Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sanitat
El Raval Sud no es dona per vençut. Noves mobilitzacions
29 oct 2007
Els treballadors i treballadores de Raval Sud ens hem mobilitzat, i ho continuarem fent, per exigir el retorn del nostre estimat coordinador Jaume Morató, destituit ara fa una setmana per la gerència de l’ICS.
Els treballadors i treballadores de Raval Sud ens hem mobilitzat, i ho continuarem fent, per exigir el retorn del nostre estimat coordinador Jaume Morató, destituit ara fa una setmana per la gerència de l’ICS. Durant aquesta primera setmana hem fet dues concentracions davant de l’ICS, amb assistència de personal de molts centres d’atenció primària, i hem començat a fer difusió del que ens està passant. Hem expressat les nostres opinions per mitjà de diversos comunicats i cartes de reflexió que es poden trobar al blog del centre Raval Sud (http://blog.ravalsud.es). També s’ha encetat una campanya de recollida de signatures per part dels pacients.

A hores d’ara ens plantegem com a pas següent l’obertura de l’assemblea de treballadors cap al barri per explicar tots aquests fets als nostres pacients, principals afectats per aquest cessament. Hem decidit sortir al carrer cada dia de 14 a 15 h per trobar-nos, informar els pacients i facilitar-ne la incorporació a les noves mobilitzacions. També es podrà trobar un plafó informatiu a l’ambulatori amb les diferents novetats que vagin sortint.

Les convocatòries previstes més properes seran concentracions setmanals cada dimarts a les 13.30 h davant la seu del Centre Corporatiu ICS (Gran Via de les Corts Catalanes, 585), el dimarts dia 30 s’aprofitarà també per entregar les firmes recollides fins a aquell moment.

Des de l’Equip d’Atenció Primària Raval Sud convidem tots els pacients i altres persones del barri que comparteixen les nostres reivindicacions perquè us sumeu a les noves iniciatives que periòdicament anirem comunicant.

Pel retorn del nostre coordinador i per una sanitat de qualitat.

Els treballadors i treballadores del Centre d’Atenció Primària Raval Sud.


NOTA DE L’EQUIP D’ATENCIÓ PRIMÀRIA RAVAL SUD

El director de la nostra àrea bàsica de salut al Raval Sud, ens ha comunicat que ha estat cessat per la gerència de l’ICS. El fet ha succeït arran d’una carta, escrita per ell mateix, dirigida als coordinadors de les ABS de Catalunya, que manté un to crític respecte a la línia de treball que es vol promoure des d’altes instàncies de l’administració.

Voldríem expressar que molts de nosaltres percebem com a problema moltes de les coses que el Dr. Morató subratlla a la seva carta: nova burocràcia informàtica, assumpció d’àrees que fins ara duien els especialistes o de noves tasques amb personal limitat, promoció d’un sistema de control de dades, i de consecució d’objectius, al més pur estil “empresa privada� que a vegades canvia la filosofia de l’acte mèdic (acaba sent un mer intercanvi de dades que dificulta poder arribar a l’arrel de molts problemes de les persones).

Aquestes últimes setmanes també s’havia parlat molt sobre un tema que afecta als professionals de la medicina: el comunicat per part de gerència de l’ICS als metges/esses, que els ambulatoris haurien de donar atenció al públic una hora més. Volem remarcar que els metges i metgesses del Raval Sud no ens hem oposat en cap moment a treballar durant una hora més i que el tema de l’horari no va ser en cap moment la principal reflexió de la carta del Dr. Morató. A la carta es donen opinions sobre múltiples aspectes que pensem que es podrien millorar de la sanitat pública, repetim, no només de l’horari.

Hem de dir que la carta anava dirigida a altres directors d’àrees bàsiques (CAPs), per generar opinió amb un llenguatge directe i tal com raja (sempre ha estat característic del tarannà del Dr. Morató). Pensem que la mesura adoptada no fa sinó retraure’ns a altres temps, en què la “discrepància� estava tipificada en el codi penal.

El més important, al nostre entendre, no hauria de ser que les seves paraules hagin pogut ofendre, sinó que les idees expressades a la seva carta, fossin la base per un debat que pugués canviar la situació de la sanitat actual a Catalunya.

Això sí, la seva destitució trenca de forma radical la dinàmica del nostre centre. Només els que hi treballem sabem què significa això.

Per tot aixó des de l'Equip del Raval Sud continuarem exigint la revocació d'aquesta destitució.

Pel retorn del nostre coordinador i per una sanitat de qualitat.

Els treballadors i treballadores del Centre d’Atenció Primària Raval Sud.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more