperar Al-Andalus
|
per llibertat de pensament |
02 nov 2007
|
Efectivament, l'islamisme (no solament Al Qaeda) té com a missió "recuperar" tots els territoris que alguna vegada hagin estat islàmics, entre ells Al-Andalus (gairebé tota la península ibèrica).
Però el més greu és el mateix concepte de "territori islàmic", un autèntic atemptat al laïcisme i a la llibertat religiosa dels individus, que ha de ser combatut per l'esquerra amb totes les seues forces. |
Re: El director de policia Rafael Olmos tem que Al Qaeda vulgui recuperar Al-Andalus
|
per per a tonteries de pensament |
02 nov 2007
|
la llibertat religiosa te la pots fotre per on te càpiga. qui ets tu un altre extremista religiós però d'un altre color? qui hem de tèmer més els extremistes religiosos de l'altra banda de la mediterrània o els que tenim instal·lats a casa i que exerceixen la seva influència política-social i econòmica sobre nosaltres? qui és més perillós les sectes cristianes occidentals al servei de les oligarquies europees i nord-americanes o a les sectes islàmiques al servei de les oligarquies económiques de l'orient mitjà? Si alguna religió ens ha de sotmetre els realment perjudicats no serem la gent que no creiem, sereu els col·lectius cristians que veureu el final de segles de privilegis i favoritismes dels estats occidentals.
Fomentant la por a l'islamisme fomenteu el racisme vers els musulmans. A més em fa gràcia que estiguis per la llibertat religiosa però censuris l'islamisme. O l'un o l'altre. Serà que al Vaticà hi ha llibertat religiosa! O que els legionaris de crist o l'opus dei estan a afavor de la llibertat religiosa?! és l'islamisme l'equivalent a l'extrema dreta católica occidental? aleshores el problema real és l'islamisme o les causes que el generen? De totes maneres si no tens prou força per tenir controladeta l'éscoria fonamentalista religiosa de casa teva no despotriquis de la casa dels demés. Perqué potser és que no comprnes que estan passant allà. I fomentar la por és donar ales al racisme promogut per l'extrema dreta d'aquí. Observa l'islamisme com un indicador dels problemes d'una part del món, problemes els quals han sorgit arran de la coiuntura del capitalisme en el seu desenvolupament global i local. De la qual cosa nosaltres en tenim part de la culpa.
Mori la religió
mori la metafísica
mort a déu i als deus
Mort al racisme i a la explotació |
Re: El director de policia Rafael Olmos tem que Al Qaeda vulgui recuperar Al-Andalus
|
per No hi ha llibertat amb ignorancia |
02 nov 2007
|
Això en recorda quan ens van colar l'OTAN a l'any '86; va sortir el Si(52%) front un 40% del No. Dons bè, alguns Mas Merda i periodistes amb nom i cognom, varen estar fent campanya per entrar a "l'Aliança", recordo, per eixemple, El Periodico, amb les seues grafiques i estadistiques militars dels "dos vandos", venien a dir que si no entravem a l'OTAN, ens invadirien...
Observo que la "gerra de civilitzacions" del senyor Bush, cada dia guanya més adeptes...
Lo que s'ha de combatre per tothom es l'gnorancia i la por, aquesta ultima derivada en part de la primera. |
Re: El director de policia Rafael Olmos tem que Al Qaeda vulgui recuperar Al-Andalus
|
per otan No bases fuera |
02 nov 2007
|
Per cert a Catalunya, Paìs Basc, Navarra, i les Palmes va sortir el No al Referendum de l'Otan. |
Re: El director de policia Rafael Olmos tem que Al Qaeda vulgui recuperar Al-Andalus
|
per (A) |
02 nov 2007
|
L'islamisme son 1.300 millones de personas. A ver si hacemos analisis un poco mas profundos en vez de ir por ahi ofendiendo a la gente.
per cert no anem ben dirigits mentre l'unic regim veritablement radical , arabia saudi, continui pactant amb les potencies occidentals i aqui ningu no digui res.
criminalitzem pero, a iran, que es potser un dels paisos mes occidentalitzats de lislam |
Re: què és l`escepticisme?
|
per sr montaner |
02 nov 2007
|
L'escepticisme, per la seva mateixa naturalesa, considera impossible definir o conèixer la veritat. Per tant no es pot considerar com una escola. ¿Però, se'n pot fer un quadre general?
