Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
Més d’un miler d’estudiants es concentren arreu del país en suport als encausats per la crema del rei convocats pel SEPC.
04 oct 2007
:::Més dâun miler dâestudiants es concentren arreu dels Països Catalans en suport als encausats i encausades per la crema del rei convocats pel Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans:::


Des del Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans valorem molt positivament les activitats, actes i concentracions que avui sâhan produït arreu del país i demanem a lâalumnat, a la comunitat educativa i a la societat en general que no sâaturi en les crítiques en contra el procés judicial engegat i en contra la monarquia espanyola dels borbons per tal dâavançar cap a un futur més digne, més just i més lliure. Tot seguit la crònica general dels fets i la particular de tots els llocs on sâha realitzat.

Durant aquest matí, diferents concentracions han agrupat en el seu conjunt més dâun miler dâestudiants en diferents centres educatius dels Països Catalans. Les concentracions a Girona, Alacant, Lleida, València i la Universitat Autònoma de Barcelona, en la majoria de les quals sâha realitzat alguna acció simbòlica relacionada amb la corona i sâhan desplegat pancartes amb diferents lemes, estaven organitzades pel Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans i tenien com a objectiu mostrar el suport cap a les persones encausades que avui declaraven a lâAudiència Nacional i, en general, per a tots aquells ciutadans que aquest dies estan patint la repressió en la seva pròpia pell.

El conjunt dâactes, preludi de les concentracions que aquest dissabte es faran en una vintena de poblacions dels Països Catalans, també han servit per instar a la comunitat educativa i a la societat, en general, a manifestar-se públicament a favor de la llibertat dâexpressió, en contra de la monarquia espanyola i per reclamar lâarxivament de tots els casos que han aparegut després de la visita del monarca espanyol a la Universitat de Girona.

La nota negativa de les jornada reivindicativa lâhan protagonitzada, una vegada més, els cossos policials en actuar de forma indiscriminada contra manifestants de València o Alacant on sâhan identificat diverses persones o per organitzar dispositius secrets i desproporcionats en concentracions com la de Girona o la de Universitat Autònoma de Barcelona. Igualment negativa és lâactitud que han tingut els equips directius dels diversos IES dâOlot i lâIES Benlliure de València on han prohibit qualsevol acte de suport a les persones encausades. Des del SEPC trobem un greu atemptat a la llibertat dâexpressió i de manifestació tant lâactuació policial com la dels equips directius dels centres de secundària.


Tot seguit una petita crònica de les diferents concentracions:

Universitat de Girona: Prop de 100 persones sâhan concentrat a les 11 del matí davant de la facultat de lletres de la Universitat, centre on estudien els dos estudiants que avui han anat a declarar davant el jutge Grande-Marlaska a Madrid. En lâacte sâha despenjat una pancarta des de les finestres de la facultat i sâhan repartit octaves convocant a la concentració de dissabte a la Plaça del Vi

Universitat Autònoma de Barcelona: Unes 500 persones sâhan reunit a la Plaça Cívica de la
Universitat Autònoma per denunciar altre cop la situació constant de repressió i, en especial, per donar suport a totes les persones que estan encausades per haver cremat fotografies, i en especial a les dues persones que estudien en aquest centre. Durant lâacte sâhan fet diverses accions simbòliques com ara la de despenjar pancartes o cremar una imatge de grans dimensions del monarca espanyol, sâhan cridat diversos lemes i sâha llegit el manifest per cloure lâacte

Universitat de València: Més de 250 persones sâhan reunit avui als jardins de la facultat de Filosofia i Educació de la Universitat de València tot i la intimidació policial i lâintent de censura que ha intentat la direcció de la Universitat de València per tal que lâacte en qüestió no es pogués fer. Tot i aquests intents, el grup de gent ha cridat consignes de diferent caire, han desplegat pancartes amb el lema âles estudiants també cremem el reiâ? i âjo també sóc antimonàrquicaâ?. En aquesta concentració sâhi ha afegit un grup dâestudiants de secundària de lâIES Benlliure a qui havien prohibit els actes de suport al seu centre.

