Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
A les antípodes de López Tena
19 oct 2007
Com que no havia sentit a parlar mai Alfons López Tena, avui he anat a la presentació del seu llibre supervendes "Catalunya contra Espanya" a Tarragona. Hi parlava junt amb Hèctor Bofill en un acte del Correllengua presentat per Eduard Boada.
En primer lloc i com que aquesta entrada no serà gaire llarga, he de dir que tot i que ho suposava, la xerrada m'ha decebut i m'ha deixat un regust agre a la boca. Ja em passava amb els de l'Associació de Practicants de la Psicoestètia als vuitanta del segle passat però avui ha estat un regust encara més intens.
Per mi la independència ha d'anar lligada a la nació i la meva nació són els Països Catalans, en aquest sentit ha anat la meva pregunta al col·loqui. M'ha respost que si els puc vendre la recepta per fer el referèndum que propugnen a tots els PPCC, ells me la compren; i jo no sóc farmacèutic.
L'estat que volen fer incloent les quatre províncies no es basa en la llengua ni en la identitat (que diuen que són idees que entenen molt bé els espanyols) i no entenc per què si és així vénen a parlar al Correllengua... Tambéhi ha dit que l'estat principatí "estarà a la Unió Europea, tindrà l'euro com a moneda" i "la policia hi torturarà en català", com qualsevol altre estat. No em penso trencar la cara ni perdre un minut del meu temps perquè la burgesia catalana (ai, que ja no hi ha classes, no?) o els empresaris que els financen s'apuntin ara des de l'ordre a un projecte que alguns defensem de fa anys i volem que sigui per a tothom, inclusiu, social, socialista i no autoritari. I que tingui en el procés que ens hi porti la seva base de força, pedagògica i educativa. Un procés que no hem de veure com un enfrontament sinó de complicitat... i ho estem fent molt bé. Sincerament, jo no vull un estat català del Principat que deixi da banda la resta de la nació, la resta de Països Catalans, que exerceixi una política econòmica ultraliberal i que estigui al servei dels de sempre, amb exèrcit i amb una policia "que torturi en català. Gairebé tot això ja ho tinc ara...
Els Països Catalans que vull no són aquests, el món pel qual lluito és possible però pot copiar els pitjors tics del que ja tenim, la vida que desitjo no cap en la 'fàbrica d'idees' aquesta del Cercle d'Estudis Sobiranistes.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat