Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Bush i el seu Kaos: més guerra a la frontera Turquia-Irak
22 oct 2007
Xocs amb nombrosos morts entre l'exèrcit turc i els grups armats kurds en la frontera entre Turquia i L'Iraq, molt prop també de la frontera amb Iran
Premsa Llatina (Antonio Cuesta) / inSurGente.- Un atac de rebels kurds contra una patrulla de l'exèrcit turc va causar avui a aquesta última almenys 16 soldats morts i altres punts ferits, va informar l'agència noticiosa Anatolia. En conseqüència, el primer ministre, Recep Tayyib Erdogan, va convocar d'urgència per a aquesta nit una reunió amb els més alts dirigents civils i militars del país per a decidir "quin tipus de mesures adoptar". L'assalt, portat a terme per membres del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), va tenir lloc en els voltants del poble de Daglica en la província muntanyenca de Hakkari, fronterera amb Iran i L'Iraq, segons un informe oficial. Mentre esclata el conflicte en la frontera amb Turquia, a Bagdad es descomponen les restes del govern titella de Maliki.







L'acció militar va coincidir amb l'inici a Turquia d'una votació en referèndum sobre reformes constitucionals, entre elles l'elecció del president de la república mitjançant sufragi universal i la retallada del seu mandat de set a cinc anys.

Succeïx, a més, a denúncies sobre un cañoneo aquesta matinada de l'exèrcit turc contra les zones de Zajo i AL Emadiya, en la província iraquiana de Dahuh.

Segons l'agència noticiosa Aswat al L'Iraq, uns 85 obuses de morter van caure sobre els pobles de la zona. No es van reportar víctimes.

Quant al presumpte atac del PKK, es tracta de la primera operació de l'escamot kurd des que dimecres passat el parlament turc autoritzés incursions militars per un any en el nord de L'Iraq per a atacar les bases de la il·legalitzada formació política.

Turquia creu que en aquesta zona es refugien uns tres mil 500 milicians del PKK, i que des d'allí llancen atacs contra territori turc.

En una entrevista televisada divendres passat, el primer ministre, Recep Tayyip Erdogan, va fer una cridada a Washington i Bagdad perquè posessin fi a l'activitat del PKK a L'Iraq, i va recordar que Ankara estava preparada per a operacions transfrontereres.

L'exèrcit turc té desplegats uns 100 mil soldats en la frontera amb L'Iraq des de la primavera boreal passada, a l'espera de l'ordre de creuar-la.

L'administració nord-americana s'oposa a una intervenció unilateral per part de Turquia al témer que pugui desestabilitzar les seves pròpies operacions a L'Iraq.

Al seu torn, els dirigents de la regió autònoma kurda del nord de L'Iraq van anunciar que enfrontaran qualsevol incursió militar en el seu territori.




President iraquià nega lliurament de dirigents del PKK


Bagdad, 21 oct (PL) El president de L'Iraq, Jalal Talabani, va afirmar avui que mai lliurarà a Turquia als caps del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), mentre el parlament va condemnar una probable agressió turca.

Talabani va fer les declaracions en una roda de premsa en la ciutat de Erbil, capital provincial d'aquesta autonomia, al costat de la màxima figura política de la regió, Masud Barzani.

El lliurament dels dirigents del PKK és un somni que no tindrà lloc, va manifestar el mandatari d'origen kurd, i va descartar una guerra amb Turquia.

El govern turc ha de respectar els acords per a solucionar per via pacífica qualsevol conflicte que es presenti entre ambdós estats, va exhortar.

Per la seva banda, Barzani va reiterar la posició de defensar el seu territori de qualsevol atac preveniente del veí país.

Una de les exigències del gabinet turc per a resoldre l'actual crisi és que les autoritats iraquianes els lliurin als caps de les forces rebels del PKK que es refugien en el Kurdistan iraquià.

El parlament de L'Iraq, en tant, va condemnar avui l'amenaça de" recórrer a la força" per a portar a terme una probable agressió de l'exèrcit de Turquia contra el nord de l'estat àrab.

La resolució va ser aprovada per 184 dels legisladors, dels 275 que disposa l'òrgan legislatiu, després de modificar-la després de fracassar la vespra el consens sobre el projecte.

D'altre costat, l'Estat Major de les Forces Armades turques va admetre la pèrdua de 12 soldats i altres 16 ferits en un enfrontament amb insurgentes del PKK, en el sud-oest del país i pròxim a la frontera amb L'Iraq.

En els combats també van perir 23 rebels del Partit dels Treballadors del Kurdistan, segons el comunicat castrense.
Mira també:
http://www.internostrum.com/tradurl.php?linkdesc=&direccio=es-ca&inurl=http://www.insurgente.org/modules.php%3fname%3dNews%26am

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Bush i el seu Kaos: més guerra a la frontera Turquia-Irak
22 oct 2007
el kaos no es de bush, lo que es de bush es el orden, pues si hubiera kaos no habria la industria de armamentos y no habria guerra, es el orden creado por gobiernos democraticos el que crea las guerras para asi dar beneficios a la mentada industria. estamos hartos de que se use el lenguaje siempre en contra de la xusma, vuestro orden es el mismo del de bush, quereis hacer creer que un gobierno que no hubiera bush no seria kaos pero mentis porque bush y su gobierno no son kaos son orden igual que el vuestro al usar de esa forma el lenguaje

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more