Universitat dâAlacant: A les 11 del matí, gairebé un centenar d'estudiants s'han reunit davant la biblioteca general de la Universitat d'Alacant per a mostrar el seu rebuig a la Monarquia Espanyola i en recolzament a les represaliades per la in-justícia de l'estat, acusades d'injúries a la Corona, a causa de les cremades públiques de fotografies del Rei Borbó. La concentració, sota el lema "Jo també soc antimonàrquica, les estudiants contra la repressió", s'ha desenvolupat amb normalitat, exceptuant, una vegada més, la presència de membres de la Policia de paisà, que han gravat i fotografiat a les manifestants.

Universitat de Lleida: Unes 40 persones sâhan concentrat a la Plaça Víctor Siurana pels motius exposats amb anterioritat. En lâacte, en el qual no hi ha hagut incidents, sâhan repartit octavetes, sâha desplegat una pancarta i sâhan cridat diferents lemes en contra la monarquia espanyola.


En altres punts del país com Reus, Barcelona... s'han penjat pancartes de suport, s'hi han repartit banderoles o bé s'han recollit autoinculpacions.Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC)
Països Catalans, 4 dâoctubre de 2007
no tenim rei color copia.jpg
[Parlament de les concentracions]


Des del Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària a les universitats del país i amb una presència notable als instituts dâensenyament mitjà:

- Mostrem públicament el nostre recolzament i suport a les 9 persones que avui mateix son a Madrid per declarar davant del titular del jutjat número 3 de l'Audiència Nacional, Fernando Grande-Marlaska. Aquestes persones declararan en relació a la concentració solidària amb el primer imputat per cremar fotografies dels monarques espanyols que tingué lloc a Girona el passat dia 22 de setembre i que acabà amb una multitudinària crema dâimatges del Rei âJuan Carlosâ?.

També ens refermem en la solidaritat vers els militants independentistes de Banyoles i Girona imputats les darrers setmanes pel delicte dâinjúries a la corona espanyola al quals la fiscalia ha fet pública la demanda dâun any i tres mesos de presó.
No oblidem tampoc als joves de Figueres, que foren detinguts per mostrar la seva solidaritat i denunciar els flagrants atacs cap a la llibertat dâexpressió que sâhan produït aquestes últimes setmanes.

- Des del SEPC reclamem la retirada dels càrrecs per lâEnric i en Jaume, i lâaturada dels possibles processos judicials relacionats amb la defensa de la llibertat dâexpressió, el rebuig a la monarquia o la mostra de suport als companys antimonàrquics.
També denunciem la violació dels drets professionals dels fotògrafs i periodistes que han cobert actes de solidaritat amb els companys antimonàrquics.

- Dâaltra banda fem una crida a la comunitat educativa i instem a la societat civil en general, a mostrar el seu ferm rebuig a la persecució política que sâestà vivint. Animem el conjunt de persones compromeses amb les que acostumem a treballar, tant dins com fora de les aules, a participar de les iniciatives de solidaritat.

- Per últim el SEPC es compromet públicament a donar suport als encausats, i a fer front a la campanya repressiva organitzant i participant a les iniciatives de suport, i multiplicant el treball diari en la defensa de lâensenyament públic i la construcció dâun marc educatiu propi pels Països Catalans.

Per molt que lâEstat Espanyol ho vulgui la repressió no aturarà aquelles persones que dia a dia, des dâorganitzacions ben diverses: obrim debats, generem propostes, i quan cal desobeïm!

Malgrat tot el que seâns ha tirat a sobre aquests dies seguim treballant amb la mateixa il·lusió i fermesa que sempre, perquè sabem: que tot està per fer i tot és possible!!.


Els estudiants catalans no tenim rei. Independència!!
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més d’un miler d’estudiants es concentren arreu del país en suport als encausats per la crema del rei convocats pel SEPC.
04 oct 2007
http://www.rtvv.es/video/informa.asp?id=04102007_feixistasizq.wmv
Re: Més d’un miler d’estudiants es concentren arreu del país en suport als encausats per la crema del rei convocats pel SEPC.
04 oct 2007
Més d'un miler d'estudiants es solidaritzen amb els i les imputades

http://www.llibertat.cat/content/view/1423/1/

Llibertat amb càrrecs pels nou encausats

http://www.llibertat.cat/content/view/1412/1/
Re: Més d’un miler d’estudiants es concentren arreu del país en suport als encausats per la crema del rei convocats pel SEPC.
05 oct 2007
us heu fixat? a les unis del principat, apesar d ela uab que és territori comanche, a la resta hi havia menys gent que a les de valència...

sempre ho he dit. allà sí que hi ha consciència... per més que es digui que són menys.
Sindicat Terrassa