Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Per què defenem a Jaume Roura
21 oct 2007
PER QUÃ DEFENEM I DEFENDREM INCONDICIONALMENT
A JAUME ROURA I A LA RESTA DE PATRIOTES CATALANS REPRESALIATS?â¦

PER QUÃ NO SUSCRIBIM NI SUSCRIUREM LES CRIDES
A LA MOBILITZACIà DE «LA SOCIETAT CIVIL»?â¦


Arran de la decisió de la Fiscalia de lâAudiència Nacional espanyola dâ obrir diligències contra les persones que, a Girona i en altres localitats, han cremat fotografies del Rei dâEspanya, aquest darrer mes de setembre ha circulat públicament un manifest en el que, sota la denominació de «conjunt de lâEsquerra Independentista», «organitzadora dels actes de rebuig a la Corona», les CUP, El Forn, JAG, Endavant, Maulets, PSAN, MDT, COS i SEPC expressaven tot un seguit de consideracions dâinterès a través de lâorganització antirrepressiva Alerta Solidària.

No tenim res que objectar en quant a la descripció dels fets realitzada pel manifest, que ha reunit centenars dâadhesions personals i colâ¢lectives. Les actuals actuacions repressives, pel que fa a Catalunya, de lâEstat espanyol contra qui qüestionen el seu cap, el rei Joan Carles, i la seva âintocableâ? unitat sâemmarquen, en realitat âen la mateixa mida en que sâestà afeblint, davant dels nostres ulls, la base social de lâesmentat Estat opressor a les nacions oprimides (Euskadi, on, com a termòmetre de la temperatura social, el lehendakari ha anunciat ja la data dâun referèndum, utòpic sota qualsevol Govern capitalista espanyol, sobre la sobirania del país; Catalunya, on llur moviment per a la seva emancipació nacional guanya força dia rere dia i, al seu propi ritme, en lâestrat social més profund, també Galiza)â, en una ofensiva repressiva contra els moviments independentistes, cada vegada més a la desesperada, sense un altre futur cert, a mig termini, que la exacerbació dels nacionalismes sotmesos. Tal com assenyala el manifest, els vigents «atacs sistemàtics contra les expressions al carrer de lâindependentisme català» âa lâigual que les detencions de patriotes bascos i el manteniment a la presó o/i sota vigilància de patriotes gallecsâ «són expressions contundents de que el marc polític espanyol no ofereix garanties democràtiques per a tots», o, dit, amb tota claretat, de que la democràcia capitalista espanyola no sol es sosté en lâexplotació del proletariat, sinó, a més a més, com a fruit de la seva feblesa històrica i irrenunciablement, en lâopressió, més i més insuportable, dâaquestes nacions subjugades que son Catalunya, Euskadi i Galiza.

Ho hem escrit ja abans, però no ens cansarem dâinsistir en això tantes vegades com sigui necessari: mentre persisteixi lâesmentada opressió âdit en altres paraules, mentre segueixi dempeus lâEstat espanyolâ per als proletaris conscients, per a lâavantguarda comunista no hi cap una altra posició, al respecte dâaquests conflictes nacionals, que no passi per la DEFENSA INCONDICIONAL DE LA LLIURE AUTODETERMINACIà (és a dir, de la plena llibertat a fer efectiva, si així ho decideix la major part de la seva població, la seva separació dâEspanya) DE CATALUNYA, EUSKADI I GALIZA. No hi ha una altra posició que la DEFENSA INCONDICIONAL DELS PATRIOTES CATALANS, BASCOS I GALLECS represaliats per lâEstat espanyol. Una certesa, característica del marxisme (vegis Marx, Engels i Lenin), al llarg de la història, dóna suport a la nostra línia: si bé és cert que el proletariat revolucionari no té pàtria, no ho es menys que, per a complir la seva tasca històrica de desfer-se, per sempre, del capitalisme, té el deure de prendre sota el seu empar la justa lluita per a la seva alliberació dels pobles oprimits, sota la forma que sigui, per no importa quin imperialisme.
Així, avui, amb independència de la militància declarada dâen Jaume Roura en aquest partit estalinista català en formació que es Endavant (vegis «A propósito del escrito de Sànchez Teran, militante de Endavant. O con el estalinismo o con la âDefensa de la Terraâ?», Anticapitalismo rojo, núm. 15, 01.08.2007), la veu del marxisme contemporani, dels que treballen en la preparació del Partit Comunista de la pròxima revolució, ha de alçar-se i sâalça en defensa dâell en la justa i exacta mida en que ha estat encausat no per la seva adscripció política, si no per haver actuat, en els fets, contra la Corona. Defenem i defendrem, doncs, a Jaume Roura, a lâigual que defenem i defendrem, sense requisits previs de cap mena, a no importa quin patriota català, basc o gallec represaliat.

Es ben segur, que dâassumir aquesta defensa incondicional a subscriure manifestos que, com lâesmentat, deixen la sort de la lluita per a lâalliberament nacional de Catalunya en mans de «la societat civil dels Païssos Catalans» hi ha pel mig tot un abisme: ni més ni menys que el que, a la fi del camí, ha separat, separa i separarà de nou, de forma irreconciliable, la veritable lluita per a lâalliberació dels pobles oprimits de la servil traïció, més enllà de les paraules, a aquesta. Es per aquesta raó que ni lâAnticapitalismo rojo, ni cap dels seus components, no varen subscriure, ni a títol colâ¢lectiu ni individual, el manifest citat.
«La societat civil»? Però què és «la societat civil»?⦠Històrica i actualment aquesta pregunta només admet una resposta: la societat civil es la formada per la totalitat dels ciutadans, és a dir, la que, tan utòpica com reaccionàriament, seria capaç de conjuminar, de reunir en una mateixa identitat, els interessos de les diferents classes socials; de la burgesia âexplotadora de treball assalariatâ; de la petita burgesia âautoexplotadora de la seva pròpia força de treball i creixentment despullada i oprimida per la burgesiaâ; del proletariat âsobre lâexplotació del qual descansa el conjunt de la societat capitalistaâ.

Reconèixer, doncs, «la societat civil» âla comunitat ciutadanaâ es tant com negar la lluita de classes, es tant com negar els interessos irreconciliables que enfronten al proletariat contra la burgesia, es tant com amagar la traïció històrica i actual, permanent, de les burgesies catalana, basca i gallega a la causa nacional dâaquests pobles oprimits.

No, ni lâemancipació de les nacions oprimides, ni lâalliberació dels seus patriotes vindrà de la mà ni comptarà amb el recolzament real âmés enllà de la interessada demagògia nacionalista amb que la burgesia dâaquests pobles sotmesos encobreix els seus acords, de fons, amb lâ Estat opressorâ de les seves respectives classes capitalistes. Pel cas que, ara en concret, ens ocupa, aquesta odiosa presó de nacions que es Espanya no podrà ser destruïda, de cap manera, si no és per lâacció revolucionària, unida per sobre de les fronteres, del proletariat. Sol aquesta revolució, la proletària, la comunista, fent runes de lâEstat espanyol i garantint, des dâel primer moment, la lliure autodeterminació de les nacions oprimides per aquest, alliberarà del seu subjugament als pobles català, basc i gallec, guanyant a la seva causa a la petita burgesia agreujada de les esmentades nacions amb la mateixa rapidesa amb la que aixafarà a les seves traïdores burgesies.

Per això mateix, perquè la revolució proletària avança mitjançant la lluita de classes i no la conciliació civil, ciutadana; perquè la mateixa mobilització real, revolucionària, de la petita burgesia impulsora de lâindependentisme a les nacions oprimides passa i sol pot passar necessàriament per la ruptura més neta amb les pròpies classes capitalistes, burgeses, dels esmentats païssos, la crida a la mobilització de «la societat civil» no té únicament la virtut dâalienar la signatura dels autèntics comunistes en els manifestos contra la repressió espanyola, si no que, a més a més, suposa una intolerable burla, amb la seva tramposa exaltació de la «resistència civil», de lâheroica lluita armada desplegada, al llarg dels anys, pels patriotes catalans, bascos i gallecs amb el fi dâalliberar les seves nacions, fins i tot a càrrec dâarriscar la seva pròpia vida.
Anticapitalismo rojo
30 de setembre de 2007

Per a tot contacteâ¦
anticapitalismorojo ARROBA hotmail.com

La llibertat de Catalunya no vindrà de cap Unitat Popularâ¦
VINDRÃ DE LA REVOLUCIÃ ANTICAPITALISTA!

Nacionalistes revolucionaris, comunistes:
Treballem plegats per formar un
FRONT REVOLUCIONARI CONTRA LA MONARQUIA ESPANYOLA
Mira també:
http://anticapitalismorojo.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per què defenem a Jaume Roura
21 oct 2007
¿quienes son estos MARcianos?
Re: Per què defenem a Jaume Roura
21 oct 2007
Posem el Rei a judici per robar els impostos dels catalans.
Re: Per què defenem a Jaume Roura
21 oct 2007
Vinga freekees... torneu a la biblioteca!!!!
Re: Per què defenem a Jaume Roura
21 oct 2007
ah !"posem al rei a judici per robar elas impostos...bla bla bla" Posem a la M a treballar a Colon, altura Txino els dias 6 de cada mes per...
Re: Per què defenem a Jaume Roura
21 oct 2007
Els y las de payasus sense fronteres, amb tots els meus respectes per aquestos.
No¿?
Aixo es el circ
marcianari con tintes feixistes o algo aixi¿?
Re: Per què defenem a Jaume Roura
21 oct 2007
Vaja quadrilla de manipuladors i demagogs. Agafar-se a les parau-les "societat civil" per atacar a Endavant acusant-los d'estar en contra de la lluita de classes és simplement de demagog i mentider, i de treure de context 2 paraules. Si es llegiu el manifest complet es pot vore com és tot el contrari del que es diu aquí.
Re: Per què defenem a Jaume Roura
21 oct 2007
Ja tenim la UCE catalana


ahhh ahhh hahhhhja

Però anem amb compte: sempre hi ha grupusculs d'estos que aparixen en els moments de creixement del moviment independentista
(Sol Perú i altres coses rares que intenten fotre zitzania en els moviments més laxes organitzativament -com en el cas de la PUA, per on pul.lulaven un parell de bitxos com aquests durant els anys 90)
Re: Per què defenem a Jaume Roura
22 oct 2007
Ui si, que miedo me dais! a través de un blog vais a montar un partido y un movimiento fuerte...

uyyyy!!!

Endavant estalinistes????? Aquests NO HAN PASSAT per la biblioteca... han llegit 4 textos de Marx i se´ls ha escalfat el cap.
Sindicat