Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Crònica de la 17ena Festa per la Independència
31 oct 2007
muralfesta.jpg
xerrada.jpg
Festavalencia59.jpg
El passat dissabte 27 d'octubre es va desenvolupar a València, malgrat tots els impediments,la dissetena festa per la Independència organitzada per Maulets, el jovent independentista i revolucionari des del 1990.
    Aquesta Festa començava amb la realització d'un mural antimonàrquic a la Plaça Viriat, lloc on s'havia de realitzar el concert de la Festa. Un mural amb el lema:Per la llibertat d'expressió: Prenguem els carrers, i amb el qual es va voler fer referència als nombrosos impediments que aquesta festa ha tingut per part de l'ajuntament de València així com la repressió que l'independentisme ha patit després de les nombroses cremes de les fotografies dels reis espanyols a diferents indrets dels Països Catalans.
    Durant la vesprada es realitzà a l'Ateneu Popular del Carme, la xerrada programada dins les activitats d'aquesta Festa per la Independència i on participà Jaume Roura el primer imputat per la crema de les fotografies dels reis espanyols a Girona i un portaveu de l'organització antirepressiva de l'esquerra independentista: Alerta Solidària. Aquesta xerrada que comptà amb la presència d'unes 60 persones, va servir perquè les persones allà congregades pugueren escoltar de primera mà que estava passant arran de les cremes de les fotos el passat 13 de setembre a Girona i com s'havia estés la solidaritat arreu de la nostra terra amb totes les persones que fins al moment estan imputades.
    La plutja que durant tota la vesprada caigué al centre de València va impedir des d'aleshores el correcte desenvolupament d'aquesta Festa per la Independència. Així, la cercavila que hi havia prevista per després de la xerrada va quedar suspesa i el concert havia de ser traslladat fins al barri de Benimaclet perquè es poguera realitzar amb una certa normalitat.
    Així a les 23 hores començaria l'actuació de Verd Cel al bar El Musical de Benimaclet. A partir d'aleshores i fins les 3:30 de la matinada els grups Malagana, Un Entre Tants i Pepet i Marieta,feren gaudir d'una gran festa a les moltes persones que, malgrat tots els canvis de lloc, assisitiren a aquesta 17ena Festa per la Independència. Durant el concert hi hagué la lectura del parlament de Maulets amb motiu d'aquesta Festa i on després de denunciar públicament els intents de censurar-la per part de l'ajuntament de València, es va agrair de manera pública a totes les persones, organitzacions, col·lectius i als grups de música pel seu recolzament durant la setmana prèvia a la Festa per la Independència i per la seua assisitència al mateix concert, malgrat tots els canvis produïts a les darreres setmanes.
    Des de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, volem tornar a mostrar de manera pública el nostre més sincer agraïment a tota la gent que ha fet possible aquesta Festa per la Independència i a totes les que vareu assistir a la xerrada i al concert i que participareu del desenvolupament de la mateixa.

    PER MOLTS ANYS AMB LA FESTA PER LA INDEPENDÈNCIA!!!
    EL COMBAT MAULET CONTINUA!!!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat