Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Estudiants dels Països Catalans critiquen que l'educació no forma persones crítiques que combatin les desigualtats.
02 oct 2007
Estudiants dels Països Catalans critiquen que l'educació no forma persones crítiques que combatin les desigualtats
01/10/2007 20:56BARCELONA, 1 d'octubre (EUROPA PRESS)

El Sindicat d'Estudiantes dels Països Catalans (SEPC) ha criticat avui el sistema educatiu per no formar "persones crítiques" que combatin contra "les desigualtats del sistema" i ha assegurat que l'ensenyament vol convertir-se "en una mercaderia més" en els llocs amb governs com el de "Sarkozy, el tripartit del Principat, la dreta valenciana i Zapatero, entre d'altres".

SEPC ha mostrat així la seva "preocupació i malestar" davant de la deriva en què es troba immersa l'educació secundària i superior als territoris de parla catalana i ha criticat que l'"actual procés de mercantilització, privatització i d'augment de desigualtats del model educatiu".

El sindicat ha assegurat que aquest nou any "no ha servit perquè el conjunt de l'alumnat se senti més il·lusionat o convençut de les bondats de l'actual sistema educatiu", sinó que l'aplicació del Procés de Bolonya "ha servit per incrementar i consolidar la importància de les empreses en els òrgans i decisions universitàries", així com per "augmentar les taxes i les matrícules a través de postgraus".

A més, ha afirmat que el Procés de Bolonya, que en el SEPC ha considerat "una realitat en moltes facultats del país", serveix per "reduir i desprotegir, encara més, la llengua catalana a nivell acadèmic i, en definitiva, la conversió d'un espai educatiu i de ciència en un mercat de demanda i oferta a nivell europeu".

Mentrestant, segons ha explicat el SEPC, "la nova pedagogia, les classes reduïdes, les grans inversions públiques i les beques continuen sense aparèixer". Per aquesta raó, el sindicat ha animat els estudiants, en un comunicat, a "aprofitar les eines que tinguin a mà" per aconseguir "garantir una educació pública catalana, de qualitat, antipatriarcal i popular".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Estudiants dels Països Catalans critiquen que l'educació no forma persones crítiques que combatin les desigualtats.
03 oct 2007
si senyor. per fi ens estem donant compte de com es fomenten uns valors ke porten a una psicologia pasota front el món i a la destrucció de tot teixit associatiu hagut i per haver.

i una adverténcia, encara que tinguéssim aquest teixit no n´hi hauria prou. en contra del que pugui semblar, als EUA tenen més mmss que mai. però estàn subjugats al poder.

salut!!!
Re: Estudiants dels Països Catalans critiquen que l'educació no forma persones crítiques que combatin les desigualtats.
03 oct 2007
en comptes d'animar els estudiants a lluitar amb el que tinguin a la ma, millor que animessin a la lluita frontal contra la LOU que és el que ens privatitza la universitat a Catalunya i a la resta de l'estat.
Sense consignes clares, i amb declaracions abstractes no arribem enlloc companys/es
Colera camping CNT