A l'Antiguitat hi van haver dues tradicions o escoles escèptiques: la primera és la que s'anomena "pirronisme", i fou la més important. Pren el seu nom de Pirró d'Elis, contemporani d'Aristòtil i soldat en l'exercit d'Alexandre Magne. Pirró va tenir alguns seguidors, el més important dels quals fou Timó, però no va donar lloc estrictament a una escola amb tots els ets i uts. Possiblement l'escola escèptica neix amb Enesidem, originari de Creta i actiu a principis del segle I a.n.e. Després d'aquest, el personatge més important en la tradició pirroniana és Agrippa, de qui no se sap gaire res. I finalment ja passem a l'autor més significatiu: Sext Empíric, que és l'únic del qual ens ha quedat el text bàsic del moviment: Les HIPOTIPOSIS PIRRÒNIQUES, la font més bàsica de la tradició pirrònica.
Hi ha encara una segona tradició escèptica més embolicada d'explicar: l'escepticisme acadèmic, nascut a l'Acadèmia platònica tardana al segle I a.n.e. Un escoliarca, de nom Arcesilau, imprimí a l'Acadèmia una orientació escèptica, que es diferencia de l'anterior pel fet de ser més institucional, quan l'escepticisme pirronià era de caire més individual.
D'on surt el mot "escepticisme"? Què vol dir "skepsis"?
La paraula catalana "escèptic" recull pèssimament el sentit de l'antic mot grec "skeptikos". La "skepsis" significa "recercar", "indagar", "observar curosament", perquè eren filòsofs que es dedicaven a recercar, a buscar. Seria millor anomenar-los "recercadors", perquè deien no saber res, però no pas que fos impossible saber res: per a ells totes les preguntes havien d'estar sempre obertes. De fet, s'anomenaven a sí mateixos "aporètics", que vol dir: "persones que no tenen opinió".
Sòcrates va dir "només sé que no sé res" ¿Se'l pot considerar el primer escèptic?
Segurament l'escepticisme inclou un element psicològic comú a tots els humans. Trobem a la filosofia grega antiga idees de Xenòfanes i de Demòcrit poden considerar-se escèptiques. També és un ingredient de la sofística. I alguns dels participants als diàlegs de Plató també deixen entreveure actituds escèptiques, tot i que no hi havia encara una escola escèptica organitzada. El Sòcrates que deriva dels "socràtics menors" té molt de savi escèptic. Potser era un escèptic pràctic quan s'adonava de la manca de saber de molts pretesos savis baladrers. Però per a Sòcrates la ironia i l'escepticisme són només un moment del mètode, que deixa pas a una ferma confiança en la ciutat i en la llei, que un escèptic mai no tingué. A més, Sòcrates va morir per defensar les seves idees, mentre l'escepticisme hel·lenístic té un aire de distinció un xic desmenjada. En qualsevol cas, certament, la figura de Sòcrates oferia una cobertura de respectabilitat social, una imatge pública de com hauria de ser un escèptic.
Per què s'anomenaven "pirrònics" els escèptics?
Segons Timó, Pirró havia establert els fonaments de l'escepticisme en fer-se tres preguntes: la primera "quina és l'autèntica naturalesa de les coses?", la segona "què en podem dir?" i la tercera: "com ens hem de captenir quan se'ns doni una resposta?". També segons Timó, Pirró hauria respost a la primera qüestió que la naturalesa de les coses és obscura, a la segona que -en conseqüència- no hem de dir res sobre les coses, val a dir, no podem tenir opinions i que, pel que fa a la tercera pregunta, hem de procurar no enderiar-nos i cercar la tranquil·litat de l'esperit. No se sap gran cosa de Pirró però aquests tres són els tòpics sobre els que es fonamentarà l'escepticisme antic.
Cal no oblidar que el pirronisme té un gran contingut ètic. Es preocupaven per l'home i desconfiaven especialment de la possibilitat de conèixer la natura.
Què és l'"afàsia" dels escèptics?
