Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Campanya Trenquem el bloqueig a Gaza!Carta de la Unió Independent de Comitès Obrers Palestins
01 nov 2007
Des del gener de 2006 Israel, els EUA, la UE, l’ONU i Rússia imposen un bloqueig ferotge sobre els territoris palestins que ha generat un nivell de misèria desconegut fins ara a Gaza.
Trenquem el bloqueig a Gaza!

Des del gener de 2006 Israel, els EUA, la UE, l’ONU i Rússia imposen un bloqueig ferotge sobre els territoris palestins que ha generat un nivell de misèria desconegut fins ara a Gaza, un càstig col·lectiu imposat perquè el resultat d’unes eleccions netes no era el que desitjaven les grans potències. El bloqueig utilitza la fam com a arma de guerra, mentre Israel no deixa de bombardejar i colpejar els palestins. Sota el pretext que cal aturar un govern islamista i terrorista, s’està ofegant tot un poble per fer-lo renunciar a la lluita contra una ocupació que no s’atura.

Les accions militaris israelianes sobre Gaza son diàries, amb desenes de morts, sovint silenciades per la premsa i la perspectiva d'una intervenció militar israeliana a gran escala segueix sobre la taula. Mentre, el bloqueig internacional sembra la franja de misèria i desesperació. El 85% de les poques indústries i tallers que quedaven a Gaza han hagut de tancar per manca de matèries primeres i es calcula que 70.000 treballadors han estat acomiadats des de juny. El preu del menjar a la franja s'ha disparat

Gaza s'ha convertit en una gran presó. El pas de Rafah, a la frontera amb Egipto i sota control internacional, porta tres mesos tancat i barrat: no hi ha excepcions, ni pels malalts que necessiten un tractament urgent.

Hem de reaccionar i donar un nou impuls a la solidaritat amb el poble palestí, en primer lloc per acabar amb un bloqueig genocida, del qual participa el govern espanyol.

Trenquem el bloqueig polític i econòmic a Gaza!
Tot el suport a les organitzacions dels treballadors palestins!

**Ultimes notícies**
El bloqueig ha generat una espiral d'especulació que ha disparat els preus del menjar: un litre d'oli de girasol costa 15 euros, y un kilo de farina 30 euros. La gent passa gana.

Lluita Internacionalista

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Carta de la Unió Independent de Comitès Obrers Palestins

7 d'octubre de 2007

A tots els nostres amics a l'Estat Espanyol
Companyes i companys de les Federacions Obreres
Companyes i companys de l'esquerra de l'estat espanyol
Amics als moviments de solidaritat

Salutacions obreres a tots,

Escrivim aquesta carta quan el poble Palestí travessa les circumstàncies polítiques i de seguretat més perilloses. De fet, el pitjor moment en la història de Palestina. Israel està imposant un setge injust i injustificat sobre els palestins, que provoca el deteriorament de les condicions de vida a un nivell que afecta tots els detalls de la vida dels palestins, particularment dels treballadors, les dones, els nens i els ancians. A mesura que passen els dies, ens veiem incapaços d'aconseguir el mínim vital de menjar, tractament mèdic, habitatge i educació. Alhora, confiscacions de terra, demolicions d'edificis, expansió d'assentaments, el mur de segregació, repetides incursions sobre els territoris palestins, assassinats i massacres i violació de la llibertat de moviments. Israel s'està desentenent dels seus compromisos i ignorant el dret legítim dels palestins a la llibertat i la independència.

D’altra banda, l'espiral de violència de l'ocupació ha motivat l'augment de la violència interna que ha esclatat amb els últims enfrontaments entre faccions palestines. Sabem per la nostra experiència que els treballadors sempre han estat en la primera línia de la lluita per l'alliberament social i nacional. Però aquest paper es veu ara greument afectat com a resultat de les alarmants circumstàncies generals en el conjunt de Palestina i particularment en la franja de Gaza. Així, creiem que és urgent treballar per a la millora la situació dels obrers i aixecar el bloqueig imposat sobre ells.

Estimats amics,
Us escrivim aquesta carta pensant en la universalitat de les causes dels treballadors, i el seu dret universal a exercir els seus drets i jugar el seu paper. Ens animem a escriure-us per les vostres posicions avançades i el suport que en el passat heu donat als treballadors a Palestina. Us demanem la vostra solidaritat en aquests punts:

1.Actuar per ajudar a la millora de la situació dels treballadors palestins. Us vam demanar que organitzeu activitats per a pressionar sobre l'ocupació israeliana a aixecar el setge i l'embargament imposat als palestins.
2.Actuar amb els nostres amics a tot el món, per forçar l'ocupació a respectar les convencions internacionals i els acords relatius a l'ocupació militar i l'obligació de l'ocupant de garantir als treballadors l'accés al seu lloc de treball i, en conseqüència, protegir la seva font d'ingressos com un pas vital per a reduir la tensió a l'àrea i respectar els drets humans
3.Exigir a Israel que retorni als treballadors dels territoris ocupats les sumes que es van retallar dels seus sous.

Mentre treballem per a evitar que el poble palestí caigui en un desastre intern, no deixem de lluitar per aconseguir que es garanteixin els drets econòmics i socials dels treballadors. Vosaltres sempre heu donat suport al poble palestí per aconseguir els seus drets legítims de llibertat i independència.

Creiem que és el moment per a tots els qui es preocupen pels drets humans a escala global per actuar i forçar a l'ocupació il·legal israeliana a aixecar les sancions col·lectives imposades sobre els palestins.

Salutacions per a tots, confiant en el vostre paper per a ajudar als treballadors palestins a recuperar el seu ritme normal de vida.

Treballadors palestins. Franja de Gaza. Palestina.

Signen aquesta crida:
Unió Independent de Comitès Obrers Palestins
Unión General de Treballadors del Comerç i dels Serveis públics
Unió General de Treballadors Petroquímics i del Gas
Unió General de Treballadors dels Serveis de Salut.
Sindicat de Treballadors d’Escoles Bressol.
Centre per al Desenvolupament d'Estudis Laborals
Centre de Recursos Laborals
El Centre per a la Democràcia i els Drets dels Treballadors en Palestina
Mira també:
http://www.li-litci.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat