Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : altres temes : guerra
Recuperem la Memòria Històrica
17 oct 2007
Recuperem la Memòria Històrica
Tal com diu el Projecte de Llei que s’ha d’aprovar de Recuperació de la Memòria Històrica:


“Es la hora, así, de que la democracia española y las generaciones vivas que hoy disfrutan de ella honren y recuperen para siempre a todos los que directamente padecieron las injusticias y agravios producidos, por unos u otros motivos políticos o ideológicos o de creencias religiosas, en aquellos dolorosos períodos de nuestra historia. Desde luego, a quienes perdieron la vida. Con ellos, a sus familias. También a quienes perdieron su libertad, al padecer prisión, deportación, trabajos forzosos o internamientos en campos de concentración dentro o fuera de nuestras fronteras. También, en fin, a quienes perdieron la patria al ser empujados a un largo, desgarrador y, en tantos casos, irreversible exilio “


Per això volem recordar que entre el 13 de febrer de 1937 i el 24 de gener de 1939, Barcelona va patir 385 atacs de part de l’aviació italiana (principalment), alemanya i franquista. 180 d’aquests atacs van tenir com a objectiu el seu terme municipal, amb un total de 1.903 impactes de bombes de tota mena que van requerir més d’un milió de tones d’explosius.


D’aquests atacs de l’aviació feixista (que per primera vegada en la història es va utilitzar el bombardeig indiscriminat contra població civil) la Barceloneta va patir innombrables atacs, d’ells van destacar per incruents o per simbòlics entre uns altres:


- 87 morts provocats pels atacs de l’aviació sobre el Passeig Nacional (Passeig Joan de Borbó). 1 D’OCTUBRE de 1937 ·


- Va quedar destruïda l’Escola de Mar. 7 DE GENER de 1938 ·


- Una bomba cau al Mercat de la Barceloneta i provoca 42 morts. 16 DE SETEMBRE 1938 ·

- Últim bombardeig, sobre el port de Barcelona. 24 DE GENER de 1939·
Mira també:
http://Recuperem la Memòria Històrica

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Recuperem la Memòria Històrica
17 oct 2007
sense comptar que milers de barcelonins i catalans (i treballadors de la resta de l'estat espanyol) van morir victimes de la repressió directa afusellats sense judici o amb farsa de judici o a les presons.

Les ultimes xifres rondaven els 300.000 sense comptar els q van morir de gana o malaties a les presons (també van ser assainats) i el recompte va cap a l'alça

i que la llei no anula els judicis franquistes i la "causa general" es a dir que juridicament aquells que van morir en defensa de la llibertat continuen sent criminals.

per haver aprovat aquesta llei mes hauria valgut que no hagueesin fet res, cortines de fum quan s'acosten les eleccions sense reparar res.

Judicialment qui enconbreix un crim n'es complice per omissió

donat que especialemnt entre el 36 i el 39 els feixistes van cometre un autentic genocidi, crims contra la humanitat, els artifexs de la "democracia" son complices per omissió d'aquets crims ja que no van intentar jutjar els responsables quan ho podien fer.

L'estat espanyol encara te moltes deutes que reparar en materia de investigacions i reparació política e històrica pero potser a uns no els interesa reconeixer que el terrorisme d'estat es la seva base politica (avui el Oreja es negava a condemnar el franquisme) i altres estan massa apiltronats a les butaques del parlament com tenir el que fa falta per dir les coses clares.

ara bé el pp no serà il.legalitzat per negarse a condemnar crims contra la humanitat ni la falsa esquerra ni tan sols li demanarà

esperem que el temps posi a cadascu al seu lloc
Sindicat Terrassa