Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
[Gara] Declaració de guerra al moviment independentista
05 oct 2007
La detenció de tots els dirigents de Batasuna la nit del 4 al 5 de setembre ens ha impulsat a traduir l'editorial del diari basc Gara sobre aquesta operació policial, tant per saber les reflexions que genera en l'esquerra independentista basca com a mostra solidària de l'equip que fem La Fàbrica i de denúncia d'aquest fet.
batasuna.jpg
"Baltasar Garzón va ordenar ahir a la nit detenir a una vintena de destacats militants de l'esquerra abertzale. Policies espanyols van aprofitar el fet que a la localitat de Segura se celebrava una reunió de l'esquerra independentista per fer complir l'ordre del magistrat. D'acord a les primeres informacions que es van conèixer ahir a la nit del tribunal especial espanyol, el magistrat que instrueix el sumari 35/02 contra Batasuna hauria decidit que pel fet de celebrar una reunió política algunes de les persones que han estat detingudes haurien incorregut en una “activitat il·legal�.

Amb la prudència que ens obliga el fet de manifestar-nos sobre uns fets d'extrema gravetat amb les poques dades que ahir coneixíem sobre l'operació en curs, cal fer una primera anàlisi. D'acord amb les declaracions fetes hores abans pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, estem efectivament davant una operació que només pot entendre's des de l'errònia lògica de voler tancar expectatives al diàleg. Encara que el mandatari del PSOE al·ludís a ETA com la destinatària del seu missatge, l'actuació mantinguda pel seu govern durant l'últim procés de negociació i, més tard, després del cessament de l'alto el foc permanent per part de l'organització armada basca, denota una vocació d'eludir les arrels polítiques del conflicte per limitar-se a la simple estratègia d'assetjament policial al conjunt de l'independentisme basc.

Zapatero també arriba tard en aquest tema. Va repetir els errors dels seus predecessors en voler imposar un procés de diàleg exempt de contingut i torna a equivocar-se ara en recórrer a la fórmula de la venjança política que dóna a entendre aquest operatiu policial, precedit de la detenció de Joseba Alvarez y Oihana Agirre, y abans de l'empresonament de Juan Mari Olano, i encara abans del d'Arnaldo Otegi...

Zapatero es tanca en el diagnòstic equivocat. L'Estat al que representa, quan hi havia un altre president a la Moncloa, ja havia empresonat la Taula Nacional d'Herri Batasuna, i aleshores van ser un altre grup d'homes i dones els que van prendre el relleu, com ha succeït sempre que el camí cap als objectius independentistes ha posat a prova a l'esquerra abertzale."
Mira també:
http://www.gara.net
http://www.fabrica.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=246&Itemid=40

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Gara] Declaració de guerra al moviment independentista
05 oct 2007
Seguramente, ahora todos los "constitucionalistas" se movilizarán en defensa del derecho de reunión (art 21.1)
Sindicato Sindicat