Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
::: Cobertura en La Haine: Manifestación "No nos cortarán las alas", Barcelona :::
29 set 2007
18.55: Hay ya unas 450 personas concentradas. Ahora está hablando la persona que fue detenida por quemar la primera foto de los reyes, y dice que se solidariza con la otra persona que está siendo juzgada. En cuanto acaben los relatos saldrá la manifestación.
18.43: Han empezado los relatos de personas que han sufrido represión. Ha hablado el colectivo de solidaridad con los detenidos del 4F, luego el colectivo de Apoyo a Nuria, resaltando que aunque ahora está en libertad provisional seguirán manifestándose porque tiene que ir a firmar cada día a los juzgados y el caso no se ha archivado. Luego habló el colectivo Stá fatal, relatando el caso de una persona detenida por los mossos sin motivo, a pesar de identificarse voluntariamente fue llevada a comisaría. También habló otra persona que fue detenida a principios de año por quemar una bandera de España.

18.30: La presencia represiva es abundante. Todas las calles colindantes a la plaza están tomadas por mossos d'esquadra y guardia urbana, y en todos las salidas del metro están identificando y revisando mochilas a la gente con aspecto de manifestantes. Está presente uno de los acusados de quemar fotos de los reyes.

18.15: En este momento en la plaza Universidad hay unas 300 personas, preparándose para marchar por la libertad de manifestación, acción organizada fundamentalmente por plataformas independentistas y anarquista. Todavía no ha salido la marcha, hay periodistas de medios empresariales como la 4 y EFE, entrevistando a los organizadores.

Ver cobertura completa en
Mira també:
http://www.lahaine.org/index.php?p=24864

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ::: Cobertura en La Haine: Manifestación "No nos cortarán las alas", Barcelona :::
29 set 2007
vídeo mani:
http://www.e-noticies.tv/canal-actualitat/manifestaci%f3-1103.html
Re: ::: Cobertura en La Haine: Manifestación "No nos cortarán las alas", Barcelona :::
29 set 2007
no nos cortaran las alas, nos cortaran los h...
Re: ::: Cobertura en La Haine: Manifestación "No nos cortarán las alas", Barcelona :::
29 set 2007
aquesta vegada els hi hem marcat el gol naltres eh1!!!
hem arribat a la plaça Sant Jaume i s'ha pogut llegir el manifest!!
Salut! Seguirem lluitant, i tranquils que encara que ara anem 1-1 tots els gols i victòries que queden seran nostres.

felicitats a tota la gent que ha fet possible la resistència a la plaça catalunya amb el Cara a Cara,!! bien bien família. no poden i ho saben

es comença per unx mateix/a
Re: ::: Cobertura en La Haine: Manifestación "No nos cortarán las alas", Barcelona :::
30 set 2007
Estic atònit per aquesta notícia, font europa press. Manipulació o cagada d'en jaume roura?

Un dels imputats per cremar fotos del Rei insta a continuar mostrant el "rebuig al poble espanyol"
Europa Press - sábado, 29 de septiembre, 20.28BARCELONA, 29 de setembre (EUROPA PRESS) - Un dels joves imputats per cremar fotos del Rei el 13 de setembre, Jaume Roura, ha instat avui els catalans a "continuar mostrant el rebuig al poble espanyol".

Publicidad
Roura ha fet aquestes declaracions al començament d'una manifestació convocada a Barcelona per 10 entitats que representen diversos col·lectius socials alternatius per exigir el dret a poder manifestar-se al carrer i en què s'han reunit aproximadament 300 persones a la Plaça Universitat de Barcelona, davant la presència de sis furgons dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Guàrdia Urbana.

El jove ha assegurat que "amb solidaritat i lluita" venceran la "repressió", i ha afegit que la seva imputació i la d'altres companys per cremar fotos dels monarques és un "exponent del futur de submissió".

Segons Roura, les seves accions són "mostres de rebuig cap a l'Estat espanyol", i ha afegit que aquests actes són "de legítima defensa contra l'Estat opressor".

"Els càstigs són una resposta organitzada de l'Estat que recorda que som súbdits i no ciutadans", ha etzibat. Quant a la monarquia espanyola, ha manifestat que el Rei "és còmplice de les últimes execucions de la dictadura", ja que, ha recordat, el Rei va ser nomenat pel dictador Francisco Franco.

En aquest sentit, també s'ha dirigit als socis del Govern, als quals ha acusat de "doblegar-se davant les lleis repressives" i d'actuar com "botxí del seu propi poble".

A més de Roura, en la concentració hi han participat altres joves que han explicat la seva experiència en casos que han afirmat que eren similars al seu. Entre ells ha participat un jove que va assegurar que estava encausat per retirar la bandera espanyola del castell de Montjuïc i col·locar la bandera catalana. "S'equivoquen si amb el sistema policial ens faran quedar-nos a casa", ha manifestat el jove.

DRET A MANIFESTAR-SE.

El portaveu de les entitats convocants, entre les quals es troba Alerta Solidària, Ferran Aguiló, ha assegurat que l'objectiu de la manifestació era "exigir el dret a la manifestació" i ha denunciat l'actuació de la Conselleria d'Interior, que segons ell segueix un "sistema de tancar els manifestants i portar-los allà on ells creuen convenient".

En aquest sentit, Aguiló ha assegurat que amb aquesta manera d'actuar Interior "pretén desmobilitzar a la societat civil que pot ser crítica amb les actuacions polítiques i assenyalar els col·lectius com gent perillosa".

Aquesta activitat de protesta era, segons el portaveu, la segona part de la que es va fer el 17 de juny sota el mateix lema i en què, segons un dels joves participants, "300 persones van quedar segrestades durant tres hores" al carrer, ja que "els Mossos no deixaven ni entrar ni sortir".

Aguiló ha criticat també que la Conselleria d'Interior "dóna llargues" a una norma, que segons ell, obliga els antiavalots a anar identificats, i ha assegurat que "la tranquil·litat que necessiten és anar emmascarats i blindats".

La manifestació ha començat a Plaça Universitat, ha seguit pel carrer Pelai i els manifestants tenien l'objectiu d'arribar fins a la Plaça Sant Jaume de la capital catalana.

Durant la protesta una jove ha llegit un manifest en el qual assegura que "estar presents al carrer, és una necessitat bàsica", i ha afegit que les pràctiques policials denunciades "pretenen estendre l'estat policial encobert en els nostres carrers imposant la por, el control polític i el control social".
Sindicato Sindicat