Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Ontinyent que fa festa contra el racisme i ultra-dretes
31 oct 2007
abaix ho teniu, festa contra racisme Ontinyent
Les JERC, el jovent independentista dels Països Catalans. http://www.jerc.cat/ontinyent

El proper dia 3 de Novembre hi ha convocada una concentració contra la immigració a la plaça de la concepció. Els convocants son el partit d'extrema dreta Alianza Nacional, coneguts per les seves actituds feixistes i racistes, que ja han realitzat altres concentracions d'aquest tipus per a intimidar a la població i fer una demostració de força. No podem impedir que exerceixquen el seu dret legítim a manifestar la seva opinió, tot i això, tampoc podem restar de braços creuats davant qui manté aquestes actituds racistes i discriminatòries, dirigides frontalment contra un sector social que pretenen minoritzar i aterroritzar. Aquestos volen reduir la ciutadanía a la 'sangre española' i raça (recordem per un moment les barbaritats a les que poden portar aquestos plantejaments).

La repulsa a això no es questió de cap partit polític ni ideologia, el rebuig al racisme no enten tampoc d'edats ni classes socials… ens pot afectar a tots i totes, es un fenòmen en dues direccions que es retroalimenta i sols condueix a l'odi irracional pel simple fet de tindre una procedència distinta, sense importar el que diga, faça o pense l'altra persona. En aquest moment tan delicat no podem donar ales a gent com l'agressor del metro de Barcelona que agredí brutalment a una xiqueta de 15 anys. Actes com aquest passen cada dia, esperonats per grups com Alianza Nacional, España 2ooo i cia, però no queden gravats per les cameres i els agressors resten impunes. Les víctimes son immigrants, homosexuals, rodamons,… o simplement, qui parega que pense de forma diferent a ells...

El proper dissabte 3 de novembre a les 18:00 hores es celebrarà una festa contra el racisme al Parc Mestre Ferrero, amb actuacions musicals, malabars,... convidem a assistir a tots i totes; grans i menuts, associacions i partits polítics. No ens deixem intimidar, hem de mostrar públicament el nostre rebuig a aquestes ideologies i demostrar a la comunitat d'immigrants de la nostra comarca que no compartim aquestes actituds, que estem per la convivència, no per la discriminació; la ciutadania es un dret, no un privilègi. 'Primer van vindre a pels jueus, però com que no soc jueu no vaig fer res Després van vindre a buscar als gitanos, però com que jo no ho era, vaig seguir sense preocupar-me i tampoc vaig fer res Més tard vingueren i s'emportaren als comunistes, però com que no era comunista vaig seguir sense fer res. Ara venen a per mi, i ja es massa tard per fer alguna cosa.' Bertold Brecht A les dades adjuntes hi ha cartells, podeu utilitzar-los amb el text per difòndre-ho. Es tracta d'una celebració lúdica, no es buscara cap tipus de confrontació.

This work is in the public domain
Sindicat