Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Alarma, enderroquen el patrimoni cultural en can Ricart!
25 oct 2007
Enderroquen naus catalogades dins del recinte
Si coneixeu algú que encara cregui en l'estat de dret, porteu-lo a la cantonada dels c/Marroc amb c/ Bilbao, que veurà com enderroquen el patrimoni cultural dels catalans per enriquir al marques de sta Isabel amb 109 milions d'euros, fruït de la plusvàlua creada en la requalificació urbanística.

Mira també:

www.salvemcanricart.org

www.poblenou.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Alarma, enderroquen el patrimoni cultural en can Ricart!
25 oct 2007
25/10/2007 19:08 h CONJUNT FABRIL DEL POBLENOU
L'Ajuntament de Barcelona enderroca algunes naus de Can Ricart davant l'oposició veïnal
EFE
BARCELONA

L'Ajuntament de Barcelona ha derruït avui algunes naus "no catalogades" del conjunt fabril de Can Ricart, al barri del Poblenou de Barcelona, malgrat l'oposició dels veïns.

La plataforma Salvem Can Ricart ha denunciat que aquest enderrocament s'ha dut a terme quan encara està pendent la decisió de la direcció general de Patrimoni de la Generalitat que resolgui si aquest conjunt històric és declarat bé cultural d'interès nacional.

Accions legals

L'entitat, que s'oposa frontalment a la demolició de les naus, considera que el consistori "actua d'amagat", i estudia emprendre les accions legals pertinents.

"Denunciem la falta de transparència i participació ciutadana en un assumpte de gran transcendència per al patrimoni de la nostra ciutat i de Catalunya, i per tant organitzarem la resposta social adequada", ha afegit la plataforma en un comunicat.
Re: Alarma, enderroquen el patrimoni cultural en can Ricart!
25 oct 2007
Aquest enderroc es du a terme mentre està encara pendent una resolució de la Direcció Gral. de Patrimoni de la Generalitat en relació a l’expedient incoat el passat mes de maig per a declarar Can Ricart com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). És per això que, malgrat l’aprovació del projecte d’enderroc per la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Barcelona, és il·legal i contradictori amb la llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, practicar enderrocs dins del perímetre de protecció decretat per la mateixa Generalitat, i que afecten naus industrials per les quals es va instar al director general de patrimoni el passat 12 de juny de 2006.
Colera camping CNT