Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Comunicat del Comitè d'empresa de Mercedes vers l'ERO als i les 420 treballadores
25 oct 2007
Els treballadors/es es refermen en la seva lluita i denuncien que la presentació de l'ERO no és més que un intent de pressionar-les.
COMITÉ D' EMPRESA DE MERCEDES-BENZ

Barcelona, 24 d' octubre de 2007.

Envers les declaracions publicades avui a EUROPA PRESS, sobre la presentació de l'ERO per part de la direcció de l' empresa i sobre la reunió que vam mantenir ahir amb el conseller d' Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet i amb el secretari d' Indústria, Antoni Soy, que reproduïm a continuació:

"Huguet i el secretari d'indústria, Antoni Soy, han lamentat que la direcció de l'empresa automobilística no hagi complert amb els plans que va anunciar al principi de traslladar una línia de producció a Esparreguera (Baix Llobregat) conservant la meitat de la plantilla i externalitzar les altres dues línies."

Davant aquestes declaracions, el Comitè d' Empresa de Barcelona manifesta el següent:

Primer: El Sr. Josep Huguet en col·laboració amb el Sr. Antoni Soy es va comprometre a parlar amb la direcció de Daimler a Alemanya per buscar altres línies de negoci que la companyia podria desenvolupar a Barcelona per continuar amb la seva activitat, argumentant durant la seva intervenció que les empreses que tenen futur i han tingut continuïtat a Catalunya son les que han apostat a per l' R+D+i. Tot reconeixent que les possibilitats d' intervenció de la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa s' han vist retallades per la presentació de l'ERO.

Segon: També va afegir a preguntes dels representants del Comitè que se sentien enganyats per la presentació de l'ERO per part de la direcció de l'empresa.

Tercer: Es van oferir a coordinar una reunió conjunta entre el Departament de Treball, el Departament d' Innovació, Universitats i Empresa, l' Ajuntament de Barcelona (Urbanisme) i el Comitè d' Empresa, per mirar de buscar solucions al conflicte.

Quart: No entenem les declaracions que s' han publicat a EUROPA PRESS, però en tot cas creiem que les administracions catalanes han de vetllar per la continuïtat de l' empresa Mercedes Benz a Barcelona amb el màxim de llocs de treball possibles, que nosaltres xifrem en 420 com a mínim, i amb un projecte de futur sòlid que garanteixi les activitats mes enllà del 2014.

Cinquè: En cap cas acceptem els plantejaments de l' empresa de traslladar una línia de producció a Esparreguera (Baix Llobregat) conservant la meitat de la plantilla i externalitzant les altres dues línies de negoci, per que aquests plantejaments son els que van iniciar el conflicte i els que han motivat el posicionament dels treballadors i treballadores en la convocatòria dels dies de vaga i les accions acordades.

Sisè: L' empresa ha decidit presentar l' ERO per pressionar als treballadors i treballadores, i per traslladar a l' Administració la responsabilitat en el conflicte. Es per això que entenem que ara més que mai, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha de demostrar que està al costat dels treballadors/es de Mercedes Benz i de la resta d' empreses que estan en conflicte i no ha d' aprovar que empreses amb beneficis surtin de Catalunya empobrint el teixit industrial del nostre país.

--------------
Entrevista a un treballadors de la planta del Bon Pastor: http://stapinfo.bloc.cat/post/7566/195007
Mira també:
http://stapinfo.bloc.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat