Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Impunes
08 oct 2007
Divendres els participants en el Correllengua de Gandia van haver de plantar cara a un grup d'una dotzena de feixistes que van provar de rebentar l'acte i van acabar protegits per la policia, amb tot el zel imaginable. I dissabte a Alacant centenars de persones van recordaar Miquel Grau, el jove del Moviment Comunista assassinat el 1977 quan enganxava cartells en favor de l'estatut.
tresi.jpg
normal_Escola_Estiu.jpg
normal_Bloc_Gandia_2007.jpg
Entre una agressió i l'altra hi ha trenta anys d'impunitat que els valencians coneixem massa bé. D'impunitat i de complicitats que sembla que no tenen fi.

Quan s'escriu la història de la transició sempre es passa de puntetes sobre la molt més que dura transició valenciana. Les agressions de l'extrema dreta han estat tan habituals al País Valencià que ja no són ni notícia. De l'assassinat de Miquel Grau al de Guillem Agulló, de les bombes contra Manuel Sanchis Guarner o Joan Fuster a les dotzenes de petites agressions que cada setmana es produeixen, a mans dels ultres espanyolistes o blavers, que ara ja són la mateixa cosa o a mans de la policia directament. A vegades és inconcebible que una democràcia europea puga comportar-se com la democràcia espanyola al País Valencià. He de recordar, per exemple, que mai, mai!, ningú no ha trobat cap prova per a inculpar ningú del doble atemptat contra la casa de Joan Fuster del 1981, amb dues explosions pensades per a matar el més important dels intel·lectuals valencians de la història? Han passat vint-i-sis anys i la policia encara avui no sap res d'aquestes bombes, sobre qui les va posar o per quin motiu les van adreçar a Fuster. Sorprenent? Jo diria una altra cosa...

Però la cosa més greu és que no es tracta d'una anècdota. Trenta anys després, i havent passat tota mena de governs pel Palau de la Generalitat i per la Moncloa, no hi ha cap canvi substancial. Ningú, ni del PSOE ni del PP, no ha mogut ni un sol dit per canviar aquesta situació anormal, ni tan sols per aconseguir que la policia del 2007 semble una cosa diferent de la del franquisme. I això, aquesta unanimitat d'objectius que agermana Lerma amb Camps i Zaplana, parla tota sola de la importància que el vell Regne té per al projecte nacional espanyol. Cosa que alguna gent del Principat, per cert, sembla que no entenga de cap de les maneres.
Mira també:
http://www.antifeixistes.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Impunes
08 oct 2007
Que il·legalitzin els partits polítics que no condemnin aquest atentat...
Re: Impunes
08 oct 2007
Fotos:

- agressió a la llibreria Tres i Quatre de valència (2006)

- Professor de l'Escola d'Estiu del País Valencià, brutalment agredit (1978)

- artefacte explosiu contra una seu del Bloc Nacionalista Valencià (2007)

altres exemples del terrorisme antivalencià:


* 26 de març de 1971: Trencada de vidres a la llibreria "Tres i Quatre", i abocada de tinta a l'interior.
* 2 d'abril de 1971: Atac a una assemblea de Filosofia i Lletres.
* 8 de maig de 1973: Una càrrega de plàstic esclata a l'aparador de "Tres i Quatre" i ocasiona un incendi. Un milió de pessetes en pèrdues.
* Octubre de 1973: Dos còctels molotov contra la mateixa llibreria.
* A mitjan 1975: Una tongada de bombes arrassa diverses llibreries. Pateixen danys "La Pau", "Pueblo", "Ausiàs Marc" i "Lope de Aguirre", que ha de tancar.
* 31 d'octubre de 1975: Incidents a Filosofia i Lletres. Un estudiant resulta ferit. Dos altres atacs consecutius causen tres ferits.
* Juliol de 1976: Una bomba esclata a l'estadi del Levate U.E. la nit abans de la "Trobada dels pobles".
* 5 d'agost de 1976: Un artefacte fa saltar la llibreria "La Araña".
* 10 d'agost de 1976: Una bomba destrossa el local de "Nova Cultura", amb pèrdues d'un milió de pessetes.
* 5 de novembre de 1976: Setè atemptat contra "Tres i Quatre".
* 12 de novembre de 1976: El degà de Filosofia i Lletres, una professora i un bidell, són agredits a la Facultat.
* Febrer de 1977: Un grup de joves és agredit a Oriola (Baix Segura).
* Primavera de 1977: Bomba a la llibreria alacantina "Set i Mig". Agressions a València durant la setmana fallera. Diversos ferits. Es multipliquen les agressions durant la campanya electoral. És metrallada la seu del PCPV (El P.C. del País Valencià mantenia llavors posicions nacionals prou clares).
* Desembre de 1977: Còctels molotov contra l'empresa relligadora de diverses publicacions al País Valencià.
* Estiu de 1978: Esclata una bomba en un cinema d'Alcoi (Alcoià) on es projectava "La portentosa vida del Pare Vicent".
* 11 de març de 1979: Agressions i trets en una manifestació ecologista.
* Estiu de 1979: Agressions contra els participants a "l'Escola d'estiu".
* Octubre de 1979: Bombes casolanes als domicilis de l'alcalde de València Martínez Castellano i del president del Consell Pre-Autonòmic del País Valencià Josep Lluís Albinyana. Artefactes a la plaça de bous quan se celebrava l'aplec nacionalista.
* Tardor de 1980: Agressió a Josep Guia i la seua família.
* Novembre de 1980: És metrallat el bar "El Sifó", al carrer del Mar de València. Un ferit.
* Maig de 1981: Explosió d'un artefacte davant de la seu del PCPV a Alacant.
Sindicato Sindicat