Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[CAJEI – Subversió per la Llibertat] La Llei de la Memòria Històrica: un nou sedant que el jovent català tampoc acceptarà
01 nov 2007
Des de la CAJEI volem refermar el nostre compromís a seguir retirant i boicotejant no només la simbologia feixista que segueix dempeus als nostres carrers, sinó el conjunt de símbols i representacions espanyoles que fan apologia del pacte de silenci, de la restauració borbònica i de la negació del dret a decidir del nostre poble.
La Llei de la Memòria Històrica va ser aprovada ahir pel Congrés dels Diputats espanyol. El procés dâaprovació pel qual està passant aquesta llei ha donat lloc a diversos debats entre els polítics del Parlament espanyol. La possible aprovació de la llei ha dut a la primera plana dels mitjans de comunicació el dubte i la incertesa sobre el que va suposar pacte de silenci que es va signà durant la Transició i, també, la necessitat de començar a netejar els carrers que Francisco Franco va omplir de simbologia feixista durant 40 anys de dictadura.

Aquest debat ha resultat extremadament estèril i interessat, i des de bon principi ha estat carregat dâuna gran dosis dâhipocresia, assumida pel conjunt de forces polítiques que sâautoanomenen progressistes al Principat de Catalunya, al País Valencià i a les Illes, inclòs la mateixa ERC, malgrat que la seva decisió final hagi estat retirar el suport a la llei.

Des que vam néixer les Assemblees de Joves de lâEsquerra Independentista hem denunciat la permanència de simbologia feixista als nostres carrers. A més, enguany, la CAJEI ha encetat la campanya âSubversió per la llibertat, fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers!â?. Una campanya de caràcter nacional que ha arrencat, precisament, amb la denúncia i lâacció directa contra la simbologia franquista que encara hi ha a les viles i ciutats catalanes.

Aquesta lluita contra la simbologia feixista no és pròpia ni original de la CAJEI. Durant molts anys, el poble català, i especialment la joventut, ha practicat el boicot i el sabotatge contra la simbologia espanyola imposada al nostre territori, ja sia ridiculitzant els Toros dâOsborne, demanant als Ajuntament que es retiressin les plaques del Ministerio de la Vivienda o embrutant i tombant els monuments als Caídos por Dios y por la Patria que encara hi ha a alguns llocs de la geografia catalana. Les Assemblees de Joves només hem volgut agafar aquest llegat per intentar convertir-lo en una dinàmica organitzada i constant al nostre país.

Per això, ara volem fer algunes consideracions relacionades amb la polèmica suscitada entre lâopinió pública catalana:


1.     La Història és el camí que ens duu al present. Una vertadera Llei de la Memòria Històrica, pels i les catalanes, no és només una llei que reconegui una història de lluita i de resistència enfront del feixisme, per congratular-nos o per compadir-nos dels nostres avantpassats. Sinó que ha de servir per replantejar-nos les bases històriques de lâactual statuts quo i, per tant, per afrontar i transformar el futur del nostre poble, continuant amb el camí que han seguit tants lluitadors i lluitadores als Països Catalans.

2.     Tota la simbologia feixista que segueix dempeus als Països Catalans està intacta no per casualitat, sinó perquè intacta és com va quedar tota la burocràcia de Francisco Franco, tots els assassins de la dictadura, tots els alcaldes feixistes, tots els militars al servei dâEspanya, etc. La simbologia feixista que segueix embrutant el nostre país, segueix fidel a allò que representa: el pacte del silenci signat durant la Restauració Borbònica -o la mal anomenada transición democrática.

3.     Durant tot aquest temps, centenars dâAjuntaments catalans, governats pels qui ara donen o neguen el seu suport a la Llei alâ¢legant qüestions de âdignitatâ? sâhan dedicat a criminalitzar lâactitud combativa del jovent que ha fet front a la simbologia feixista, a defensar que la història no es borra i, fins i tot, a reposar monuments, netejar pintades de denúncia o ordenar detencions contra els i les catalanes que hem participat en el boicot a la simbologia imposada pel feixisme espanyol.

4.     Aquesta llei, a més de culpabilitzar per igual els bàndol reaccionari i el bàndol revolucionari, pretén acabar de tapar la boca a la població catalana i fer-la caure definitivament en lâoblit i la desmemòria que hem patit durant 30 anys de presumpta democràcia espanyola. Amb la Llei de la Memòria Històrica, el PSOE i la resta de partits volen de nou fer-nos còmplices del pacte de silenci, justificant així lâactual negació del dret a lâautodeterminació i lâactual ofensiva impositora que pateixen els Països Catalans i la resta de pobles oprimits per lâEstat espanyol.