"Afàsia" vol dir "abstenir-se de la paraula", però de vegades s'entén erròniament, com si signifiqués: "no dir res". Els escèptics consideraven legítim parlar, i fins i tot escrivien llibres; el que no consideraven correcte era el que avui en diríem "pontificar", fer afirmacions generals. Per exemple si jo fos un escèptic podria dir que m'agrada el vi blanc d'agulla, però no que el vi blanc d'agulla "és bo". L'home que no fa afirmacions generals aconsegueix, a canvi, una recompensa important: és feliç, perquè procura per la tranquil·litat de la seva ànima. El dolor ve de tenir conviccions, de voler "saber-ne massa" (en català podem dir: de "saber-se-la massa llarga") ."Afàsia" és, doncs, una manera de viure, més que no una actitud epistemològicament consistent en sentit modern.
Hi ha un escepticisme "positiu" que es pugui distingir d'un escepticisme "negatiu"?
Aquesta és una explicació -i quasi una disculpa de l'escepticisme- que prové de la tradició dialèctica. De fet, els adversaris dels escèptics al món antic foren els estoics que tenien molta cura a ser "constructius" (i que ni tan sols així van evitar ser perseguits a Roma des de Neró). L'escepticisme sempre és "negatiu", perquè és antidogmàtic i perquè renuncia a la pregunta pel fonament. El que pot semblar positiu en l'escepticisme és, potser, que reclama un canvi de vida. Però, en tot cas, l'escepticisme no és cap "doctrina", sinó una actitud de recerca. |
Les declaracions també són terrorisme
|
per Stop pors socials!!! |
02 nov 2007
|
El concepte de segoretat sempre ha estat una eina per espantar la gent i justificar les despeses que es gasta l´estat en armament i policia.
El més curiós de tot plegat, és que, per seguretat es va envair Irak i l´únic que hem aconseguit han estat més atemptats a Europa.
La estratègia d´Estats Units passa pel foment de les mateixes pors arreu d´Europa que a ells els serveixen per atacar paisos indiscriminadament. No oblidem que la indústria armamentística dels EEUU necessita una guerra en cicles de cada 10 anys per suerar les crisis econòmiques del mateix sector. Són la escòria més gran de la humanitat.
I aquest és el tema real i no les palles mentals que algú es fa per aquí dalt.
PS: I no vaig de pacifista menjaflors. |
Les declaracions també són terrorisme
|
per Stop pors socials!!! |
02 nov 2007
|
El concepte de segoretat sempre ha estat una eina per espantar la gent i justificar les despeses que es gasta l´estat en armament i policia.
El més curiós de tot plegat, és que, per seguretat es va envair Irak i l´únic que hem aconseguit han estat més atemptats a Europa.
La estratègia d´Estats Units passa pel foment de les mateixes pors arreu d´Europa que a ells els serveixen per atacar paisos indiscriminadament. No oblidem que la indústria armamentística dels EEUU necessita una guerra en cicles de cada 10 anys per suerar les crisis econòmiques del mateix sector. Són la escòria més gran de la humanitat.
I aquest és el tema real i no les palles mentals que algú es fa per aquí dalt.
PS: I no vaig de pacifista menjaflors. |
Totalment d´acord amb l´anterior post, breu, concís i ben argumentat
|
per Roig |
02 nov 2007
|
i jo encara diria més...
són els americans estúpids?
http://www.youtube.com/watch?v=QVbobdL3yi0
si us plau, no penjeu els rollos dels mass media a indy, que aquí venim a enterar-nos del que ells No expliquen. |
Les declaracions també són terrorisme
|
per Stop pors socials!!! |
02 nov 2007
|
El concepte de segoretat sempre ha estat una eina per espantar la gent i justificar les despeses que es gasta l´estat en armament i policia.
El més curiós de tot plegat, és que, per seguretat es va envair Irak i l´únic que hem aconseguit han estat més atemptats a Europa.
La estratègia d´Estats Units passa pel foment de les mateixes pors arreu d´Europa que a ells els serveixen per atacar paisos indiscriminadament. No oblidem que la indústria armamentística dels EEUU necessita una guerra en cicles de cada 10 anys per suerar les crisis econòmiques del mateix sector. Són la escòria més gran de la humanitat.
I aquest és el tema real i no les palles mentals que algú es fa per aquí dalt.
PS: I no vaig de pacifista menjaflors. |
|
|