Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Sobre la repressió contra les protestes antimonàrquiques
05 oct 2007
Resolució del PSUC viu contra la repressió que s'està exercint sobre diverses manifestacions desafectes a la monarquia.
RESOLUCIÓ

El Comitè Executiu del PSUC (Viu), davant de l’espiral repressiva desfermada contra les persones que en diferents ciutats i pobles han cremat imatges del Rei d’Espanya, manifesta el seu rebuig d’aquesta violació del que creiem és un dret legítim d’opinió política.

Moltes de les mateixes persones i institucions que en el seu moment van clamar contra la pretensió d’alguns sectors islàmics de que fossin censurats uns dibuixos que feien burla del profeta Muhamad, recolzen ara els jutges que processen i els responsables de l’ordre públic que reprimeixen manifestants contra la institució monàrquica.

Cremar una imatge o una bandera, que no són res més que símbols, no pot en cap cas considerar-se delicte, perquè no constitueix cap agressió física ni moral contra persones ni contra propietats, sinó únicament la manifestació simbòlica d’una opinió política. En aquest cas, la disconformitat amb la institució monàrquica com a forma d’Estat a Espanya.

Institució monàrquica que, tot i haver estat refrendada democràticament en virtut del mateix acte en què es va plebiscitar la vigent Constitució espanyola, no pot lliurar-se del pes que representa la història dels seus orígens: va ser re-instaurada arbitràriament pel dictador que havia ofegat a sang i foc la legitimitat republicana i, un cop mort aquest i iniciat el procés de transició a l’actual (i, pel que es veu, limitada) democràcia, va ser imposada pels “poders fàctics� (classe política franquista, exèrcit i gran capital) a les forces polítiques democràtiques com a conditio sine qua non per a la legalització i conseqüent participació a les eleccions de 1977.

No dubtem, a més, de qualificar aquesta repressió com a inútil, perquè no aconsegueix altra cosa que escampar la protesta i la solidaritat amb els reprimits. Solidaritat a la qual s’adhereix plenament el nostre Partit al temps que reclama l’obertura d’un procés de reforma constitucional (que ja hauria d’haver estat endegat en ocasió de les reformes d’alguns estatuts d’autonomia) per tal de dotar Espanya d’una forma d’Estat autènticament democràtica que té, com a requisit mínim, l’establiment d’una república federal.

Barcelona, 4 d’octubre de 2007
Mira també:
http://www.psuc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sobre la repressió contra les protestes antimonàrquiques
05 oct 2007
que pesats!!

està més avall. Mobilitzeu-vos i no feu tants pamflets.

salut
Re: Sobre la repressió contra les protestes antimonàrquiques
05 oct 2007
si us voleu solidaritzar realment... doncs prediqueu amb l'exemple fent el mateix que els antimonàrquics...
Com sempre amb la canya apunt per pescar a riu revoltat...
I per cert, potser dins el Psuc Viu hi ha reprimits, dins l'esquerra independentista el que hi ha són, represaliats/des.
Re: Sobre la repressió contra les protestes antimonàrquiques
05 oct 2007
més feina i menys comunicats!
Re: Sobre la repressió contra les protestes antimonàrquiques
05 oct 2007
la monarquia no va ser refrendada pel "plebiscit" de la constitució (que no ho va ser, per exemple a Euskadi), sino que la van fer passar a la força en un referèndum de ..."o aquesta democràcia o tornem al franquisme".

Moltes coses, com el dret d'autodeterminació, l'autogestió, etc, no es van poder votar independentment, i la única alternativa era : o una mica de canvi o rés.

A més, en un article de la vostra constitució, que no meva, l'exèrcit epañó es reservava el dret
d'intervenir quan la cosa s'els hi anés de les mans, com darrerament ens recordava un generalet arrel de l'afer estatutari. I com hauria succeit si, per exemple, els treballadors havessin ocupat les fàbriques durant la greu crisi econòmica de finals dels setanta i principis dels vuitanta. Constitució, per tant, d'un gruix democràtic de paper fumar.

Els que ens vàreu tapar la boca amb els pactes de la moncloa no teniu cap dret a pretendre que la monarquia s'ha plebiscitat democràticament ...fins aquí hem arribat.
Re: Sobre la repressió contra les protestes antimonàrquiques
05 oct 2007
LO LLAMAN DEMOCRACIA Y NO LO ES !!

LIBERTAD JOSEBA ALVAREZ Y DEMÃ?S MIEMBROS DE BATASUNA !!

WWW.KAOSENLARED.NET
Sindicato Sindicat