|
|
Notícies :: antifeixisme |
El PP, partit nazi
|
|
per c |
28 oct 2007
|
enen com a "hijo adoptivo y alcalde perpetuo" al cunyat de Franco, exministre d'Afers Exteriors franquista en l'època de la Division Azul, filonazi amic personal de Himmler i d'altres destacats nazis
Encara tenen algun carrer i un col·legi dedicats a aquest criminal de guerra que portà a la mort el President Companys i uns altres destacats dirigents republicans |
|
Per què no portem aquest cas al Tribunal de L'Haia, no hi ha cap advocat valent-a?
La llei de Memòria Històrica solucionarà aquest cas o l'oblidarà i deixarà que el nom d'aquest nazi infecte la ciutat de Castelló? |
This work is in the public domain |
Comentaris
Nazis i antivalencians
|
per antipp |
28 oct 2007
|
L'exalcalde de Castelló José Luis Gimeno va escriure un llibre ple d'elogis al feixisme. Actualment dirigeix amb Josety (que té una TV des de la qual fa propaganda nazi)el projecte "ciudad de las lenguas". Ambdós son enemics furibunds de la nostra llengua.
“Las hazañas de la División Azul son una Página gloriosa de la historia de España�
Aquests són alguns dels fragments del llibre de Gimeno que posen en evidència la ideologia neofranquista del lÃder del PP local. L’alcalde de Castelló no ha rectificat aquestes declaracions, però el llibre ha estat retirat. Malgrat això, el periòdic gratuït Crònica de Castelló, del Grupo Zeta, està publicant fragments del llibre, evitant, això sÃ, les frases més polèmiques.
BILBAO (PÃ g. 70)
"Denominación acordada en homenaje a la población socialista por autonomasia (sic), pionera de los movimientos obreros violentos, y debido ejemplo a seguir, según unos, durante la guerra civil de 1936".
FERNANDO HERRERO TEJEDOR (PÃ g. 161)
"La nominación de esta plaza tuvo crÃticas por haber sido don Fernando Herrero una personalidad polÃtica en el régimen franquista, voces que callaron o alabaron la decisión de nombrar calles como Pablo Iglesias o Dolores de Ibarruri, polÃticos significados partidistas...".
FERNANDO GASSET (PÃ g. 175)
"Su encarnizada persecución por los rojos, que no por los republicanos, y el posterior castigo por los nacionales, fue la constante de los moderados de Castellón, que no imaginaron nunca que se pudiera llegar a una guerra civil, a la que la intransigencia de los comunistas, anarquistas, socialista, ugetistas, cenetistas, falangistas, jonsistas, cedistas, separatistas, nacionalistas, carlistas, tradicionalistas, militaristas y fascistas, en suma los violentos, les arrastraron".
LARGO CABALLERO (PÃ g. 176)
"... El gobierno socialista compensó a los herederos de Largo Caballero con una indemnización, por el patrimonio que le fue confiscado por los fascistas, de 200 millones".
JOSÉ ANTONIO PRIMO DE RIVERA (Pà g. 176)
"La falange... se basó en los ideales de unidad, libertad y grandeza de la patria... José Antonio marcó el rumbo para un nuevo ser español y la exaltación de un movimiento poético, que, aunque tiene paralelismos con el fascismo, nunca coincidió con las formas ni con las ideas del fundador del fascio... Murió ejecutado-asesinado en la cárcel de Alicante".
DIVISION AZUL (PÃ g. 226)
"... muchos de sus miembros se alistaron en las unidades SS y en las tropas regulares de la Wehrmatch... Tuvieron un comportamiento heroico. Sus hazañas... constituyen una Página gloriosa de la historia militar de España".
PABLO IGLESISAS (PÃ g. 235)
"PolÃtico austero y de honradez intachable... Cita el diario de las Cortes: "Este partido está en la legalidad mientras la legalidad le permita adquirir lo que necesita, y fuera de la legalidad, como han estado todos los partidos, cuando la realidad no le permite realizar sus aspiraciones..." "Hemos llegado al extremo de considerar que antes de que S.S. (se refiere a Antonio Maura) suba al poder debemos ir hasta el atentado personal". "quince dÃas después, el 22 de julio, Manuel Posa, de 18 años, disparó cuatro tiros contra Antonio Maura en Barcelona, causándole gravÃsimas heridas".
