Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
40 anys de l'assassinat del Che, 20 de l'assassinat de Sankara
04 oct 2007
cartell_che_sankara.tif
cartell che sankara.tif (489,33 KiB)
Cartell_xerrada_che.pdf
Cartell xerrada che.pdf (275,44 KiB)
Cartell_xerrada_sankara.pdf
Cartell xerrada sankara.pdf (474,1 KiB)
ACTES EN COMMEMORACIÓ DEL
40 ANIVERSARI DE L’ASSASSINAT DEL CHE GUEVARA I EL 20 ANIVERSARI DE L’ASSASSINAT DE THOMAS SANKARA


Sota el lema ‘Als 40 anys de l’assassinat del Che i als 20 de l’assassinat de Sankara... continuem sentint indignació davant de la injustícia, seguim creient que la revolució comença en una mateixa’, des del projecte de difusió política Somnis Desperts (www.somnisdesperts.org) i des de l’Assemblea de Joves de Manresa (CAJEI), hem organitzat un seguit d’actes en commemoració als assassinats d’Ernesto ‘Che’ Guevara (9 d’octubre de 1967) i de Thomas Sankara (15 d’octubre de 1987).

El primer acte serà una xerrada sobre el pensament i l’obra del Che, amb la intevenció de Josep Cónsola, membre de l’Associació Centro Felix Varela, que tindrà lloc dissabte 6 d’octubre de 2007 a les 18h. al Casal Popular ‘La Fadulla’ (C/ Verge de l’Alba, 4 – Manresa). En aquesta xerrada repassarem la part del pensament i l’obra del Che més lligada als principis ètics i humanistes revolucionaris i a la seva visió sòcio-econòmica de com s’havia de desenvolupar la societat socialista.

El segon acte serà una xerrada sobre el pensament i l’obra de Thomas Sankara, president de Burkina Faso assassinat durant el cop d’Estat d’octubre de 1987, i destacat per dirigir la revolució antiimperialista que va donar nom al país (Burkina Faso significa ‘Terra dels homes íntegres’) i que es caracteritzà per tot un seguit de mesures socials per erradicar la pobresa (tant econòmica com cultural) d’un dels països més empobrits de l’Àfrica neocolonial, i per propagar els ideals antiimperialistes i revolucionaris amb una convicció i una humilitat que va fer que se’l anomenés ‘el Che negre’. La xerrada tindrà lloc dissabte 27 d’octubre de 2007 a les 19:30h. al Casal Popular ‘La Fadulla’ (C/ Verge de l’Alba, 4 – Manresa), i hi intervindrà l’escriptor Antonio Lozano, on també presentarà el llibre ‘El caso Sankara’, guanyador del Primer Premi Internacional de Novel•la Negra ‘Ciudad de Carmona’, i que precisament tracta sobre la vida de Thomas Sankara.

Aquestes dues xerrades no responen sols al recordatori de dues efemèrides, sinó que tenen la intenció de ser l’inici d’un seguit d’actes enfocats a recuperar els ideals pels quals van lluitar el Che i Sankara, com moltes altres persones, i que en la societat que ens envolta avui en dia, caracteritzada per l’aculturització neoliberal i l’economia de mercat, creiem que són més necessaris que mai. Sobretot si volem viure en un món on la dignitat col•lectiva marqui l’aspecte cultural, la igualtat el sòcio-econòmic i la solidaritat la relació entre els pobles. Per aconseguir-ho, un dels millors exemples a seguir el trobem en l’obra d’aquests dos personatges; en la convicció de que som capaces de canviar les coses, en l’esperit rebel, en la fermesa de la lluita i en la incorruptibilitat d’una humilitat que reconeix la crítica i que ho demostra amb l’exemple.


Somnis Desperts (www.somnisdesperts.org)
Assemblea de Joves de Manresa (CAJEI)
Manresa, octubre de 2007

Biografies del Che i de Sankara:

http://www.somnisdesperts.org/pdf/cheguevarasocialismemoral.pdf

http://www.somnisdesperts.org/pdf/thomassankarapresidentpobres.pdf

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa