|
Notícies :: corrupció i poder |
Ha començat el compte enrere cap a la inevitable independència catalana
|
|
per tena |
20 oct 2007
|
|
El vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) espanyol i un dels caps visibles del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, publicava ahir al nou diari espanyol de Mediapro, Público, un article desacomplexadament independentista titulat "Dependència o Independència de Catalunya" (en castellà), un article que, per la ideologia i els conceptes que s'hi empren, es pot qualificar d'històric, si tenim en compte que s'ha pogut llegir a tot l'Estat, no només a l'edició "catalana" (una edició de la que no disposa 'Público').
A l'article, Tena fa un repàs exhaustiu del camí seguit per l'Estat espanyol d'ençà de la fi de la dictadura, ara fa aproximadament 30 anys. Durant l'anàlisi, el vocal del CGPJ analitza tot de fets que perjudiquen notablement Catalunya i els ciutadans que hi viuen, passant per la manca d'inversions, l'espoli fiscal, la manca de control sobre infraestructures pròpies (Aeroports, ports, trens, xarxa elèctrica...), i recorda que la majoria d'aquests serveis de titularitat estatal estan arribant al col·lapse més vergonyant. Tena es pregunta on són els avantatges que obté Catalunya per estar a l'Estat espanyol, si l'únic que rep a canvi és espoli fiscal, insults, boicots, manca d'inversions, serveis deficients, manca de transparència a les balances fiscals, si a les empreses catalanes se'ls bloquegen possibles compres d'altres empreses -amb una xenofòbia alarmant- ...
Tena acaba qualificant la pertinença de Catalunya a Espanya com a "mal negoci" per als catalans: Catalunya "privada de política fiscal, crònicament objecte de desinversió pública, discriminada fins i tot en tractats internacionals (aquests que firma l'Estat espanyol prohibint l'ús de l'aeroport de Barcelona als avions des de o fins a Toronto, Miami, Mèxic, Bangkok, Kuala Lumpur...), boicotejats els seus productes, rebutjats els seus compradors com a estrangers hostils. A qui li interessa continuar la dependència ? Algú em podria explicar algun avantatge comparatiu de la dependència respecte de la independència ?".
Recorda Tena que l'argument econòmic del mercat interior espanyol ja no és vàlid en una Catalunya on gairebé s'exporta a Espanya ja menys del 40%, i s'importa menys del 35%. "A Catalunya ja no li compensa el teòric accés privilegiat al mercat espanyol, que a més a més s'ha convertit en arriscat ja que és l'únic on els productes catalans són boicotejats només pel fet de ser-ho".
"Excepte efusions líriques, amenaces gonadals i acusacions de deliri psiquiàtric [...] no se sent cap argument a Espanya per a justificar aquesta dependència de Catalunya. Els unionistes catalans, excepte una certa resignació i crides a la rutina inevitable, tampoc no raonen, i recorren a la burla i a l'amenaça".
Pel líder del Cercle, "el problema de Catalunya es diu Espanya", ja que "es dedica, mitjançant l'aparell de l'Estat que els catalans paguen, a bloquejar tots els seus projectes: ni connexio ferroviària del port amb Europa, ni serveis públics que funcionin, ni inversions en infraestructures, ni TGV a Europa, ni presa de control d'empreses espanyoles, ni aeroport intercontinental, ni res de res".
Tena recorda que els objectius modernitzadors comuns a catalans i espanyols "ja s'han aconseguit", i que Espanya "ja és un país democràtic i europeu" però que continua essent "tant advers a la diversitat com ho ha estat sempre" perquè "no es veu com a plurinacional sinó com a unitària, i percep als 'diferents' no com a un actiu sinó com a una molèstia a eliminar". "Proclama que Catalunya és Espanya, però pensa que Catalunya és d'Espanya. Una possessió".
Tena fa un recordatori sobre l'intent de reforma estatutària iniciat pel Parlament de Catalunya fa alguns anys. Segons el vocal, els catalans "vam intentar de bona fe corregir l'espoli fiscal, el domini polític i les discriminacions econòmiques i culturals. Vam estendre la mà i només vam rebre insults, boicots i mentides, i un Estatut que ni s'aplica ni es compleix, perquè aquest govern espanyol -com els anteriors-, no té perquè complir cap llei quan afecta a Catalunya. No passa res i com sempre els tribunals Suprem i Constitucional ja ho avalaran, que per això els nombren PP i PSOE".
Per tot això conclou que a Catalunya "només li queda un camí, la independència". "S'equivoquen [els governs espanyols]: bloquejada sota Espanya, maltractada i insultada per Espanya, farta d'Espanya, només queda un camí". De fet Tena veu també avantatges per Espanya en cas de tenir un Estat català veí, ja que perdria un membre descontent i problemàtic i guanyaria un bon veí i amic.
Tena acaba el seu article recordant la frase d'un antic president de govern espanyol, Azaña, segons la qual per mantenir Espanya unida calia bombardejar Barcelona cada 50 anys, un mètode que creia bàrbar però efectiu. "Els bombardejos ja no són possibles, però igualment Espanya no ha après enlloc d'això cap mètode per guanyar l'adhesió cordial i interessada dels catalans". I conclou "De fet tant li fa. S'hi posi com s'hi posi, la independència de Catalunya és inevitable. Ha començat el compte enrere". |
This work is in the public domain |
Re: Ha començat el compte enrere cap a la inevitable independència catalana
|
per triboet |
20 oct 2007
|
Si mires la columna voras que ja van publicat l´article i criticat amb bastant correcció |
Re: Ha començat el compte enrere cap a la inevitable independència catalana
|
per sants-DF |
20 oct 2007
|
més enllà de les diferències ideològiques amb aquest paio, que crec q són moltes; pq no parla de territorialitat (Països Catalans), ni d'avançar cap a un Estat on es privilegïin drets socials per sobre del capital, l'anàlisi de López Tena és molt interessant i revelador. Alguna cosa es mou a Catalunya si personatges com aquest tenen aquest dicsurs. Aprofitem-ho, mica en mica s'acosta la nostra hora. Adéu, Espanya, adéu. Fins mai. |