Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Especial-Dossier: Juventudes Libertarias.
15 oct 2007
Desde Jovenes Anarcosindicalistas estamos preparando un dossier sobre la FIJL (Federación Ibérica de Juventudes Libertarias) desde su fundación hasta la actualidad, que recoja como crónica toda su historia.
juventud_diar1936.jpeg pekea.jpg
"...Jóvenes libertarios de Valencia, Barcelona, Granada y Madrid constituyeron Las Juventudes Libertarias (JJLL) también llamadas Federación Ibérica de Juventudes Libertarias (FIJL) en el Congreso celebrado en Madrid en agosto de 1932. Con rapidez se extendió la organización por toda España llegando a convertirse en la tercera rama del movimiento libertario junto con la CNT y la FAI. En su seno se dibujaron dos tendencias; las que entendían las Juventudes Libertarias como la rama juvenil de la FAI y la de quienes preconizaban su independencia como organización."


Si quieres colaborar en este especial que también aparecerá en Internet, puedes contactar con nosotros a través del correo:


nietosdelpueblo ARROBA mail.com




Saludos libertarios.
Mira també:
http://jovenesanarcosindicalistas.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Especial-Dossier: Juventudes Libertarias.
15 oct 2007
No ho dic per bé ni per mal, però la bitàcola a la que fan referència és de la CGT, i no de FIJL ni JJLL ni CNT-AIT.
Re: Especial-Dossier: Juventudes Libertarias.
16 oct 2007
perdona
,,, pero no sek koño pincha aki la cgt q es un mojon del estado,,, q tiene liberados ,,,,, q hace favoritismos a sus familiares.... q pensaria facerias de todo esto
Re: Especial-Dossier: Juventudes Libertarias.
16 oct 2007
després de l'anunciada suposada desaparició de les FIJL, ara es posen a fer dossiers i a anunciar que faran un dossier per fer veure que no han desaparegut.
JOJOJo
El que haurieu de fer no és un dossier sino un museu póstum. Però poseu-lo per allà, en algun lloc d'espanya, aquí podeu posar sucursal.
Re: Especial-Dossier: Juventudes Libertarias.
16 oct 2007
Bé, jo no sóc de les julis ni ho he sigut ni em donen gaire bon rotllo... però no confonguis els Jovenes Anarcosindicalistas de les JJLL. Els primers són un grupet molt reduït de gent jove (a saber què vol dir això) afiliada a la CGT, i que estan fent una revistilla internáutica. Aspiren a ser una mena de juventuts de l'anarcosindicalisme (entenent la cgt evidentment).

Personalment no perdré temps en reividincar les JJLL, ja tenen gent a radera que si ho vol fer que ho facin. A mi el que em sembla patètic és que a una organització sindical hagin d'haver apèndix en funció del tipus d'afiliats: els joves, els gais, els que els hi agraden els comics, els punkis, etc.

Com a jove anarcosindicalista, penso que un sindicat de classe ha de poder tenir el seu lloc tots aquests elements, ja que estem per a un problema de classe. No de frikisme juvenil, per això que es montin una penya o una altre cosa.

Salut, revolució social i comunisme llibertari.
Re: Especial-Dossier: Juventudes Libertarias.
16 oct 2007
No es de despreciar l'elaboració d'un dossier sobre la història d'una entitat amb una llarga història. Cal valorar i conèixer el pasat i així saber com afrontar els problemes del present. L'estudi d'aquests aspectes pot fer resorgir la motivació en moments de baixesa i aportar noves estratègies en base l'experiència acumulada.

Salut i endavant!
Sindicato Sindicat