Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
[Estat Català] Comunicat de solidaritat amb els detinguts de l´esquerra abertzale.
11 oct 2007
Comunicat de solidaritat amb els detinguts de l´esquerra abertzale.

Fa pocs mesos vam conéixer la notícia de la detenció del dirigent abertzale Arnaldo Otegi, el dimarts de la passada setmana ens sorprenia la notícia de la detenció de Joseba Alvarez i d´Oihana Agirre i el dijous eren detinguts 23 membres de l´esquerra independentista basca, alguns d´ells dirigents i exdirigents de la Mesa Nacional de Batasuna.

Com era d´esperar les ordres de detenció sortien de l´Audiència
Nacional i del Jutge Garzón, un jutge tristement conegut tant a Euskal Herria com als Països Catalans, sempre ordenant detencions prioritàriament contra independentistes. Un altre dels actors principals ha estat una part de l´aparell judicial, sempre de bracet amb l´aparell polític i els seus interessos.

S´acosten unes noves eleccions espanyoles, que es disputaran el PP i el PSOE i tots dos han d´aconseguir el retorn del vot fidelitzat que havien tingut anys abans.

Qualsevol anàlisi polític veu que la lluita anti-terrorista i la defensa de la unitat d´Espanya son els conceptes necessaris, tant per un partit com per l´altre, per intentar el retorn de vots perduts i arrabassar-ne alguns a l´oponent.

ESTAT CATALÀ condemna la pràctica desaparició de la divisió de poders(executiu, legislatiu i judicial) en què diuen enmarcar-se totes les democràcies occidentals. Així també és criticable aquesta onada de detencions sobre bases tan febles com haver participat en una manifestació ilegal o haver estat membre d´una organització ilegalitzada. Tres d´aquests membres detinguts van estar a la comissió negociadora amb el Govern
espanyol del PSOE i molts dels que aplaudeixen aquestes detencions arbitràries, abans els havien acceptat com interlocutors.

Entenem que el capellà irlandès Alec Reid, partícep del procès de negociació irlandès qualifiqui les detencions de bogeria política i afegeixi que ell pensava que això ja no podia passar enlloc més d´Europa que a Turquia.

ESTAT CATALÀ condemna l´actitut del Govern espanyol que, mentre diuen que volen acabar amb el conflicte basc, empresonen els representants democràtics d´un espai polític, que resulta imprescindible per a qualsevol negociació política.

La política de l´Estat espanyol va en contra dels drets polítics dels bascos i de les basques i dels catalans i catalanes i Euskal Herria i els Països Catalans es converteixen en un arma que poden llençar el PP contra el PSOE i a l´inrevès, segons la situació que es dona a Madrid,però aquests dos països han deixat de tenir importància en sí mateixos i només son utilitzats pels interessos puntuals de la política espanyola, fent electoralisme o demostrant l´espanyolisme d´aquests partits. Cada vegada els interessos dels espanyols i els nostres estan més lluny.

Després d´anys i anys de l´anomenat conflicte basc, l´única proposta del Govern espanyol de torn continua essent la mateixa de sempre: repressió al carrer i detencions i empresonaments de dirigents de l´esquerra abertzale, sense importar el patiment de la població per l´allargament de l´enfrontament.

ESTAT CATALÀ enten que els companys i companyes bascos estan passant per un moment dur i per això els dirigim la nostra solidaritat i recolzament i la condemna total d´aquestes actuacions i de la legislació repressiva. Estem convençuts que els desitjos de la població de les nacions sense estat veuran l´escletxa per assolir la seva llibertat col.lectiva i la independència com a poble

Països Catalans 5 d'octubre 2007
Mira també:
http://www.estat-catala.cat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more