Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
ALÇA’T 2007 – Primeres valoracions i cròniques dels actes
26 set 2007
L’ALÇA’T 2007, com ja vam anunciar, era una prova de foc per la CAJEI, per les Assemblees de Joves i pel conjunt de la militància. Tant a nivell extern com a nivell intern l’ALÇA’T ens ha servit per valorar què som capaces de fer. Doncs bé, la CAJEI ha passat la prova de foc i ho ha fet de la millor forma possible: amb felicitacions per totes bandes. El conjunt de joves, el veïnat, les delegacions internacionals convidades i els grups de música contractats que han passat per Caldes de Montbui els dies 21, 22 i 23 de setembre ens han anat mostrant la seva satisfacció i, sobretot, la seva sorpresa per la capacitat organitzativa que hem demostrat sent aquest el primer any que celebràvem un esdeveniment d’aquestes característiques.

Han sigut tres dies plens d’activitats: conferències constants, festa les dues nits, esport al matí, manifestació, tres actes polítics, fira d’entitats 24 hores, agitació al carrer, etc. I totes les activitats s’han pogut dur a terme exitosament. Sens dubte, les Assemblees de Joves hem demostrat que tot el treball local que fem som també capaces de bolcar-lo a nivell nacional.

Ara, però, toca valorar activitat per activitat i detall a detall quins han sigut els punts més forts i allò en què més hem coixejat. Ara toca ser autocrítiques i extreure conclusions d’absolutament tot. Del que s’ha fet bé i del que no s’ha fet tant bé, perquè de tot s’aprèn.

Us esperem aviat, a la propera trobada de la CAJEI
actepoliticconcertdissabtea.jpg
matidiumengealçat-244.jpg
olimpiadesalçat-048.jpg
DISSABTE 22 DE SETEMBRE

manifestació
MIG MILER DE JOVES ES MOBILITZEN EN UNA DEMOSTRACIÃ DE FORÃA

La manifestació de dissabte va aplegar més de 500 joves pels carrers de Caldes. La mobilització va partir de la Plaça de la Font del Lleó, encapçalada per deu banderes estelades i una pancarta on sâhi llegia âOrganitzaât i Lluita amb les assemblees de jovesâ?. Lemes com âLa lluita del jovent, el futur del nostre pobleâ?, âPer defensar la terra, el jovent en peu de guerraâ?, âIndependència i Socialismeâ? o âLa lluita al carrer, la lluita del joventâ? van ser els més exitosos de la mobilització, que va culminar amb el primer acte polític de lâALÃAâT 2007. Dos portaveus de la CAJEI van apel·lar a la necessitat dâorganitzar-se localment per impulsar la lluita nacional. A més, també es va fer un repàs de la història de les assemblees de joves per lâalliberament social i de gènere del poble català.

concert
UNA NIT REIVINDICATIVA PER NO OBLIDAR

Els concerts de la nit de dissabte 22 de setembre a Caldes de Montbui van intercalar-se entre els tres actes polítics de la CAJEI. Després de recordar que la raó de ser de les Assemblees de Joves és i serà sempre la lluita local i el treball de barri, des de la CAJEI es va voler mostrar que la lluita del jovent organitzat no es queda als Països Catalans, sinó que és una realitat arreu de món. Per això, les delegacions dâaltres pobles oprimits per lâEstat espanyol pujaren a lâescenari, com el basc, el gallec, el castellà o el canari. Posteriorment també pujaren a lâescenari i amb les seves respectives banderes de lluita, les delegacions de Palestina, Occitània, Sardenya, Grècia, Amazic i Kurdistan. Una jove i un jove de Segi pujaren a lâescenari per abordar la necessitat de desestucturar els ciments del capitalisme espanyol. Al seu costat, una jove militant grega va apel·lar a la solidaritat, la cooperació i lâinternacionalisme per impulsar el jovent cap a la construcció dâun futur en llibertat. Els dos discursos van acabar amb una llarga ovació fruit de la forta càrrega sentimental de lâacte de solidaritat internacionalista que va tenir lloc sobre lâescenari. Durant tota la nit també es van passar vídeos de les dues campanyes de la CAJEI, relacionades amb lâespeculació urbanística i la destrucció del territori i amb la subversió vers la simbologia espanyola i francesa.

