Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Aturem el Judici (Absolució Uri de Vilanova ) Divendres 26,concentració
22 oct 2007
Després de 2 anys de la detenció del jove vilanovi,solidari amb en franki de Terrassa,arriba l'hora de ser jutjat per u ndelicte d'ultratges a Espanya.Serà aquest divendres a les 16:15 hores al jutjat penal num 4 i 5 de Vilanova i la Geltrú.
cartell urii.jpg
Imagen 046.jpg
xerrada 6.bmp
El proper divendres 26 d'octubre,a un quart de cinc de la tarda,el Jutjat Penal núm1 de Vilanova i la Geltrú,jutjarà a un jove vilanoví,acusat de cremar una bandera espanyola,durant una jornada solidària que es va portar a terme des del SAT (Solidaritat Antirepressiva de Terrassa),arràn d'una condemna a un jove terrassenc pel delicte d'ultratges a la bandera.


Els fets es remonten l'any 2005,un divendres 6 de maig,en motiu d'una jornada solidària àrreu del País per exigr l'absolució d'en Franki Terrassenc ( condemnat a 2 anys i set mesos de presó,acusat de de despejar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa,quan una cercavila protestava per la seva retirada durant les festes ).


A Vilanova i la Geltrú,en concret,es varen fer dues mobilitzacions:


Una d'elles fou un encadanament als màstils del Consistori del poble i el desplegament d'una pancarta de grans dimensions que feia referència a l'absolució del veí de Terrassa.


Al vespre,l'Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú, va convocar una concentració solidària on va reunir una quarentena de persones.Un acte en què es demanava l'absolució del jove de Terrassa.Es van proferir crits en contra la condemnava a en Franki a complir 2 anys i 7 mesos de presó per defensar el dreta a la llibertat d'expressió i de manifestació en contra una simbologia imposada.Durant la manifestació a Vilanova es va llegir el manifest de suport i més tard 3 joves van cremar una bandera espanyola en solidaritat amb el jove de Terrassa.Tot seguit,estona més tard,d'haver estat desconvocada la mobilització,l'Oriol,membre de l'AJV, va ser detingut per la Policia Nacional espanyola,acusat d'un delicte d'ultratges a la bandera espanyola.

Després de 2 anys dels fets succeïts,el proper divendres 26 d'octubre a les 16:15 hores,se'l jutjarà per un delicte d'ultratges a Espanya,amb una pena de nou mesos de presó i 3240 euros de multal que equival al corresponent delicte.

El passat dissabte 21 d'octubre cap a les 20:00 va tenir lloc l'acte principal de l'inici de la campanya en solidaritat amb l'Uri ( membre de l'Assemblea de Joves de Vng,detingut per la policia espanyola durant la jornada de lluita en solidaritat amb en Franki de Terrassa).
L'acte que va tenir el suport dels ponents,Blanca Serra (lingüista catalana) ,on va fer una introducció del context històric dels 300 anys d'ocupació militar per part de l'estat espanyol,començant per Almansa el 1707 i acabant assetjant Barcelona ,arrassant i destruïnt tot el que trobaven pel seu davant,terres,camps,cases,masies... totes les poblacions del nostre país fins el 1714,afussellant i acabant amb la vida de la nostra gent.També va fer referència la figura de la Monàrquia espanyola,com a símbols d'imposició,espanyolisme i opressió cap el nostre poble.


Després li va tocar la paraula a l'Oriol,on va explicar els fets de la corresponent detenció i on va explicar les mobilitzacions que hi havien previstes abans del judici i el que es continuaria fent.


Seguidament li va tocar a en Benet Salelles ( advocat de la defensa de les cremes de les fotografies ) on ens va explicar el cas de les imputacions corresponents a dues persones acusades de cremar dues fotografies en una concentració a Girona,que protestava per la presència del Rei a la ciutat.Seguidament ens va explicar la estratègia i màquinaria de l'estat,en termes de tècniques repressives,per part dels mossos d'esquadra i de la Conselleria de l'Interior de perseguir la dissidència política,que lluita dia rere dia per questionar aquest ordre establert d'imposició i ocupació imperialista cap al nostre poble.

Per finalitzar l'acte es a fer un sopar solidari per recaudar fons pel cas.

Concentració solidària a les 16:00 davant el jutjats de la Plaça Soler i carbonell.Vilanova i la Geltrú.

ATUREM EL JUDICI ! ABSOLUCIÓ URI DE VILANOVA!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat