Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Solidaritat Euskalherria
06 oct 2007
L'ariet de les cloaques repressives de l'Estat, Garzon, ha detingut la Mesa Nacional de Batasuna.
Descontents amb la prohibicio d'organitzar-se, en una nova fase repressiva, l'Estat ataca de nou el moviment abertzale.

Des dels Països Catalans, des de tots els sectors alternatius, des de la dissidència i la discrepància amb el Sistema és més necessàri ara que mai demostrar la nostra solidaritat i lluitar pel seu alliberament.

LLIBERTAT BATASUNA, LLIBERTAT PER LES PERSONES I PELS POBLES
GARZON BUROCRATA TERRORISTA, GOEBBELS DE L'ESTAT FEIXISTA ESPANYOL, TREU LES TEVES URPES DE NAZI DELS LLUITADORS I LLUITADORES BASQUES. QUE SE'N VAGIN TOTS.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Solidaritat Euskalherria
06 oct 2007
Solidaridad con Batasuna desde todos los rincones
Tras la detención de Arnaldo Otegi, Juan Mari Olano, Joseba Alvarez, Oihana Agirre y el jueves a la noche de 23 miembros de la dirección de Batasuna. No dejan de llegar muestras y mensajes de solidaridad tanto personales como de organizaciones políticas y sociales, hems hecho una pequeña recopilación:

Askapena (Para Kaos en la Red) [06.10.2007 03:59] - 251 lecturas - 10 comentarios


http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=42375
Re: Solidaritat Euskalherria
06 oct 2007
vore més informació a:

http://www.askapena.org/
Re: Solidaritat Euskalherria
06 oct 2007
La policia escorcolla la seu del PCTB a Sant Sebastià en presència de Permach

Els 23 representants de l'esquerra «abertzale» estan incomunicats i previsiblement diumenge declararan davant Garzón

DOLORS BELLÉS.
L'operació contra l'esquerra independentista basca continua oberta. Després de la detenció de 23 dels seus dirigents dijous al vespre per ordre del jutge Baltasar Garzón mentre participaven en una reunió a Segura (Guipúscoa), les diligències policials van continuar ahir amb l'escorcoll de la seu del Partit Comunista de les Terres Basques (PCTB) a Sant Sebastià. Els detinguts estan incomunicats en dependències policials en espera de declarar davant Garzón. Compareixença prevista per demà diumenge. L'esquerra independentista va dir que es tracta d'una operació de venjança del PSOE i el govern espanyol per la seva posició en el procés de pau. Al País Basc es van fer mobilitzacions per reclamar la posada en llibertat dels detinguts amb el lema freebatasuna.


La ràtzia contra l'esquerra independentista basca va ser denunciada des del govern basc, que considera que té una «clara intencionalitat política». També va ser qualificada com un «intent per dividir la societat basca» per EA, mentre que l'esquerra independentista basca la va qualificar com una operació de «venjança i càstig» del PSOE i el govern espanyol per la posició que va mantenir en el procés de resolució del conflicte basc, segons va dir en declaracions a aquest diari Pernando Barrena, l'únic portaveu de l'esquerra abertzale que a l'hora de tancar aquesta edició continuava en llibertat, tot i que no descartava que fos detingut a la nit o avui. Precisament, Barrena va oferir una roda de premsa davant la presó de Martutene de Sant Sebastià, on va acompanyar diversos parlamentaris del Sinn Féin a visitar al centre Arnaldo Otegi, on està empresonat des de fa quatre mesos. Els parlamentaris del Sinn Féin van afirmar que les detencions «empitjoraran la situació» i van declarar-se molt preocupats pel que està passant.

I és que les detencions contra dirigents de l'esquerra independentista van iniciar-se el 7 de juny, l'endemà mateix que ETA fes públic el comunicat en què anunciava que posava fi a l'alto el foc que havia declarat el 24 de març del 2006, amb l'arrest de l'interlocutor de l'esquerra independentista basca en les negociacions, Arnaldo Otegi. Aquesta detenció va anar seguida, tres mesos més tard, de l'arrest del portaveu del moviment pro amnistia Juan Mari Olano i amb la detenció dimarts passat de dos dirigents més de l'esquerra abertzale, Joseba �lvarez i Oihana Agirre, que just ahir, després de romandre quatre dies incomunicats en dependències policials, van declarar davant Garzón, el mateix que va ordenar l'operació de dijous, que en va dictar l'ingrés a la presó.

Després d'escorcollar els domicilis dels 23 detinguts dijous a la nit, mentre participaven en una reunió a Segura (Guipúscoa), els agents van procedir ahir a escorcollar la seu de Sant Sebastià del Partit Comunista de les Terres Basques (PCTB), la quarta força política del Parlament de Vitòria en presència de Permach que, junt amb la resta de detinguts, entre els quals figuren Juan Joxe Petrikorena, Juan Kurz Aldasoro i Rufi Etxeberria, declararà davant Garzón demà diumenge i probablement ordeni l'ingrés a la presó de la majoria de detinguts, almenys de Permach, Petrikorena, Aldasoro i Etxeberria, cares visibles de l'esquerra independentista basca.

Precisament, els parlamentaris del PCTB van abandonar ahir el ple de la cambra basca en protesta per les detencions. El primer ple monogràfic que el Parlament de Vitòria dedicava a les víctimes d'ETA, a les quals va demanar perdó per l'oblit i van aprovar-se diverses mesures al seu favor.
Sindicato Sindicat