Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
L'ACCENT 116 ja és al carrer
15 oct 2007
Ja podeu consultar a la pàgina web els continguts de L'ACCENT 116.
LACCENT_116.jpg
OCTUBRE DE LLUITA A VALÈNCIA I LLEIDA
Dues dates de signe molt divers han servit a l’esquerra independentista per mostrar la seva capacitat de mobilització aquesta primera quinzena d’octubre i fer sentir les seves reivindicacions als carrers de dues de les ciutats més importants dels Països Catalans. Així doncs, milers de persones van sortir el Nou d’Octubre a València convocades per les tres principals organitzacions indepedentistes de la ciutat, i pocs dies després, el 12 d’octubre, 2.500 manifestants acudien a la crida unitària feta des de la ciutat de Lleida per recordar la resistència que ha caracteritzat l’oposició de les classes populars catalanes a l’ocupació espanyola durant els darrers 300 anys.

MOBILITZACIÓ CONTRA EL PLA CAUFEC
La marxa tingué lloc el primer dissabte d´octubre. Els manifestants van cridar contra el projecte, van escridassar la policia quan va carregar per impedir el desplegament d´una pancarta i van retirar material de les obres que des de l´estiu ja es duen a terme sobre el terreny.
Unes obres que poden comportar fins a 6.000 milions d´euros de beneficis a Sacresa a canvi de la urbanització de 40 hectàrees, on s´han de construir al voltant de 700 habitatges, un centre comercial, hotels i oficines. La Plataforma No al Pla Caufec ha cridat a la desobediència i ha anunciat noves mobilitzacions.

NOVA AGRESSIÓ A L'ESQUERRA ABERTZALE
L´operació policial ordenada per Baltasar Garzón el passat 4 d´octubre era esperada. Però no per això és menys dolorosa, sobretot per als familiars, amics, companys i per als propis detinguts. Els dies anteriors molts mitjans més o menys propers al Govern del PSOE i als cercles policials havien anunciat actuacions imminents contra l´esquerra independentista basca. Actuacions, en plural, perquè ningú pensa a Euskal Herria que aquesta sigui l´última operació d´aquestes característiques durant les properes setmanes i mesos.

"JO VULL SER PAGÈS, NO JARDINER!"
L´Enric Camprubí és un militant independentista de Campdevànol (el Ripollès) que des de fa dos anys tira endavant una explotació ramadera en una finca que ha arrendat. Des del principi ha apostat per un model de ramaderia ecològica de comercialització directa al consumidor. Els resultats no podrien ser millors, a banda de rebre una distinció com a millor emprenedor de la comarca va guanyar la setmana passada tres premis a la fira ramadera de Ribes de Freser.

LA CULTURA CATALANA PERD DOS REFERENTS
La cultura catalana està de dol aquests dies. Dues persones referents del nostre panoram cultural ens han deixat: la castellonenca Matilde Salvador i el mallorquí Antoni Roig. Matilde Salvador i Segarra era compositora i pintora, i havia rebut nomboros guardons culturals dels Països Catalans. Antoni Roig era membre i ànima del grup Al-Mayurca, capdavanter en la recuperació cultural de les Illes.
Mira també:
http://www.laccent.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'ACCENT 116 ja és al carrer
15 oct 2007
L'accent és la publicació alternativa més ben plantejada que he vist, tant dels Països com de la resta de l'estat
Re: L'ACCENT 116 ja és al carrer
16 oct 2007
es la publicació de ENDAVANT i de plural no té res
Re: L'ACCENT 116 ja és al carrer
16 oct 2007
doncs a mi em sembla un bon períodic
Re: L'ACCENT 116 ja és al carrer
16 oct 2007
i jo crec que els dos primers comentaris són del mateix... i potser té sort i acaba engegant un súper debat d'aquests tan avorrits i sagnants que es donen a indymedia, mai se sap
Re: L'ACCENT 116 ja és al carrer
16 oct 2007
a bah...: això no t'ho creus ni tu. Com es nota que desconeixes el consell de redacció. Té mancances, cert, però amb el temps va millorant i molt.
Sindicato Sindicat