Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Feixisme contra el País Valencià
06 oct 2007
Segona agressió ultra en una setmana: divendres al Correllengua de Gandia

El Correllengua de Gandia va patir el passat divendres 5 d’Octubre diverese agressions d’un grup format per blavers del GAV i skins d’ultradreta simpatitzants del partit de José Luís Roberto. Un càmera de Gandia TV fou agredit pels ultres. El Correllengua de Gandia venia precedit per la prohibició de l’Ajuntament del PP a Torrent.
AIP_089.jpg
Lluís Adell // València

Un grup d’ultres intentà agredir ahir els centenars d’assistents al tradicional Correllengua de Gandia. Segons testimonis presents al lloc dels fets recollits per L’Avanç, un grup de 10 ultres –format per membres del Grup d’Acció Valencianista i simpatitzants del partit d’extrema dreta España 2000- s’acostà violentament per un carrer lateral a la Plaça Rei Jaume I. Els ultres, d’estètica skin en molts casos (cap rapat, botes militars), portaven senyeres de la ciutat de València i banderes espanyoles. En eixos primers moments un jove independentista fou agredit. Quan molts assistents al Correllengua acudiren a defensar-se, la Policia Nacional formà un cordó de seguretat al voltant dels ultres. Els testimonis que ha pogut recollir aquest periòdic han reconegut al menys a un membre o simpatitzant d’España 2000, el partit d’ultradreta dirigit per l’empresari José Luís Roberto Navarro.

Agressió blavera a un càmera de Gandia TV
El segon enfrontament es produí al Carrer Major, quan el grup d’ultres es colocà de nou per a provocar els assistents del Correllengua. Mentre rebien una autèntica plutja d’ous per part dels manifestants més joves de Gandia, els ultres van llençar una bossa de fem a un càmera de Gandia TV que feia la seua feina periodística.

Ultres i policies
Cap al final del recorregut, els assistents al Correllengua observaren en la llunyania el grup d’ultres conversant tranquilament amb els policies que els protegien. I és que la cel·lebració cultural per la llengua fou controlada en tot moment per un ample dispositiu policial (Policia Local, Policia Nacional, Unitat d’Intervenció Policial i nombrosos agents secrets). Els assistents al Correllengua agredits es manifestaren sorpresos i indignats per la passivitat policial amb els agressors. De fet, fonts independentistes han narrat a L’Avanç la vivència d’uns joves de Pego que suposaria un greu exemple de conexions entre ultradretans i policies. En un moment de la nit, durant la cel•lebració del concert del Correllengua, els policies locals van confondre aquest joves de Pego –degut a la seua estètica skin de caire antiracista- amb els ultres, pensant que tornaven a agredir de nou els nacionalistes. Significativament la policia els recomanà: “no vengáis ahora que son muchos, venid después que serán menos�.

Setmana d’agressions blaveres
El passat dilluns 1 d’Octubre un grup d’ultres del GAV intentà boicotejar una exposició de l’Institut d’Estudis Catalans a la Universitat de València. Alguns dels assistents van denunciar haver sigut agredits pels ultres, pel que van presentat denúncia, igual que la institució acadèmica, habitual blanc de les ires blaveres. Per una altra banda, el passat dijous 4 d’Octubre, alguns joves blavers acudiren provocativament a la concentració antimonàrquica convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans al jardí de la Facultat de Filosofia de l’Avinguda Blasco Ibáñez.

Propers actes ultres
España 2000 ha convocat els seus militants als actes del matí del 9 d’Octubre. Per la seua banda, blavers propers al GAV han convocat petits grups de provocadors per la Plaça de l’Ajuntament coincidint amb la multitudinària manifestació nacionalista de la vesprada convocada per la Comissió Nou d’Octubre.
Mira també:
http://www.lavanc.com
http://www.antifeixistes.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Feixisme contra el País Valencià
07 oct 2007
molta denúncia, molta denúncia... A veure quan us denuncien ells a vosaltres. sort
Re: Feixisme contra el País Valencià
07 oct 2007
Tot Mentira Catalanistes manipuladors, a soles voliem dir lo que pensaven igual que vosatros cremeu al rey i defeneu els PAISOS CAGALANS, mosatros voliem dir lo que pensem però per lo vist no mos deixen fer-ho ¿PER QUE?.....
VIXCA LA LLIBERTAT DE EXPRESIÒ, !MANIPULADORS¡, QUE SOU PIJORS QUE FRANCO SO NAZIS.

PD: Depreneu un poquet de cultura i deixeu-se de tanta merda politica.
Re: Feixisme contra el País Valencià
07 oct 2007
Llavors per a tu, si aci es fa apologia de les càmares de gas i de la manipulació històrica es respectar la llibertat d'expressió.
Més promte que tard guanyarem
A fer la mà acientifics mentiders
Re: Feixisme contra el País Valencià
07 oct 2007
putus feixistes... si cada any hi ha agresions després de la mani de Maig al país valencià...

seguiu endavant companys!!! que no us avergonyeixin mai!!!

una abrassada des del prinicpat!!!
Sindicat Terrassa