Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Acte a Girona, 1.11.2007: "Els catalans i les catalanes no tenim Rei: Independència"
25 oct 2007
"Els catalans i les catalanes no tenim Rei: Independència"

dijous 1 de novembre 2007

Acte polític, 19.00 a la Plaça Constitució de Girona

Manifestació, que començarà a les 19.30 al mateix lloc


Un total de 23 persones de diferents localitats de les comarques gironines estan éssent processades en aquests moments per injúries a la Corona. Tot comença fa ben pocs dies, el 13 de setembre del 2007, quan el Rei d’Espanya visita la ciutat de Girona convidat per la FOEG i per la UdG. Aquell dia s'organitza una protesta pacífica a la plaça del Vi, que conclou amb la crema d’unes fotografies dels Reis. Els interessos preelectorals del PP i del PSOE i la pressió policial contra les comarques gironines en els darrers temps, converteixen un acte de rebuig polític en un escàndol mediatic de proporcions enormes. Dos dies més tard, el dissabte 15 de setembre, l'esquerra independentista torna a convocar una concentració de suport als possibles encausats. Aquell dia, el centre de la ciutat és pres per una multitud de dotacions antiavalots dels Mossos d’Esquadra. El seu objectiu és visualitzar que l’independentisme gironí està sota control. Dies més tard, i ja amb persones citades per l’Audiència Nacional, centenars de persones solidàries cremen a cara descoberta moltes fotografies reials. Arran d’aquesta segona crema solidària, 19 persones ja han hagut de declarar també a l’Audiència Nacional espanyola, acusats d’ultratge a la corona.

Per altra banda, la nit del 15 al 16 de setembre, un militant de Maulets de Figueres és interceptat per la Policia Municipal de la seva ciutat. És interrogat durament pels agents, que li arriben a obrir el cotxe tot forçant-ne la porta. És acusat d’haver fet pintades contra la Corona i, per tant, d’injúries. Durant l’estona que pateix l’interrogatori un company seu el truca. Com que al telèfon mòbil hi apareixen el nom i els cognoms, aquesta segon jove també serà acusat d’injúries a la Corona. Sense cap més indici. El primer dels joves, a hores d’ara, ja té el seu expedient a l’Audiència Nacional espanyola; esperant a ser citat per aquest tribunal d’excepció.

La campanya de suport a tots aquests encausats i les mostres de solidaritat s’estenen arreu del territori. Cal recordar que totes aquestes persones segueixen imputades, que l'única sortida raonable és l'arxiu dels casos i que el dret a la llibertat d'expressió ha de prevaldre per damunt del respecte als simbols. Aquest episodi repressiu, a més, és el colofó polític de l'Estat espanyol en el 300 aniversari de l'ocupació militar dels Païsoos Catalans. Lamentablement, les institucions autonòmiques han estat l'aval i la col·laboració necessària per tirar endavant les imputacions a l'Audiència Nacional. Amb tots aquesta arguments, s'ha organitzat un acte i manifestació nacionals a Girona pel proper dia 1 de novembre. L'acte polític començarà a les 19.00 a la Plaça Constitució de Girona i anirà seguit d'una manifestació que començarà a les 19.30 al mateix lloc, sota el lema: "Els catalans i les catalnes no tenim Rei: Independència". Us hi esperem !

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more