Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : xarxa i llibertat
al sud dels països catalans també hi ha republicans
18 oct 2007
Editorial de El Temps
A Antoni Bernabé------>

Menys de 24 hores van ser suficients perquè el delgat del govern espanyol al País Valencià, Antoni Bernabé, anunciara, el 10 d’octubre passat, que ja havien estat identificats els joves que havien cremat imatges de la família reial espanyola en acabar la manifestació commemorativa del 9 d’Octubre.

Res de res, però, no se sabia dels provocadors que s’havien concentrat al final de la marxa per coaccionar, amenaçar i agredir els participants ni dels qui durant els actes institucionals del matí cremaren senyeres quadribarrades al centre de València.

A hores d’ara tampoc no se sap encara res de qui havia col·locat l’artefacte explosiu a la seu nacional del Bloc unes hores abans. La diligència policíaca tampoc no ha permès d’identificar els autors d’una agressió, el passat 28 de setembre, a un regidor del Bloc de Mislata, ni els autors dels atacs als Casals Jaume I, a la llibreria Tres i Quatre, a la llibreria de la Universitat, a diverses seus del Bloc, d’ERPV i d’EUPV i un llarg etcètera d’amenaces i agressions que comença a esdevenir habitual davant la passivitat de les institucions, tant estatals com autonòmiques i municipals.

La darrera de les agressions, l’explosiu a la seu del Bloc, ha significat un salt qualitatiu que no es pot negligir, malgrat que ha rebut gairebé el mateix tractament informatiu que els anuncis classificats. Si l’artefacte, que no va arribar a esclatar, haguera estat detectat al País Basc, hauria estat portada de tots els diaris, però al País Valencià hi ha un terrorisme de baixa intensitat que passa desapercebut a ulls dels mitjans de comunicació, dels governants i de les forces de seguretat, i que colpeja de manera insistent totes aquelles persones que treballen pel progrés del país i per la llengua.

A l’onada de solidaritat amb el Bloc, no s’hi han afegit, però, els dirigents valencians ni estatals. Ni l’Ajuntament ni la Generalitat Valenciana no han condemnat (si més no, en el moment de tancar aquesta edició no ho havien fet), com tampoc no ho ha fet el PSOE, la darrera de les agressions. Més aviat, l’actitud del PP valencià, amb un virulent discurs anticatalanista (amb insults i desqualificacions i tot), dóna embranzida a certs gruspuscles intolerants i radicals, en l’escalada de provocació i violència, sense que des de la Delegació del govern espanyol es facen gaire res per aturar-los, malgrat ser molt coneguts, massa coneguts.
Mira també:
http://www.eltemps.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat