Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: antifeixisme
Comunicat d’urgència per la detenció dels 25 dirigents de l’esquerra abertzale
06 oct 2007
Comunicat d’urgència per la detenció dels 25 dirigents de l’esquerra abertzale
El Comitè Català de Solidaritat Internacionalista hem rebut amb una gran preocupació la notícia de la detenció de 25 persones a Euskal Herria, la majoria d’elles membres de la Mesa Nacional de Batasuna i altres dirigents de l’esquerra abertzale. Aquesta actuació político-judicial és d’extrema gravetat, ja que l’operatiu policial i les detencions conseqüents han estat totalment injustificades, arbitràries i sense les més mínimes garanties jurídiques per a les persones detingudes. Un cop més la justícia espanyola s’ha posat al servei dels interessos polítics de l’Estat fabricant una operació judicial que se sustenta en fets tan poc sospitosos com participar en una manifestació o en la reunió d’un col·lectiu. Es vulnera d’aquesta forma el dret de manifestació i el de reunió.

El jutge Baltasar Garzón, d’infausta memòria pels catalans ja que va ordenar la detenció de desenes d’independentistes catalans en el seu dia, ha tornat a protagonitzar un muntatge jurídico-policial quan les seves actuacions són ja conegudes per la poca credibilitat dels fonaments jurídics que utilitza. Un jutge d’un tribunal d’ordre públic com és l’Audiència Nacional que només persegueix notorietat pública i que s’ha posat al servei del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en aquesta estratègia que suposa utilitzar l’esquerra abertzale com a moneda de canvi electoral.

La repressió torna a ser l’única resposta de l’Estat i en aquest cas del govern socialista de Zapatero davant les propostes de solucions dialogades sobre bases democràtiques que sorgeixen des dels sectors més populars d’Euskal Herria. No és una novetat. La repressió ha estat constant des que Zapatero va assumir la presidència de l’Estat. Els detinguts i torturats es compten per centenars. Aquesta estratègia no s’ha abandonat ni tan sols durant el procés de negociació amb una treva total i incondicional d’ETA damunt de la taula. Amb la poca vergonya dels dirigents del PSOE que a sobre s’han ventat d’aquesta repressió en públic en més d’una ocasió.

Des d’aquest cúmul de fets inqüestionables des del Comitè Català de Solidaritat Internacionalista volem denunciar que Zapatero és el responsable que el seu autoanomenat procés de pau no hagi avançat i hagi estat una farsa. Zapatero ha deixat escapar l’oportunitat històrica de trobar solucions al conflicte polític que enfronta l’Estat espanyol amb Euskal Herria. I des del CCSI també volem fer palès el caràcter venjatiu d’aquest govern espanyol que a sobre paga les conseqüències del desastre del procés de què és responsables amb la detenció arbitrària d’independentistes bascos i basques. Que tot plegat forma part d’una campanya de suport als interessos electoralistes de Zapatero a costa del patiment de molts homes i dones. I que tot plegat demostra la falta de bases democràtiques de Zapatero, del seu govern i del conjunt de l’Estat espanyol, com demostra una legislació repressiva que permet la il·legalització de partits, és a dir de la veu d’una part importantíssima de la societat basca, i la instrumentalització de la justícia per aconseguir detencions i empresonaments constants amb milers de persones que cada any passen per les presons espanyoles, moltes d’elles torturades.

Per tot plegat, des del Comitè Català de Solidaritat Internacionalista volem mostrar, com sempre ha estat present en la nostra història, però ara encara més en aquests durs moments, la nostra més absoluta solidaritat amb el poble basc i amb els seus lluitadors i lluitadores de l’esquerra abertzale. Companys i companyes, tot el nostre suport i us encoratgem a que no defalliu en la vostra lluita per una solució democràtica que pugui fer lliure el vostre país com ho serà algun dia el nostre també.

Gora Batasuna!!!
Gora Euskal Herria Askatu!!!!
Visca els Països Catalans Lliures.

Barcelona, 6 d’octubre de 2007
Comitè Català de Solidaritat Internacionalista

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat d’urgència per la detenció dels 25 dirigents de l’esquerra abertzale
06 oct 2007
doncs convoqueu alguna cosa arreu dels PPCC, no?
O es que només sou 4 freeks de barcelona i només sabeu convocar coses a sant jaume?
ORGANITZACIONS NACIONALS SI!
FREKEES CENTRALISTES NO!
Re: Comunicat d’urgència per la detenció dels 25 dirigents de l’esquerra abertzale
06 oct 2007
amb sembla de molt mal gust el teu comentari .
podries ser mes constructiu i procurar de fer quelcom al teu poble o comarca en comptes de esperar que vinguin a fer-ho per tù i solament criticar per internet.
Re: Comunicat d’urgència per la detenció dels 25 dirigents de l’esquerra abertzale
06 oct 2007
i ells que fan per nosaltres?
Re: Comunicat d’urgència per la detenció dels 25 dirigents de l’esquerra abertzale
06 oct 2007
Que fan per nosaltres? Ves al diccionari i veuràs que solidaritat no vol dir donar alguna cosa a algú que et doni alguna cosa. Solidaritat és un altra cosa. Per una solidaritat ACTIVA, visca els països catalans lliures i gora euskal herria askatuta.
Re: Comunicat d’urgència per la detenció dels 25 dirigents de l’esquerra abertzale
06 oct 2007
al pijo-progre de la Segarra.
Jo soc de Sanahuja i soc del CCSI.
si vols un dia quedem i parlem!
es probable que ho entenguis millor tot si parlem personalment.
salut
Gora Euskalherria Askatuta
Visca els Països Catalans independents i socilaistes
Sindicato Sindicat