Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : educació i societat : altres temes : sense clasificar
Contra les "escoles" taurines! Actuem JA!!
03 oct 2007
Quan es parla de lluitar contra les tradicions taurines i les "festes" en que es maltracten animals que, lamentablement, tan es produeixen en el nostre entorn geogràfic, poques vegades es comenta un element clau en tot aquest món de tortura i de ignorància, les "escoles" taurines.
A les "escoles"taurines hi van nens i nenes, però sobretot nens, que, a paritr dels 8 anys d´edat ja poden ser ensenyats en aquesta pràctica tan macabra de torturar fins a la mort a un animal indefens.
Resulta especialment esgarrifós per dos motius, per un costat, perquè és especialment trist i patètic que a uns nens tan petits ja se´ls familiaritzi en pràctiques tan sàdiques contra uns pobres animals, com es comportaran aquests nens amb la resta d´animals? amb quina legitimitat els pares o mares d´aquests nens els hi podran dir als seus fills que no peguin a un gos, que no clavin agulles a un gat, que no aixafin una gallina...etc? i totes les conseqüències psicològiques que té per a un menor el fet d´habituar-se a veure sang, matar, torturar...etc; per un altre cantó és també especialment cruel el que pateixen els animals en aquestes "escoles" ja que, en primer lloc no s´enfronten a bous adults, per dir-ho d´alguna manera, sino que torturen a animals de poques setmanes de vida que, a més a més han de patir la inexperiència dels nens, això es tradueix en que la majoria de vegades quan els petits han de clavar-hi les "banderilles" o l´espasa al també petit bou, els hi claven malament, de manera que el patiment que els nens els hi provoquen als vedells és encara molt més gran i molt més llarg en el temps, a més, en moltes escoles els "mestres" obliguen als nens a rematar els animals perquè així s´acostumin, una tasca que sovint s´allarga molts minuts i que resulta especialment sàdica, una autèntica aberració deixar i obligar a uns infants a practicar i veure en primera persona actes tan durs com aquests.
Molts psicòlegs i psiquiatres coincideixen en afirmar que la gran majoria de psicòpates, assassins en sèrie i de persones agresives i extremadaments violentes o sàdiques amb les persones i el patiment humà, s´han vist atrets de petits, de joves per la tortura i el maltractament contra els animals, Em pregunto que òsties es pot esperar que surti d´aquestes "escoles" en que els nens torturen i maten pobres animals amb la "guia" de persones adultes!!??
En darrer lloc voldria proposar a Indymedia Barcelona que afegeixi un apartat sobre alliberament animal com succeix en altres Indymedies com la d´Euskal Herria per exemple.

Res més, salut i Animalisme sempre!!!

AQUEST 12 D´OCTUBRE TOTS I TOTES A LA MANI DE LLEIDA!!
ENDAVANT AMB ELS PAÃ?SOS CATALANS!!!
300 D´OCUPACIÓ 300 ANYS DE RESISTÈNCIA AL FEIXISME ESPANYOL!!!
Mira també:
http://pacma.es
http://300anys.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contra les "escoles" taurines! Actuem JA!!
03 oct 2007
El toreig és una pràctica més catalana que la sardana, independenment de l'opinió que es tingui vers aquesta manifestació cultural.
La ciutat que ha tingut més places de toros (3 a inicis del segle XX) és Barcelona.
Re: Contra les "escoles" taurines! Actuem JA!!
04 oct 2007
El problema no és que sigui o no una pràctica catalana, la sardana no mata animals i el toreig si (tot i que la sardana pot ferir la sensibilitat de qui ho mira, però això és qüestió de gustos.
Re: Contra les "escoles" taurines! Actuem JA!!
04 oct 2007
Totalment d´acord amb llibertari, a mi m´importa un rave de quin país sigui originària una tradició cruel i anacrònica, el k m´importa és eliminar-la.
Per cert, el tema d´aquest post era el de les "escoles" taurines, per la teva informació on hi ha més centres d´aquest tipus no és precisament a Catalunya,
salut!!
Re: Contra les "escoles" taurines! Actuem JA!!
07 oct 2007
Cert, s'hauria d'obrir un apartat de lliberació animal.
Sindicato Sindicat