Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Proper enderroc del 30% de can Ricart.
27 oct 2007
Es pasen la legalitat pel forro de l'entrecuix.
A partir de la propera setmana, l'especulació urbanística i els polítics que ens mal governen, estan en condicions de perpetrar un atemptat escandalosament il·legal contra el patrimoni cultural de Catalunya.

Emparant-se darrera un secretisme opac, desmunten taulades d'uralita per a permetre l'enderroc immediat d'una part importantisima del recinte ( prop d'un 30%).

Aquest enderroc es du a terme mentre està encara pendent una resolució de la Direcció Gral. de Patrimoni de la Generalitat en relació a l'expedient incoat el passat mes de maig per a declarar Can Ricart com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). És per això que, malgrat l'aprovació del projecte d'enderroc per la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Barcelona, és il·legal i contradictori amb la llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, practicar enderrocs dins del perímetre de protecció decretat per la mateixa Generalitat, i que afecten naus industrials per les quals es va instar al director general de patrimoni el passat 12 de juny de 2006.

Veieu el vídeo de la 2ª inspecció veïnal de can Ricart:

http://blip.tv/file/446145


Mentre l'ajuntament s'ompla la boca de defensa del patrimoni, el 22@ enderroca naus industrials des de l'any 2000,( el pla de defensa del patrimoni s'aprova a finals del 2006), i la conselleria de cultura és absolutament incompetent per aturar la destrucció, el següent vídeo és el de la 1ª inspecció veïnal de can Ricart:

http://www.youtube.com/watch?v=VAD9I89cvuo

també és interessant veure el vídeo de la xerrada del Manuel Delgado en can Ricart:

http://blip.tv/file/414320

Si voleu veure fotos:

http://poblenou.org/Galeria%20imatges/INICI%20IMATGES/CAN%20RICART/Imatg

http://www.niubcn.com/poblezoom/galeria.php?camp=carrer&criterio=can+ric

Després de veure tot això: encara creieu viure en un estat de dret?
Compreneu l'interès de impedir gravar imatges?
Quant creieu que la fiscalia es preocuparà d'altres incendis que no siguin els dels símbols monàrquics?
Perquè els mitjans de comunicació no denuncien aquestes plusvàlues d'escàndol?

Tant de bo que cada dia siguem més els que no ens conformem amb simulacres d'estat de dret. Per això els veïns i veïnes de can Ricart et demanem que faixis arribar aquesta informació a tothom qui puguis, per a que no resti anònim aquest escàndol, ocultat amb els de la RENFE, FECSA, tunel del Carmel,....

mira també:
www.poblenou.org
www.salvemcanricart.org

This work is in the public domain
Colera camping CNT