Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[AJBG] Jove Torrenc, serà jutjat per desobediència a l'autoritat
18 oct 2007
cartell_judici.jpg
Per defensar la terra, abans has de passar pels jutjats...

Jove Torrenc, serà jutjat per desobediència a l'autoritat

Els fets es remunten al passat 19 de Juliol de 2007, quan una desena de joves independentistes de l'Assemblea de Joves del Baix Gaià i Tarragona, i emmarcats dins la campanya nacional "ni especulació ni destrucció, EL JOVENT DEFENSA EL TERRITORI" de la CAJEI, van interrompre el ple municipal d'una forma pacífica, legítima i democràtica a través de pancartes i cartells.

El motiu d'aquesta acció esdevé al conflicte sobre la destrucció i posterior construcció del salvatge projecte urbanístic anomenat Muntanyans II. Recordem què es una de les poques zones verges que disposa encara la costa de Torredembarra i està sent arrasada en mans de polítics i constructores.

Arran d'aquesta acció que hem comentat la policia local va fer fora al jovent, al mateix temps que l'alcalde va dir que no s'adoptés cap mesura autoritària, portant als joves a la comissaria de la policia local de Torredembarra, fent-los identificar. En aquest moment, un dels joves va ensenyar el Dni al policia tal com li va demanar; però en cap cas li va donar en mà com tampoc és va negar a identificar (el Dni és un document personal i intransferible i no estàs obligat a donar-lo). Aquest jove ha estat citat a declarar als jutjats del Vendrell el proper 22 d'octubre acusat de desobediència a l'autoritat. Desconeixem el motiu exacte de la citació, (interrompre el ple de manera pacífica o negar-se a donar el Dni en mà) però ambdós casos creiem que no són legítims com per acabar als jutjats. És per aquest motiu que des de l'AJBG-CAJEI i Alerta Solidària (col·lectiu anti repressiu de l'esquerra independentista) denunciem l'actuació policial i la passivitat dels grups polítics.

És així com volen els polítics fer callar al jovent que clama per la defensa del territori?

Conscients que defensar la terra no és cap delicte, seguirem lluitant per preservar Muntanyans II i totes les zones amenaçades.

Davant dels fets succeïts us convoquem a donar suport al jove acusat

i al col·lectiu en general:

- Diumenge 21 d'octubre a les 12:00h a plaça de la vila de Torredembarra-

- Dilluns 22 d'octubre a les 12:30h als jutjats del Vendrell-

Assemblea de Joves del Baix Gaià-CAJEI
Mira també:
http://ajbg.blogspot.com
http://www.cajei.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat