Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Els mossos obren diligències per la crema de fotos a Lleida
05 oct 2007
En arxiu adjunt PDF, l'article del Diari Segre d'avui 5 d'octubre:

Los Mossos abren diligencias por la quema de fotos del Rey en Lleida
Las tramitarán a la Audiencia Nacional
segre5octubre07crema_rei.pdf
segre5octubre07crema rei.pdf (237,61 KiB)
A continuació article Extret de:
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2578635&p_edi=General
Els mossos obren diligències per la crema de fotos a Lleida

Els mossos d'esquadra han obert més diligències per la crema de fotos dels reis espanyols. En concret, per la protesta de dissabte passat a Lleida, on un centenar de persones amb la cara descoberta van cremar fotocòpies de retrats dels Borbons. Fins ara ja han declarat a l'Audiència Nacional espanyola onze persones, les quals han quedat en llibertat amb càrrecs. Tot plegat va motivar ahir protestes a les universitats i la crema de més fotos. I avui hi ha convocades més accions.

Els col·lectius independentistes solidaritzats amb els imputats continuaran avui les concentracions. L'acte més destacat serà a les 20.00 al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona, amb el lema 'Jo també sóc anti-monàrquic'. A la web de la campanya 'No al rei' hi figuren totes les protestes previstes per als pròxims dies.

Concentracions universitàries

Ahir, coincidint amb la declaració a l'Audiència Nacional dels nou últims imputats, es van fer concentracions de suport als acusats i de rebuig a la monarquia a les a universitats de tot el país, convocades pel SEPC. En una d'aquestes manifestacions, a la UAB, es van cremar més fotos de Juan Carlos. Les altres concentracions van tenir lloc a les universitats de València (vegeu-ne el vídeo) d'Alacant, de Girona, de Lleida i a la Rovira i Virgili de Tarragona.

Pel que fa el judici, el jutge Fernando Grande-Marlaska ha deixat en llibertat amb càrrecs els nou acusats d'haver cremat fotos dels Borbons el 22 de setembre a Girona. La policia ha identificat un desè manifestant a qui se li imputen els mateixos càrrecs i que haurà de declarar dilluns a l'Audiència Nacional. L'advocat dels acusats, Benet Salellas, ha precisat a VilaWeb que, a diferència del cas de Jaume Roura i Enric Stern, el jutge no ha emès cap resolució observant indicis de delicte en els actes dels nou acusats. Tanmateix, Salellas afirma que és probable que el jutge esperi la declaració del desè acusat el dilluns per prendre una decisió. En tot cas, Grande-Marlaska ha donat un termini al fiscal de deu dies, perquè presenti una acusació o bé perquè demani l'arxivament del cas.

D'altra banda, pel que fa a les informacions periodístiques que apunten que el fiscal es podria inclinar per no perseguir els acusats de cremar fotos del rei en solidaritat a Roura i Stern, Salellas considera que 'no té cap sentit jurídic' diferenciar la crema de fotos del rei quan el monarca fa una visita de quan es fa per solidaritzar-se amb algú. 'Si cremar fotos del rei és un fet injuriós, ho és sempre, tant si ho fan encaputxats com si aquell dia hi ha una visita del rei', afirma Salellas.


---------- ------------- ---------

Concentració de suport als encausats antimonàrquics i contra l’actuació dels Mossos d’Esquadra a Lleida


L’Esquerra Independentista de Lleida convoca una concentració aquest dissabte 6 d’octubre en suport als encausats i encausades per la crema d’imatges del Rei i contra l’obertura de diligències per part dels Mossos d’Esquadra en relació a la cercavila celebrada el passat dissabte 29 de setembre.

En el marc de l’acte, els col·lectius convocants mostraran el seu posicionament davant les diligències policials que podrien comportar el processament de manifestants pel fet d’expressar-se públicament als carrers de la nostra ciutat.

Durant la concentració, l’Esquerra Independentista de la ciutat recollirà adhesions personals i autoinculpacions (full adjunt) solidàries amb els encausats per l’Audiència Nacional. Després que nou d’ells van declarar ahir dijous davant l’Audiència Nacional, avui un ciutadà de Bescanó ha estat citat per declarar dilluns 8 a Madrid, també en relació amb la cremada col·lectiva i solidària que es féu a Girona el 22 de setembre. La resposta solidària obtinguda durant aquestes setmanes ha recollit fins al moment més de 5.000 adhesions individuals i més de 400 col·lectives d'arreu dels Països Catalans.

L’acte s’afegeix a les desenes de concentracions de suport arreu dels Països Catalans que es celebraran aquest dissabte.

Més informació a : http://noalrei.elsud.org




Lleida, 5 d’octubre de 2007


Esquerra Independentista de Lleida
Casal d'Agitació Cultural l'Ocell Negre
Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Assemblea de Joves de Lleida – CAJEI
Sindicat d'estudiants dels Països Catalans (SEPC)
Mira també:
http://noalrei.elsud.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els mossos obren diligències per la crema de fotos a Lleida
05 oct 2007
no requereix una petició per part de fiscal o jutge de l'AN? mentrestant poden anar obrint lo que vulguin no?
Sindicat Terrassa