Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat de Corrent Roig davant el processament d'activistes antimonàrquics catalans
10 oct 2007
Exigim l’anul•lació de tots els processos oberts contra els activistes antimonàrquics catalans i fem una crida a unir forces per treballar plegats per aquest objectiu, en la perspectiva d’anar avançant en la consolidació d’un moviment unitari i plural que lluiti per l’abolició de la monarquia i pel reconeixement del dret d’autodeterminació.
reycrememelrei.jpg
COMUNICAT DE CORRENT ROIG DAVANT EL PROCESSAMENT DâACTIVISTES ANTIMONÃRQUICS CATALANS

Davant el processament de militants de lâesquerra independentista catalana per expressar públicament el seu rebuig a la monarquia, Corrent Roig manifestem:

⢠    La nostra solidaritat amb tots els companys i companyes processats, lâexigència que els siguin retirats tots els càrrecs i el nostre compromís amb totes aquelles iniciatives dirigides a assolir aquest objectiu.

⢠    El procés obert per lâAudiència Nacional demostra novament quins són els límits del règim monàrquic sorgit del Pacte de la Transició entre les forces franquistes i lâesquerra institucional. Un rei nomenat pel dictador com el seu successor que està exempt de qualsevol responsabilitat i que, per tant, no pot ser processat pels seus actes; una figura que no pot ser criticada si no es vol incórrer en un delicte dâ âinjúries a la coronaâ?, com els ha passat als periodistes de El Jueves o Deia per atrevir-se a fer-ho en to dâhumor, o ara als companys i companyes que van manifestar públicament el seu rebuig amb la crema de fotografies.

⢠    Impedint lâexercici de la llibertat dâexpressió el que es pretén es protegir aquest pilar bàsic sobre el que es sustenta el règim actual. La monarquia és intocable perquè el seu qüestionament faria entrar en crisi tot lâedifici antidemocràtic aixecat sobre una Constitució pactada amb els hereus del franquisme, que nega el dret a decidir dels pobles de lâEstat Espanyol, que manté els privilegis de lâesglésia, que consagra la continuïtat dâuns aparells estatals mai depurats i que preserva els grans negocis del capital. Ãs per això que els ha faltat temps al monarca i, darrere dâell, a totes les forces polítiques institucionals, a la patronal i a la burocràcia sindical, per enaltir el suposat paper decisiu de la monarquia en la consolidació democràtica a Espanya.

⢠    El processament dels activistes antimonàrquics catalans mostra en viu la pervivència del vell aparell franquista en les institucions de lâEstat. Com a fidel continuadora del vell Tribunal de Orden Público franquista, lâAudiència Nacional reprimeix les posicions polítiques que qüestionen el règim: deté i empresona lâesquerra independentista basca, processa els qui critiquen el rei... Per això cal exigir la seva supressió, així com la derogació de tota la legislació que permet reprimir lâexercici dels drets democràtics més elementals (lleis antiterroristes, codi penal,...)


⢠    Exigim lâanulâ¢lació de tots els processos oberts contra els activistes antimonàrquics catalans i fem una crida a unir forces per treballar plegats per aquest objectiu, en la perspectiva dâanar avançant en la consolidació dâun moviment unitari i plural que lluiti per lâabolició de la monarquia i pel reconeixement del dret dâautodeterminació.

                            Coordinadora de Corrent Roig

                            6 dâoctubre de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de Corrent Roig davant el processament d'activistes antimonàrquics catalans
10 oct 2007
estais aun en euia?
Re: Comunicat de Corrent Roig davant el processament d'activistes antimonàrquics catalans
10 oct 2007
Hem sembla molt be que es cremi al rei, pero aixo de que una organitzacio comunista es queixi de manca de llibertat d'expressio i de presos politics quan a la panacea comunista de Cuba fan exactament el mateix, doncs deixa dubtes.
Re: Comunicat de Corrent Roig davant el processament d'activistes antimonàrquics catalans
10 oct 2007
que jo sapiga aquesta penya son troskos, i s'estila en aquests ambients donar suport a la revolucio cubana criticant-ne els aspectes anti"democratics"

o sigui que el teu anticomunisme barato te'l pots anar confitant i deixant per altres planes de contingut més liberal

per altra banda, uns quans dels que cremen imatges del Rei estan a l'entorn d'organitzacions que es defineixen com a comunistes o socialistes, crec que alguna amb forts suports a la revolució cubana

per acabar, la comparació de la revolució cubana amb el règim hereu del franquisme indica -a mi- que no has entes massa be el percal: a Cuba es defensa una sanitat gratuita per tothom, l'escolarització per tothom, el plat a taula i la fi de la miseria per tothom, la independencia i l'autodeterminació davant el terrorisme imperial, la justicia social altrament dita socialisme. La igualtat social. No se si te n'adones de la diferencia, només has de mirar al teu voltant.

La lluita contra la globalització capitalista es quelcom més que una marca registrada a una universitat d'elit europea, en els paisos empobrits vol dir alguna cosa més.(fa uns dies vaig llegir que a l'Argentina hi havia gent que es menjava "pegamento" per matar la gana, no he comprovat si això era cert, pero per si no era cert alla segur que a d'altres llocs ho és i pitjor)

Visca Cuba lliure i socialista

un comunista
Re: Comunicat de Corrent Roig davant el processament d'activistes antimonàrquics catalans
11 oct 2007
no estan a euia.
Corrent roig intenta ser un bloc que agrupi diferents organitzacions e individus marxistes. En un bloc, com es normal, hi han debats, i hi ha gent que es posiciona a favor de cuba i n'hi que no.

El qu ha dit "jaja" es cert, pero no tinc entes que siguin tots trotskistas.
Sindicat Terrassa