CERNUDA Y VELASCO (PÃ g. 246)
"(Cernuda...) Juzgado en la Audiencia Provincial por un Tribunal Popular... fue "justamente" sentenciado a muerte y "justamente" fusilado...".
CASAS SALAS (PÃ g. 257)
"PolÃtico castellonense, presidente de Acción Republicana y diputado en 1933. Mandó la columna de voluntarios que el 30 de junio de 1936 salió a Castellón hacia Teruel, para someter la rebelión en dicha ciudad".
MANUEL AZAÑA (Pà g. 297)
".. sin dudar nunca ni de su capacidad ni de su honradez personal y polÃtica... de los muchos crÃmenes que se realizaron bajo su mando, si no instigados por el gobierno, si al menos consentidos y no perseguidos ni castigados...". (PÃ g. 406)" No supo, no puedo o no quiso, en cualquier caso fue incapaz de evitar los sucesos violentos que dieron lugar a la guerra civil (no debemos ignorar que los excesos causados por incontrolados, de miles y miles de asesinatos de desafectos, ocurrieron en regiones con gobiernos revolucionarios o progresistas...)"
CAUDILLO (PÃ g. 323)
"Gobernó con firmeza como dictados, inflexible, elemental, integro, honrado y español hasta la médula, siendo solo responsable "ante Dios y ante la historia"... La historia juzgará".
SERRANO SUÑER (Pà g. 332)
"Voces que callaron, o aplaudieron, cuando se nombró antes la calle Pablo Iglesias o Azaña, o posteriormente la calle Dolores Ibarruri La Pasionaria, personajes que también intervino antes en la guerra civil y que poco o nada tenÃa que ver con Castellón. Esas voces apasionados no solo no desean olvidar, sino que prefieren avivar viejos recuerdo partidistas, y no siempre ciertos, para difucultar la paz y los acuerdos que nos permitieron la transición y la convivencia en la paz constitucional de un estado de derecho. Nombres que, afortunadamente, para la mayorÃa de los españoles son simplemente historia y para muchos jóvenes, ni eso".
TENIENTE CASTILLO (PÃ g. 403)
"Republicano y afiliado al PSOE (posiblemente también a la masonerÃa)... se le suponÃa autor de la muerte del falangista Andrés Saenz de Heredia y de haber herido gravemente al tradicionalista Luis Llaguno".
MARTIN ALONSO (PÃ g. 254)
"... La ignorancia del primer Ayuntamiento democrático de quien era realmente MartÃn Alonso, quizá por faltar la palabra "general", ha permitido que la calle mantuviera su nombre". "...El nuevo Ayuntamiento democrático, que tuvo más celeridad en cambiar rotulaciones de calles que en resolver los problemas que esperaban los vecinos...".
BLASCO VICHARES (falangista) (PÃ g. 85)
"La ignorancia de la historia de la corporación socialista de 1979, cuando cambió los nombres de las calles que tenÃan relación con el régimen anterior, ha permitido que perdure este nombre".
CARCEL MODELO (PÃ g. 115)
"... derribaba en 1982 pese a estar catalogada como edificio monumental y protegido por el PGOU vigente en ese momento... No obstante, fue una muestra del desprecio de la corporación municipal y de las instituciones culturales de la ciudad a la protección de nuestro escaso patrimonio arquitectónico y a la propia normativa".
ENRIQUE GIMENO(PÃ g. 149)
"Afortunadamente, en 1994, se construyó el actual desvÃo de la N-340, que, inapropiado por su trazado, estrecho y agresivo, impropio para el tráfico y los tiempos...".