En el moment que des de la CAJEI es va recordar el que està passant a Girona i es va anunciar la crema de 50 fotografies del monarca borbó, dos persones van sortir a lâescenari a cremar una bandera espanyola i una bandera francesa mentre sâentonava lâhimne dels Segadors.

Al final de la nit també es va llegir un manifest de Rescat, col·lectiu de suport als presos i preses polítiques, reclamant la llibertat dels nostres companys.

conferències
MEMÃRIA HISTÃRICA I DEFENSA DEL TERRITORI

La segona xerrada celebrada durant lâ Alçaât, sobre la influència dels símbols a la societat, va acollir més de setanta persones. La xerrada va començar amb el parlament dâun representant de la CAJEI, que va fer una petita introducció sobre la campanya âSubversió per la llibertatâ? que està duent a terme la Coordinadora. Les altres ponències van anar a càrrec de dos membres de lâAssociació per la recuperació de la memòria històrica de Catalunya, un representant del Fòrum per la memòria del País Valencià i el professor i politòleg de la Universitat Ramon Llull, Josep Sort.

Antoni Font i Josep Maria Pi, membres de lâAssociació per la recuperació de la memòria històrica de Catalunya, van explicar els projectes i reivindicacions que estan duent a terme per acabar amb la simbologia franquista, com aixecament de fosses comunes, exposicions... Com va declarar Pi, lâobjectiu de lâAssociació és âposar un gra de sorra per rescriure la història de Catalunyaâ?.

Tot seguit Vicent Fandos, membre del Fòrum per la memòria del País Valencià, va declarar que âestant lluitant contra lâoblitâ? i va destacar la importància del descobriment de la fossa comuna al Cementiri General de València. Aquesta és del tamany de dos camps de futbol i es calcula que hi ha 26 000 persones enterrades. Va seguir explicant el treball que estan duent a terme per obrir la fossa i la passivitat dels partits dâesquerres davant dâaquest fet.

Per últim, Josep Sort va tancar la xerrada fent un anàlisi dels factors que van condicionar la transició espanyola per mostrar la incoherència democràtica que sâarrossega des dâaquell procés i poder argumentar la deslegitimació del sistema actual. Sort va destacar la subordinació dels sindicats als partits polítics durant la transició i el paper de les el·lits, que van ser les úniques que van acabar participant en aquell procés.

El debat entorn de lâespeculació i la destrucció del territori va tenir lloc dissabte a la tarda al Centre Cívic de Caldes de Montbui. LâAlçaât va recollir diferents experiències de lluita contra lâespeculació fetes des dâòptiques diferents, però alhora lligades a un problema que segons un portaveu de la CAJEI és âel mateix i cal donar-li una resposta globalâ?. Així, van compartir taula una representat de lâADENC i dâEcologistes de Catalunya, un membre del Centre Social Okupat berlinès Köpi i un militant de la Plataforma contra el Barcelona Meeting Point.

Lâecologista vallesana Sandra Saura va ser lâencarregada dâobrir lâacte i ho va fer presentant la lluita coordinada de diferents entitats ecologistes i en defensa del territori, amb la âTrobada dâEntitats i Plataformes en Defensa del Territori dels Països Catalansâ?. Aquest és el punt de trobada de tota una sèrie de col·lectius que lluiten dia a dia en defensa dels paratges del nostre país. Entre aquests col·lectius, hi va destacar Plataformes com Salvem lâEmpordà, tot un exemple de com mitjançant lâacció directa i la constància es poden aturar els plans urbanístics que amenacen el territori.

El membre de la Köpi va prendre el relleu presentant lâokupació com una alternativa al capitalisme i a lâespeculació urbanística i una forma de resistència davant lâEstat. La seva intervenció va estar marcada pel repàs a la situació del moviment okupa a Europa i les fortes resistències que sâestan duent a terme a Alemanya i Dinamarca.