5.     El PSOE pretén fer oblidar que si el dret a lâautodeterminació segueix essent-nos negat i els Països Catalans segueixen dividits és, precisament, gràcies als pactes i intercanvi de poltrones que fa 30 anys van protegir la salvaguarda del franquisme, la inviolabilitat de la simbologia feixista i el manteniment dels cacics i buròcrates que van acumular poder durant quatre dècades de dictadura.

6.     I és que en definitiva, la mateixa constitució Espanyola, el Rei que la representa i lâestructura político-econòmica que seân deriva són fruit, precisament, del pacte de silenci del que ara només es pretén revisar lâaspecte simbòlic.
Des de la CAJEI volem refermar el nostre compromís a seguir retirant i boicotejant no només la simbologia feixista que segueix dempeus als nostres carrers, sinó el conjunt de símbols i representacions espanyoles que fan apologia del pacte de silenci, de la restauració borbònica i de la negació del dret a decidir del nostre poble.

Dâara endavant, i donada lâactual conjuntura política i social, la CAJEI emprèn una nova etapa de la campanya âSubversió per la llibertat, fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers!â?. A banda de seguir retirant les plaques del Ministerio de la Vivienda i de deslegitimar la permanència de monuments feixistes i de les forces dâocupació espanyoles, les Assemblees de Joves centrarem la nostra feina en:

1.     La renomenclatura de les places, carrers, edificis i escoles el nom de les quals rememora els temps més obscurs que hem viscut els i les catalanes, o que suposen una gran falta de respecte pel nostre poble i per la nostra història.

2.     La pressió social per combatre tota la simbologia que seguirà protegida per la legalitat espanyola que 30 anys després pretén aprovar el PSOE amb el suport de gairebé tots els grups parlamentaris i que dona ales a la permanència, per exemple, de les àguiles feixistes que segueixen al capdamunt de molts edifics oficials.

SUBVERSIÃ PER LA LLIBERTAT!

FORA SIMBOLOGIA ESPANYOLA I FRANCESA DELS NOSTRES CARRERS!

CAJEI
Països Catalans, 1 de Novembre de 2007
Mira també:
http://www.cajei.net
http://www.cajei.net/especial_subversio.asp

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAJEI – Subversió per la Llibertat] La Llei de la Memòria Històrica: un nou sedant que el jovent català tampoc acceptarà
02 nov 2007
feu pena
Re: [CAJEI – Subversió per la Llibertat] La Llei de la Memòria Històrica: un nou sedant que el jovent català tampoc acceptarà
02 nov 2007
Stop llei del silènci!!!

hi ha gent que es pensa que és casualitat que siguin els entorns acadèmics que es dediquen a la història els qui més critics hagin estat amb aquesta llei, quant, en realitat, si fós una bona llei, haurien d´haver estat els més conformistes...

Ben dit, ben fet, i seguiu endavant!!!

PS: bé... potser lo de "sedant" i alguns adjectius que intenten exagerar si que sobren... i alguna mentida que hi ha en la redacció també... no cal exagerar ni mentir per justificar les conclusions, amb les quals estic totalment d´acord.

salut i endavant altre cop.
Re: [CAJEI – Subversió per la Llibertat] La Llei de la Memòria Històrica: un nou sedant que el jovent català tampoc acceptarà
02 nov 2007
No quiero simbología fascista en las calles, yo mismo retiré, hace años, las placas del ministerio de vivienda franquista, con las lanzas de la falange, en mi calle. pero lo siento, no comulgo tampoco con vuestra simbología, el martillo y la hoz que, del pueblo, acalla la voz. Soís Igual de manipuladores, igual de agresores y cambiar una simbología por otra o un estado por otro no cambia nada, el pueblo catalan, español, vasco o lo que sea sigue oprimido por perros lleven el collar que lleven. En sants o en pl. Sant Jaume el lunes 29 de Octubre, me lo dejasteis bien claro, no habéis evolucionado desde mayo de 1938, al menos no a mejor. Y utilizáis, como los bolcheviques, que asesinaron a miles de anarquistas, en Cataluña también, en el periodo arriba indicado, las consignas libertarias para ganar adeptos y simpatías.

¡Comunismo Libertario!
¡Revolución Social!
Re: [CAJEI – Subversió per la Llibertat] La Llei de la Memòria Històrica: un nou sedant que el jovent català tampoc acceptarà
05 nov 2007
que coi diuen aquests fuma porros i intents de borrokilles?

no representeu a ningú
Sindicat