Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
ruinamalia no se rinde, fotos y comentarios.
18 oct 2007
03_descolgando.jpg
mas notyicias del desalojo de ruinamalia
04.descolgando.jpg
mas notyicias del desalojo de ruinamalia
06_descolgan_el_segundo.jpg
ruinamalia no es rendeix, fotos y comentarios.
05_sacando_las_cosas.jpg
ruinamalia no es rendeix, fotos y comentarios.
09_a_la_calle.jpg
ruinamalia no es rendeix, fotos y comentarios.
El 17 de octubre a las 8h15, los mossos empezaban a desalojar ruinamalia. En ningun momento enseñaron el orden judicial y actuaron fuera del plazo de 15 dias de la sentencia ("primera quinzena de octubre").

Mientras reventaban las baricadas desde la calle (ver aqui http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/321171/index.php), la peña se agrupo del lado del patio. Dos se colgaban a unos columpios caseros instalado al balcon de la tercera planta. Dos se encadenaron a unos bidones al balcon de la segunda planta y los demas intentaban explicar las medidas de seguridad a los mossos que iban llegando.

Despues de tres horas conseguian sacar los colgados y tardaron una hora mas con la peña encadenada.

En este momento, los mossos cargaron al grupo de apoyo fuera. Retuvieron dos personas, les identificaron y les soltaron en seguida, hubo vari@s herid@s por los porasos.

A la noche, se juntaron doscientas personas para la cercavila. A lo largo del recorido se hiceron pintadas, se pegaron carteles explicando los hechos y se repartio el texto que esta abajo.
Delante de Ruinamalia, la rabia colectiva hizo abrirse las puertas. Pero era para constatar que el edificio habia sido destruido desde a dentro. El segurata se pego un buen susto pero el cercavila siguio a traves del raval hasta el macba.

el csoa ruinamalia no es rendeix

Avui, 17 d'octubre han desallotjat els habitatges i el Centre Social Okupat i Autogestionat Ruinamàlia, situat en el carrer Reina Amàlia 11bis, al barri del Raval de Barcelona, amb un dispositiu de 10 furgonetes d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra.

Amb aquest atac, la policia segueix el joc polític que les institucions, en aquest cas, amb una complicitat cega amb els propietaris especuladors. En aquesta línia, el judici realitzat semblava més aviat una farsa, una pantomima final d'un procés ple d'irregularitats. La persona imputada no tenia advocat, i ningú del Centre Social o de l'habitatge del 11bis va ser tingut en compte en aquest procés legal.

Un nou solar en el Raval

Com acostuma a passar desprès d'un desallotjament, els propietaris de la finca del carrer Reina Amàlia no tenen cap projecte, més enllà d'enderrocar-la i transformar un espai ple de vida en un nou solar en el Raval.

Aquests agents especuladors, amb convivència amb les institucions, han transformat un barri com el Raval, eliminant la vida de barri, la seva diversitat i els pocs espais de trobada socioculturals autònoms, com hem vist al llarg d'aquest any amb la casa okupada feminista Mambo o l'Ateneu Llibertari del Chino.
Aquest desallotjament no suposa només deixar al carrer al grup de persones que habitaven aquest espai, sinó que suposa també la desaparició d'una gran diversitat d'activitats: la Oficina d'Okupació (que oferia consell legal per accedir a un habitatge), un espai d'accés a internet gratuït amb software lliure (http://ram.squat.net), la fusteria popular Carcoma, el taller de costura i la seva tenda gratis de roba i altres meravelles, la biblioteca Kilombo (http://kilombo.squat.net), una sala d'assaig per teatre i ball, el patio flamenco i les kafetes dels diventres per la tarda... i tota la nostra il·lusió de construir mons més enllà de les lleis del mercat i la competició.

Davant la especulació i els seus còmplices, continuarem imaginant resistències.
ruinamalia ARROBA squat.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ruinamalia no se rinde, fotos y comentarios.
19 oct 2007
Ruinamalia does not surrender, photos and commentry. + Bon Pastor illegally evicted
http://www.indymedia.ie/article/84698&comment_limit=0&condense_comments=

keeping ireland up to date of BCN situation
The ongoing "war" against Barcelona's okupas and its social movement(s)

and pasted to previous imc-org feature:
We are thousands: Barcelona and the ongoing attack against its squatted social centres
http://www.indymedia.org/en/2007/05/886474.shtml

adeu
Sindicat Terrassa