Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
Per què no terrorisme?
14 oct 2007
No sé si saben vostés que a l´estat Espanyol, el mateix on amenacen de tancar la gent per cremar fotos, les autoritats --autonòmiques, estatals-- no mostren massa interés a trobar aquells que posen bombes. Bé, certes bombes.
destapem_la_trama_feixista,_gullem_agullo_crim_destat.jpg
normal_Bloc_Gandia_2007.jpg
Si fóra un ingenu, que ja fa temps que no és el cas, pensaria que tota violència és igual, que posar un explosiu en un portal és un acte terrorista siga qui siga el titular de la casa. I, per tant, que la llei s´hauria d´aplicar amb igual contundència per a casos idèntics. Però no és el cas. Lamentablement no és el cas. Rebentar un caixer automàtic o cremar un cotxe al País Basc o simplement reunir-se o manifestar-se per demanar qualsevol cosa relacionada amb els presos d´ETA és suficient per acabar empresonat. Però posar una bomba a la seu d´un partit nacionalista valencià ni tan sols mereix una condemna contundent dels partits polítics que tant s´omplin la boca a l´hora de reprovar els atemptats d´ETA. I qui calla --o parla amb la boca petita-- ja saben: atorga, comprén, justifica. I, en relació a aquests silencis, convindria recordar que Batasuna està fora de la llei per no condemnar els atemptats d´ETA, així que la pregunta ve sola: perquè la fiscalia no ha demanat la il.legalització d´aquells partits que no han condemnat amb energia suficient l´atemptat de dimarts passat contra la seu del Bloc Nacionalista Valencià? Per què no persegueix com a terroristes els seus autors? Perquè formen part de l´extrema dreta? Seria molt greu, arribar a conclusions semblants.

L´artefacte que grups espanyolistes (o siga blavers) van posar la matinada del 9 d´octubre --i la data no és cap casualitat-- a la seu del Bloc Nacionalista Valencià suposa un graó més en l´escalada recent de la violència feixista. Però no és en cap cas la primera acció ultra contra el nacionalisme valencià. Ni tan sols la més greu: recordem, fa uns anys, la mort de Guillem Agulló a Montanejos. Segons Enric Morera, en els darrers tres anys, el seu partit ha sofert una cinquantena llarga d´agressions físiques, amenaces o crema de vehicles a regidors. I els casals Jaume I --els de Castelló o Vila-real, que tenim tant a prop, per exemple-- no han deixat de patir actes violents des de la seua obertura. I el mateix es pot dir de la llibreria Tres i Quatre de València. I fa no res, un grup d´ideologia espanyolista va intentar rebentar la celebració del Correllengua a Gandia. Són alguns exemples només, per no remuntar-nos en la Història i al.ludir a les bombes que amenaçaren la vida de dos dels principals intel.lectuals valencians, Manuel Sanchis Guarner i Joan Fuster, els atemptats contra la vida del qual mai no han estat aclarits per la policia. Però ningú no parla de kale-borroka o de terrorisme de baixa intensitat. Ara, el secretari general del Bloc ha manifestat la intenció de plantejar la qüestió davant el Parlament Europeu. D´intentar que Europa obligue l´estat Espanyol a fer uns deures que no fa de grat. A tractar tots els ciutadans d´igual manera. Però no ens enganyem: perquè cesse aquesta violència determinats partits haurien de deixar d´utilitzar la gasolina anticatalanista com a combustible electoral. I ja sabem que no pensen fer-ho.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per què no terrorisme?
14 oct 2007
Bona iniciativa la del parlament europeu. L'estat espanyol fa molt fàstic.
Re: Per què no terrorisme?
15 oct 2007
el Bloc Nacionalista Valencià necessita organitzar-se violentament...

ai no! que són refors...
Sindicato Sindicat