Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: criminalització i repressió
Talibanisme a la Guàrdia Urbana de Barcelona?
03 oct 2007
Fan ús de la repressió, sense possibilitat d'escapolir-se a la seva acció, tot i no vulnerar cap llei.
En primer lloc direm què pretenem dir quan parlem de talibanisme.
Vindria a ser una cruïlla o un ús pervers de recursos per part d'una autoritat de la qual no hi ha sortida sense càstig, tot i no estar fent res que sigui susceptible de la intervenció d'aquesta autoritat.

Tot i la diferència de gravetat en una situació i l'altre, recordem vivament l'assassinat d'una dona en lloc públic, per part dels talibans de l'Afganistan. Tenia la possibilitat d'obtenir el perdó de la família de l'home suposadament mort per la seva culpa i la va obtenir. A partir d'aquest moment l'havien de deixar lliure. Els talibans, però, la van assassinar igualment, potser per no decebre la "justícia que no perdona" que volien com a model.

En què consisteix, doncs, aquest talibanisme aplicat a alguns membres de la Guàrdia Urbana de Barcelona?

Serà senzill de comprendre. Si veuen una persona nua, ja no té possibilitat d'escapolir-se de la seva acció talibànica, perquè o bé serà multada per un article d'aquells de les Ordenances Municipals que pots agafar amb pinces per saber a què es refereix exactament: "ofendre les conviccions dels altres", o alternativament l'envien als jutjats, bé sigui per "desobediència", per "desconsideració"...
Imaginem que quan varen descobrir la perversa combinació deurien pensar que "ja els tenim ben agafats, perquè no tenen escapatòria possible".
La paradoxa és que exercir la nuesa és un dret reconegut pel Tríptic de Barcelona i per dues proposicions del Parlament de Catalunya (245 / V i 899 / V). Indirectament també ho és per la Constitució i per l'Estatut, amb allò de la llibertat per la moral i per l'opinió.

Si una persona està exercint quelcom reconegut com un dret, té l'obligació d'obeïr una ordre capriciosa, contrària als drets de la persona o impossible de complir, tot i venir d'una autoritat membre de la Guàrdia Urbana de Barcelona?

Balli!
Despulli's del tot!
Posi's ulleres de sol! (I si no en té?)
Posi's uns pantalons! (És obligatori portar roba, quan s'està nu o nua?)
Mira també:
http://www.addan.com
http://es.groups.yahoo.com/group/Gent-d-Accio-Nuditista/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Talibanisme a la Guàrdia Urbana de Barcelona?
03 oct 2007
Hem sembla de molt mal gust aquesta comparació, mes parlant de vides humanes.
Pots opinar el que vulguis, pero aquesta comparació...
Re: Talibanisme a la Guàrdia Urbana de Barcelona?
03 oct 2007
¿Quedem per despullar-nos davant l'ay-unta-miento?
Re: Talibanisme a la Guàrdia Urbana de Barcelona?
15 oct 2007
Les dones són les qui més pateixen la repressió contra la nuesa aquí i sobretot als països islàmics. Per no cobrir-se com els ordenen poden ser castigades severament, potser hi poden perdre la vida o ser "ajusticiades".
La persecució contra la llibertat de decidir de forma autònoma com ens vestim o si ens mantenim nus o nues no ens ho podem prendre com una broma, tot i que adopti formes més suaus.
La comparació que ha fet addan/aleteia, vida=multa????, potser va a l'extrem, però s'ajusta a la realitat de parts d'aquest món.
Sense anar més lluny a Mataró, aquest any, va haver-hi un presumpte intent d'assassinat contra una persona que volia gaudir nua a la platja durant "el dia sense banyadors".
Sindicato Sindicat