SANTOS VIVANCO (PÃ g. 374)
"La falta de rotulación de la palabra comandante, y la feliz ignorancia de los ediles de esa corporación (ser demócrata no supone necesariamente ser culto) este nombre no fue objeto de modificación por el acuerdo de 29 de mayo de 1979". |
Reconeiximent honorÃfic a un feixista per part de l’Ajuntament de Castelló
|
per puto pp |
28 oct 2007
|
La defensa dels valors democràtics, de la llibertat ciutadana per manifestar una ideologia, així com el rebuig a la violència que ho impedisca, són els postulats del partit governant en la seua lluita contra el terrrorisme. La credibilitat d’un missatge s’obté amb la coherència dels fets.
A l’estat espanyol, a diferència d’altres dictadures no hi ha hagut cap comissió de la veritat, cap expedient ni empresonament per les violacions dels drets humans realitzades pels tribunals militars a la dictadura franquista fins al 1963 i des d’aquell any pel tribunal d’ordre públic que va dictar 3.798 sentències, la majoria condemnatòries. Els defensors de l’ordre constitucional republicà van ser tractats com a terrroristes, quan avui en dia la defensa de la Constitució és un baluard del discurs polític.
L’1 de setembre de 2003 va morir a Madrid Ramón Serrano Súñer als 101 anys, feixista totalment identificat amb la ideologia nazi, amic i admirador de Hitler i Mussolini. Si bé la notícia va ser la seua mort hi havia en marxa als tribunals de París un procés de querella criminal per delictes de genocidi i crims de guerra, impulsada per un grup d’exdeportats en camps de concentració nazis i els seus familiars, querella ampliada als seus col·laboradors encara vius. L’Amical Mauthausen formada per supervivents dels camps nazis tenien previst sumar-s’hi.
No anem a judicar un ancià centenari ni la seua manca de penediment, no es tracta de demanar responsabiltats penals exonerades per la llei d’amnistia d’octubre de 1977, però volem ser fidels a la realitat històrica, a les responsabilitats polítiques i morals davant d’un govern democràtic, per tal que pose els mitjans necessaris per a la reparació del patiment i la dignitat de les víctimes.
El tractament d’aquest personatge ací a la ciutat de Castelló ha quedat molt lluny de ser el tractament propi d’una democràcia, aquest fet ha provocat campanyes de rebuig contundents al que és un símbol de la violència i la repressió de la dictadura franquista, germanòfil, que ja en el 1977 davant la periodista Montserrat Roig va expressar la seua admiració pel tercer Reich i la seua repugnància per la democràcia liberal. A la nostra ciutat, té el tractament de "hijo adoptivo" i "alcalde perpetuo" tal com recordava l’esquela pagada per l’ajuntament apareguda en la premsa local, un col·legi a nom del seu germà, camisa vieja de Falange, i una plaça pública al seu nom, es considera un castellonenc més en cercles conservadors i catòlics, lligat a Castelló per raons familiars. El nostre alcalde va acudir al funeral.
Sense entrar en detalls del seu currículum cal recordar els seus trets més significatius: responsable de la deportació davant del govern alemany de milers de republicans (ancians, xiquets, homes i dones) als camps d’extermini en qualitat d’apàtrides; creador de l’oficina origen dels Arxius de Salamanca on s’hi guarden els documents incautats a institucions i particulars de la República; ministre de la Governació i ministre d’Interior (1938-39) en els moments més durs de la repressió; promotor dels assassinats judicials del president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys, del ministre anarquista Joan Peiró i del director de "El Socialista", Julián Zugazagoitia; titular de comptes dorments a Suïssa en la investigació sobre l’or nazi.
Les campanyes de rebuig (Vilaweb i campanyes.org) són en nom de la dignitat de la nostra ciutat, "ciutadans contra la impunitat dels criminals feixistes a Castelló", més de 600 correus electrònics enviats a l’ajuntament i més de 400 adhesions, demanen la retirada dels honors concedits als mandataris franquistes. La resposta de l’ajuntament ha estat el silenci. El regidor de cultura va declarar que la històra ja l’havia jutjat, declaració poc seriosa quan disfruta d’honor pòstums.
Els polítics emparats en la ignorància i l’oblit que va suposar la "modèlica" transició no sols no rebutgen la dictadura sinó que ignoren al poble en nom del poble. |
|
|