Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Mig miler de persones en l'acte unitari de Barcelona Jo també sóc antimonàrquic
06 oct 2007
Mig miler de persones van seguir la crida feta per l'Esquerra Independentista de Barcelona: Els i les catalanes no tenim rei. Independència
aforament.JPG
ACTE 5 OCTUBRE CREMA.jpg
DSCN3383.JPG
Aquest divendres 5 d'octubre es va celebrar al Casinet d'Hostafrancs, l'acte central unitari de L'esquerra Independentista a Barcelona. Els convocants Maulets, Cajei, Endavant, SEPC i Alerta Solidària van donar la paraula a Jesús Artiola (absolt d'injúries a la corona), Jaume Roura i Enric Stern (encausats per cremar les fotos del rei), Eva Serra (historiadora) i a Martí Majoral (portaveu d'Alerta Solidària). Aquests van fer una aferrissada defensa del dret dels catalans a seguir utilitzant la desobediència com a eina i mitjà per aconseguir dos objectius: Uns Països Catalans unificats i la seva independència.
Ni la por ni la manipulació farà que parem una lluita que fa 30 anys que l'Esquerra Independentista porta a terme. Aquest, podríem dir, que va ser el resum de l'acte.
Lluny va quedar l'intent dels polítics catalans de considerar la crema de fotografies com a un acte de quatre brètols.
Un cop finalitzats els parlaments, a l'exterior del Casinet, tres companys es van identificar amb nom i cognoms i van cremar dues fotografies del rei i una en la qual apareixia el rei, Felip V i una còpia del Decret de Nova Planta. Just abans de fer la crema i un cop s'havien identificat, van exposar el pq consideraven que s'havia de cremar aquelles fotografies.
en cap cas va ser per solidaritat amb els companys i companyes que han anat a l'Audència Nacional, sinó que ho van fer per seguir la línia de l'Esquerra Independentista de posar sobre la taula un posicionament rupturista i desobedient amb aquells símbols que ja fa 300 anys que ens oprimeixen.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mig miler de persones en l'acte unitari de Barcelona Jo també sóc antimonàrquic
06 oct 2007
"Aquests van fer una aferrissada defensa del dret dels catalans a seguir utilitzant la desobediència com a eina i mitjà per aconseguir dos objectius: Uns Països Catalans unificats i la seva independència."

Suposo que us heu o t'has oblidat de posar socialistes, no?

P.D: Endavant amb la lluita nan@s!
+ fotos
06 oct 2007
DSCN5370.JPG
DSCN5372.JPG
DSCN5373.JPG
DSCN5383.JPG
DSCN5392.JPG
DSCN5393.JPG
DSCN5395.JPG
DSCN5397.JPG
DSCN5398.JPG
x
Re: Mig miler de persones en l'acte unitari de Barcelona Jo també sóc antimonàrquic
07 oct 2007
molt bona feina companyes! Foc al borbó!Nosaltres no tenim rei, ni ara ni mai!
Sindicat Terrassa