Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
[CAJEI] Comunicat de la CAJEI arran de la detenció de la directiva del partit polític basc Batasuna
07 oct 2007
La passada nit de dijous, una nova actuació político-judicial de l’Estat espanyol va acabar amb la detenció de vint-i-dos membres de la Mesa Nacional de la formació política Batasuna. El jutge Baltasar Garzón va ordenar la detenció de tots els seus membres, alhora que es va procedir a l’escorcoll dels domicilis dels detinguts i de la seu del Partit Comunista de les Terres Basques. Davant d’aquesta nova provocació orquestrada pel govern de Jose Luís Rodríguez Zapatero, les Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista catalana no podem quedar-nos de braços creuats. Volem manifestar:
La nostra més que preocupant denúncia a la violació que l’Estat espanyol ha exercit sobre la llibertat de reunió. Els membres de Batasuna van ser detinguts just quan es reunien a la localitat guipuscoana de Segura. Amb aquesta actitud, el govern espanyol evidencia el seu dèficit democràtic, en no permetre gaudir a un sector de la societat d’un dret bàsic com és el de reunió.

La nostra denúncia a l’actuació que l’aparell polític i judicial de l’Estat espanyol ha desenvolupat contra l’esquerra independentista basca abans, durant i després del fracassat procés de pau. La repressió i les detencions envers militants d’organitzacions independentistes basques i de l’organització armada ETA s’han intensificat durant aquest període fins al punt que el principal interlocutor en les negociacions, Arnaldo Otegi, és a la presó, i altres membres com Joseba �lvarez esperen sentència. La detenció d'aquestes peces clau de l'esquerra abertzale és l’últim d’una successió de fets que palesen l’objectiu del govern espanyol: guanyar una imatge de fermesa contra el que ells anomenen “terrorisme� per no perdre els adeptes més propers al Partit Popular de cara a les properes eleccions estatals.

La mà de ferro de la més visecral repressió espanyola ha tornat a tenir com a protagonista el jutge estrella Baltasar Garzón. Després d’un temps sense saber-ne res d’ell, el magistrat de l’Audiència Nacional reapareix en el moment en què la repressió contra Euskal Herria ha tornat a revifar de manera contundent. Vol recuperar el protagonisme mediàtic que ha perdut davant d'altres jutges com Grande-Marlaska o Santiago Pedraz.

El nostre suport als detinguts, al conjunt de la militància abertzale d’Euskal Herria i a la societat basca en general per aquest nou atemptat contra la llibertat d’expressió i el dret de reunió. Des de la nostra organització, volem animar els companys de les diferents sectorials del moviment independentista basc a continuar assentant amb força i fermesa les dinàmiques de la lluita per l’autodeterminació com a premissa irrenunciable en el camí cap a la independència i el socialisme. Davant la repressió, no queda res més que intensificar la resposta.

Des dels Països Catalans...
Solidaritat amb Batasuna!
Llibertat per a tots els i les preses polítiques!
Treieu les vostres mans d'Euskal Herria!

CAJEI
7 d'octubre de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAJEI] Comunicat de la CAJEI arran de la detenció de la directiva del partit polític basc Batasuna
07 oct 2007
una pregunta: CAJEI com s'organitza jerarquicament?
Re: [CAJEI] Comunicat de la CAJEI arran de la detenció de la directiva del partit polític basc Batasuna
07 oct 2007
la jerarquia pels partits burgesos!

visca l'assemblearisme!
Re: [CAJEI] Comunicat de la CAJEI arran de la detenció de la directiva del partit polític basc Batasuna
08 oct 2007
menys vaskitis cajei!
sou vascos en comptes de catalans?
Re: [CAJEI] Comunicat de la CAJEI arran de la detenció de la directiva del partit polític basc Batasuna
09 oct 2007
mare meva! això només és un comunicat de suport i està clar que la cajei treballa als ppcc i la seva feina la fa en aquest territori si és això el que voleu posar en dubte. molts dels qui creuen que aquí el tema no s´entén són els mateixos que s´esforcen en no entendre-ho. ens esteu demanant que mirem a una altre banda mentre ilegalitzen un partit i detenen tota la seva cúpula? Aixó ho deixem per vosaltres.

és trist saber que molts catalans d´ICV i d´ERC pensen així. sou molt i molt patètics. esteu en silenci mentres presenciem un retrocés democràtic descomunal. a catalunya amb els mossos d´esquadra. entre d´altres.

quin fástic de catalans que fàcil que és tapar-nos la boca amb diners.

endavant cajei!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more