Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
ANB anuncia que es presentarà a les eleccions al març.- Garzón empresona més independentistes
18 oct 2007
ANB anuncia que es presentarà a les eleccions al març.- Garzón empresona més independentistes
512821648_6c34277f57.jpg
deten Bata.jpg
18.10.07 Arantza Urkaregi ha recordat que l’històric partit EAE-ANB (Acció Nacionalista Basca) ha decitdit que es presentaran a les eleccions de març per a plantar cara a l'operació política del PSOE, en referència al trencament de les possibilitats de la solució dialogada torpedinada per les nombroses detencions de membres de la Mesa Naciona de Batasuna; i per defensar els drets nacionals d'Euskal Herria.

Arantza Urkaregi ha subscrit el missatge d’ANB del passat 12 d'octubre a Pamplona, en què la formació històrica abertzale va anunciar que concorrerà a les pròximes eleccions de març.

Segons ha explicat Urkaregi, ANB es presentarà a les eleccions per a plantar cara a l'operació política del PSOE, al nou frau que s'està cuinant i a la vegada per a la consecució d'un projecte polític, la independència, i en aquest camí impulsar la proposta d'un nou marc. El paper d’aquest partit històric ha quedat clar en el missatge de la seva portaveu: ANB hi serà present per la responsabilitat que exigeix aquest moment, i per a defensar els drets nacionals d'Euskal Herria. En aquest sentit també ha remarcat que les eleccions suposaran un "punt d'inflexió" després de la ruptura del procés de negociació.

Quant a una suposada il•legalització del partit, Urkaregi ha recordat que aquest poble no admet més il•legalitzacions ni esquemes de repressió o persecució d'idees ja que som una força política amb un respatller de 200.000 persones. Urkaregi subratllat que el PSOE intenta presentar la seva duresa de cara a les eleccions de març, i que tant el PNB com Nafarroa Bai també s'han situat en aquesta direcció.

En el cas del PNB, Urkaregi ha indicat que ara intenta recuperar la credibilitat perduda durant el procés quan va donar la seva negativa més rotunda a defensar els drets d'Euskal Herria i va situar-se al costat del PSOE. Anem a guanyar la batalla dels drets nacionals d'Euskal Herria, anem a construir una barricada que posi fre a la Constitució espanyola negadora d'aquest poble.

Més empresonaments de representants polítics, Asier Imaz i Gorka Díaz

Aquest migdia el jutge del tribunal especial Baltasar Garzón ha ordenat l'ingrés a la presó de Asier Imaz i de Gorka Díaz, sota l'acusació d’ integració a banda armada. Díaz ha estat detingut aquest matí en la pròpia Audiència Nacional espanyola, on s'havia presentat voluntàriament després que la Policia espanyola acudís a capturar-lo el dimarts passat.

El titular del Jutjat d'Instrucció 5 de l’Audiencia Nacional de Madrid ha seguit les consignes de la Fiscalia i ha enviat a la presó a ambdós, sota l'acusació de integració en organització terrorista i amb l'argument que existeix risc que eludeixin l'acció de la Justícia.

Garzón havia emès una ordre de detenció contra Gorka Díaz, en el marc de la ràtzian portada a terme a les localitats basques de Segura i Olaberria contra militants i dirigents de Batasuna, en què van ser detinguts gairebé tots els membres de la Mesa Nacional de Batasuna.


Després de ser conduït davant Garzón, la fiscal Dolores Delgado ha demanat el seu ingrés a la presó. El militant independentista s'ha negat a declarar, raó per la qual la compareixença tot just ha durat 15 minuts.

La fiscal també ha demanat presó incondicional per a Asier Imaz, que ha comparegut davant el magistrat després de romandre quatre dies incomunicat en mans de la Policia espanyola. Imaz també s’ha negat a declarar. Aquest militant abertzale va ser arrestat el dilluns passat quan sortia del seu domicili de Beasain, en virtut de l'ordre de detenció dictada per Garzón el 4 d'octubre.


Font: www.gara.net
Mira també:
http://www.llibertat.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ANB anuncia que es presentarà a les eleccions al març.- Garzón empresona més independentistes
18 oct 2007
Per saber-ne més:

Detenció de 23 responsables de Batasuna per ordre de Garzón

"El PSOE es va aixecar de la taula jurant que ens la faria pagar..."

www.llibertat.cat

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more