Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
L'Ajuntament de València censura la desetena festa per la Independència. Signa el manifest contra la censura: www.maulets.org
20 oct 2007
festaindep_07_censura.jpg
Segons informa l'organització independentista Maulets, l'Ajuntament de València ha prohibit la festa per la independència que aquesta organització anava a organitzar per desetena vegada, en aquesta ocasió al barri del Carme


Redacció

Com cada any des del 1990, i amb una sola interrumpció per la plutja, es ve celebrant la festa per la Independència organitzada per l'assemblea de Maulets de l'assemblea de l'Horta. Una festa caracteritzada sempre per la festa, la lluita, la reivindicació i per oferir a les joves catalanes una alternativa a l'oci consumista que es troben cap de setmana rere cap de setmana arreu dels pobles i ciutats de la nostra terra.

Una festa que ha dut al mateix barri del Carme a grups com Obrint Pas, La Gossa Sorda, Desgavell i altres músics en català i que ha servit, al mateix temps, per reivindicar que els carrers d'aquesta ciutat són també de les joves compromeses i no d'aquells que manen i dirigeixen aquesta ciutat des dels seus despatxos. Una festa que ha sabut conjugar festa i lluita ja que les xerrades sobre diferents temes, els murals, les cercaviles, les accions, les performances.... també són una constant en la celebració d'aquesta festa per la independència.

Aquest any, però, sembla ser que a l'ajuntament de València no li agrada que aquesta Festa per la Independència continue i ha impedit que se celebre la Festa al centre de la ciutat. I per això han posat totes les traves possibles per no autoritzar la celebració d'aquesta festa i finalment no ha deixat que aquesta es duga a terme al barri del Carme. Malgrat haver presentat la instància amb antel·lació, aquesta s'ha quedat aturada al servei de descentralització de l'ajuntament de València ( el servei competent per autoritzar la cessió de l'espai públic) fins que als darrers dies ens han afirmat que “problemes polítics� amb l'organització convocant d'aquesta festa els impedeix autoritzar aquesta Festa.

Una vegada més, el tarannà autoritari del PP deixa a milers de joves catalanes sense poder gaudir de la 17ena Festa per la Independència al barri del Carme i tornen a demostrar que les institucions que dirigeixen el nostre País es creuen amb la potestat de poder decidir que fer amb els nostres carrers, creient-se els únics amos dels espais públics. Malauradament aquest fet no és casual per part d'aquest ajuntament: la mancança d'espais on poder gaudir d'un altre tipus d'oci i la impossibilitat de fer res als carrers d'aquesta ciutat ( res que no puga ser controlat des del poder) són una constants durant els darrers anys: sent especialment greu la manca d'espais que avui en dia tenen els grups de música en la nostra llengua, per poder actuar als nostres carrers o a la nostra ciutat.

El seu objectiu és clar: deixar a les joves compromeses sense espais públics on poder gaudir de xerrades, d'activitats diferents a les ofertades per les institucions, de concerts de músics en català i, en defintiva, sense espais on poder oferir un altre oci. No aconseguiran, però, callar les nostres veus. Aquest any no podrem fer la Festa al barri del Carme però la 17ena Festa per la Independència es realitzarà moleste a qui moleste. Les condicions ens obliguen a passar-la al barri de Benimaclet i a reduir el format del concert.

Per això, des de Maulets, el jovent indepentista i revolucionari, fan una crida a les joves catalanes perquè participen ara més que mai en totes les activitats d'aquesta 17ena Festa per la Independència: a la xerrada, a la cercavila que transcorrerà el barri de Benimaclet, al sopar popular, al concert.... per tal de mostrar amb força que hi ha moltes joves que no es deixen amedrentar per aquells que ens volen callades, alienades i obedients i que continuarem reivindicant els espais públics i el carrer perquè d'aquest mai ningú no ens treurà.

Per últim, davant la censura patida des de Maulets volen deixar clar que:

Els darrers responsables d'aquesta censura són Maria Jose Bellver, tècnica del servei de descentralització de l'ajuntament de València i ha sigut ella qui ha negat a rebre'ns durant una setmana, no ens ha contestat per escrit a les nostres peticions i ha sigut la mà executora d'aquesta censura i els regidors de l'ajuntament de València competents en aquesta matèria: Ramon Isidro Sanchis Mangriñan,president de la comissió de descentralització i Alfonso Novo, regidor de Tràfic, els quals han donat les ordres oportunes perquè des de la burocràcia de l'ajuntament es posaren totes les traves per impedir la celebració de la 17ena Festa per la Independència.

Malgrat haver tingut que desplaçar-nos fins al barri de Benimaclet ens congratulem que aquesta 17ena Festa es duga a terme i creiem que aquesta ha de servir per donar una resposta davant la polític autoritària del govern de Rita Barberà. Animem ara més que mai a totes les joves a participar de totes les activitats que es duran a terme el dia 27 d'octubre a Benimaclet i que aviat les comunicarem.


Demanem a totes les persones, organitzacions, col•lectius... d'arreu dels Països Catalans que ompliguen el formulari que trobareu al web de Maulets per denunciar la censura patida per l'ajuntament de València així com per recolzar aquesta 17ena edició de la Festa per la Independència.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Ajuntament de València censura la desetena festa per la Independència. Signa el manifest contra la censura: www.maulets.org
20 oct 2007
si senyor!

NO US ATURARÃ?N
Sindicato Sindicat