Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: altres temes
Solidaritat antimonàrquica a Bordils
25 oct 2007
Arran de l’imputació de dos veïns del poble en les cremes de fotos del Borbó, aquest diumenge 21 d’octubre s’ha dut a terme una concentració de solidaritat a Bordils(Gironès). L’acte ha estat organitzat per una plataforma d’amics i amigues dels imputats creada arran dels fets, i de la qual en formen part tant persones a nivell individual com l’Ateneu Popular la Pioixa.
La concentració, la qual ha tingut una gran concurrència ( entre 150 i 200 persones en un municipi de poc més de 1200 habitants), ha durat prop de mitja hora, al final de la qual un dels imputats ha llegit la moció de suport aprovada el divendres 19 de manera unànime per l’Ajuntament de Bordils. Posteriorment s’ha llegit el manifest de la Plataforma i s’ha clos l’acte amb els Segadors.
Des de la Plataforma d’amics i amigues dels antiborbònics bordilencs, en espera del sopar solidari que es farà el 10 de novembre, es valora molt positivament tant la concentració del diumenge com la gran solidaritat desfermada al poble els darrers dies. I és que a part del gran nombre de pancartes i cartells que han inundat el poble la darrera setmana, de la concentració del diumenge i de la moció aprovada per l’ajuntament, és d’allò més gratificant que la totalitat d’entitats del poble(Casal d’avis, Grup Sardanista, Grup Atlètic, AMPA, Handbol Bordils, Grup Voluntariat, Jovent de Bordils, i tota la resta) s’han posicionat tot mostrant la seva solidaritat amb els imputats i oferint total col.laboració. Aquest és el camí:a més repressió, més reacció.
13-10-07 001.jpg
21-10-07 008.jpg
21-10-07 027.jpg
Manifest

Ja n’hi ha prou!aquesta vegada han estat dos veïns de Bordils juntament amb altres set companys de les comarques gironines, als quals hem de sumar els 12 anteriors que ja han hagut de passar per l’Audiència Nacional, que no és res més que un tribunal d’excepció al servei dels poders fàctics de l’estat espanyol. Fins quan aquesta penosa persecució a l’independentisme català?
No som ingenus. Sabem perfectament què podem esperar de l’estat que ens esquartitzat com poble i que encara avui, 300 anys després, continua obsessionat en fer desaparèixer la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra identitat de formes més o menys subtils. És el mateix estat que ens nega el dret a decidir el nostre futur sense cap mena de tutelatge ni intromissió externa. És el mateix estat que té com cap d’estat a un personatge anomenat Juan carlos I de borbón imposat a dit per l’inefable Francisco franco. Aquest personatge, al qual se li van inventar un 23f perquè assolís una legitmitat democràtica que pels catalanes i catalans mai tindrà, és el mateix que encara avui, 30 anys després de la reforma del franquisme, no s’ha dignat a ni tan sols demanar perdò per tot el mal que la seva dinastia, la dels borbons, han infringit al poble català del 1707 ençà. Però això moltes catalanes i catalans ja ho sabíem.
Com també sabíem que cremar fotos dels borbons podia tenir conseqüències, com malauradament després hem vist. Però una societat madura no pot romandre impassible davant les lleis injustes que la regeixen. Quan hi ha lleis injustes, desobeir-les mai ha de ser un delicte, ha de ser una obligació de tota societat que no vulgui està sotmesa a un règim feixistoide. I és que cremar fotos de la corona espanyola no deixa de ser un acte simbòlic de protesta que s’emmarca en la més elemental llibertat d’expressió. Processar penalment, amb amenaçes de presó, aquests fets no és digne d’una societat moderna on es respecti sense ets i uts el lliure pensament i la llibertat ideològica. No ens podem deixar entabanar: la llibertat d’expressió no és un article de la constitució, és un dret legítim inherent a la nostra llibertat individual, de l’us del qual no hem de demanar permís ni a l’ABC, ni a El Mundo, ni a Antena 3, ni a la cope, ni als jutges de l’Audiència Nacional i molt menys al Borbó, ja cap ni un d’ells ens poden donar lliçons de democràcia. Però això molts també ho sabíem.
El que no sabíem (alguns potser sí) és que tota la caverna juridico-politico-mediàtica espanyola comptaria amb la desproporcionada col.laboració dels Mossos d’esquadra, els quals ens van vendre com una policia al servei del poble. Prohibir i impedir mitjançant desenes d’antidisturbis concentracions de solidaritat amb els imputats, identificar indiscriminadament desenes de gironins i gironines pel simple fet d’exercir la seva llibertat d’expressió i perseguir-los permanenment mitjançant la policia secreta als seus llocs de treball i als seus domicilis… això no és està al servei del poble que els paga, això és estar al servei de la maquinària de l’estat que ens nega com a poble català. I els seus caps, el conseller saura i el senyor Boada en són responsables (sinó inductors). O és que no hi han tingut res a veure amb les identificacions, ni amb la prohibició de concentracions antiborbòniques, ni amb la coacció a periodistes? És aquesta la seva política d’esquerres? Que no ens facin combregar amb rodes de molí! I el silenci i la inhibició de la resta del govern tripartit no fa res més que convertir-lo en còmplice d’aquesta degradant situació. O sinó digueu-nos on ha estat aquests dies mentre 22 catalanes i catalans ha hagut de passar per l’humiliació de ser tractats com a delinqüents pel simple fet d’exercir la seva llibertat d’expressió i/o pel fet de ser solidaris? Què han fet per impedir-ho? Res, només s’han preocupat de quedar bé amb els pp, el psoe i la resta de la caverna espanyolista i procurar que la seva poltrona no perilli? per això els paguem? És el moment d’exigir que s’arxivi el cas i que s’aturi el degoteig de imputacions i declaracions a Madrid. En cas contrari, més d’un hauria de dimitir, i no omplir-se tant la boca amb paraules com democràcia, llibertat d’expressió, dignitat política…
La gran solidaritat generada a vers els encausats fa que hom se senti orgullós de formar part d’quest poble, però això no ens ha de fer oblidar les responsabilitats que el.ludeixen els polítics que van assumir el teòric compromís de servir als i les ciutadanes. Deixar els encausats ( i els i les solidàries amb aquests) als peus dels lleons, és un acte irresponsable a més d’un mal favor al poble català, a la llibertat i la democràcia amb cara i ulls que tot poble es mereix i que nosaltres encara no en gaudim.
Per això des de Bordils, les comarques gironines i des de la resta del territori català, ens solidaritzem amb tots els imputats.
Si cremar fotos dels borbons és un delicte, tots i totes som delinqüents. A Bordils ens declarem culpables de voler viure en llibertat.

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Solidaritat antimonàrquica a Bordils
27 oct 2007
si senyor! nois! que està pasant!

tenim un munt de gent ke ha d´anar a madrid i s´apaga la flama?

i el que es pitjor... que passa amb els altres moviments socials i partits suposadament antimonàrquics? (establishment i altres mmss)
Sindicato Sindicat