Finalment, en David Prats de la Plataforma contra el BCN Meeting Point va destacar el paper reservat que tenen els Països Catalans com a âbalneari dâEuropaâ? per lâentramat especulatiu de constructores, promotores, immobiliàries i pels interessos polítics dels Estats espanyol francès. Aquest turisme massificat de âsol i platjaâ? a la costa, la conversió de la Catalunya Nord en el âgeriàtric francèsâ? i el paper de les comarques de lâinterior com a abocador i espai per âinfraestructures agressives de tota menaâ? són exemples del model de país que ens volen imposar. Per acabar, en David Prats va explicar el projecte del BCN Meeting Point, que va presentar com a âfira de lâespeculacióâ? i va fer una crida als assistents per participar en els propers actes de rebuig.


olimpíades populars
MÃS DE 60 PERSONES SâALCEN DE BON MATÃ?

El matí de dissabte uns 60 joves dels centenars que van plantar un atenda al càmping de Caldes van participar en les Olimpiades Populars Juvenils. Jocs dâintel·lecte, físics o dâhabilitat van ser adaptats per joves de la CAJEI a un mètode no competitiu que va tenir molt dâèxit. A la nit, les guanyadores van sortir a lâescenari del pavelló on es feien els concerts per rebre el reconeixement a lâesforç i la participació.

DIUMENGE 22 DE SETEMBRE
Una cinquantena de veïns i veïnes de Caldes es van reunir a la Fira dâEntitats el diumenge al matí, on va tenir lloc lâacte polític de comiat de lâALÃAâT, amb els agraïments de les delegacions internacionals convidades i una breu interevenció dâun portaveu de la CAJEI.


DIVENDRES 21 DE SETEMBRE

Joves dâarreu de la Mediterrània intercanvien experiències a lâAlçaât davant un centenar de persones

Més de cent persones han assistit a la Taula Rodona Internacional de les lluites i els moviments de la Mediterrània. La xerrada ha tingut lloc dins lâAlçaât, la Trobada de Joves dels Països Catalans que se celebra els dies 21, 22 i 23 de setembre a la localitat de Caldes de Montbui. A la xerrada han intervingut representants de diferents pobles oprimits de la Mediterrània, com Occitans, Sards, Grecs, Palestins, Kurds i Amazics. Tots ells han coincidit en la necessitat de conèixer la situació dâaltres pobles per aprendre i alhora reforçar la lluita de cada un dâells.

En aquest sentit, des de la CAJEI sâha cregut convenient que els representants de tots aquests pobles signessin âEl manifest per la Mediterrània dels pobles. El jovent construïm el futur, prenem la paraulaâ? per tal de començar a unir esforços per crear una Mediterrània més justa i democràtica.

En la xerrada cada representant dels diferents pobles ha explicat la situació que viu el seu país i ha fet un repàs de la història dâaquest.

El representant de lâorganització occitana Anaram au Patac ha remarcat la importància de pensar globalment i actuar localment. A més, ha explicat que la seva organització no només defensa la llengua occitana sinó que també és una organització que treballa per canviar la societat. Alhora ha assenyalat la importància de lâoficialització de lâoccità com a única sortida per la seva supervivència.

El següent representant, de lâorganització sarda A Manca pro sâindependentzia ha anunciat que el moviment independentista sard es troba en una fase de creixement, però també de forta repressió. El ponent,. També ha explicat que avui en dia âles diferents organitzacions independentistes sardes estan treballant per trobar punts en comú per enfortir el moviment i no deixar que les discrepàncies debilitin el moviment dâalliberament nacional sardâ?.

Per la seva banda, el representant de lâorganització grega Eniaia Anexartitit Aristeri Kinisi ha destacat la importància històrica del moviment estudiantil en aquest país. A més, ha aclarit que la lluita independentista dâaquesta organització no és la dâun país sense estat sinó la dâun país âofegatâ? per Estats Units i també per la Unió Europea.

El representant de lâorganització palestina Front Popular dâAlliberament de Palestina sâha centrat en explicar la història del conflicte araboisrelià alhora que ha denunciat la passivitat internacional davant de la construcció del mur en aquella zona. A més, sâha queixat de lâactuació isrealiana que pretén crear divisions entre el palestins. En aquest sentit ha remarcat que âlâenemic comú és invasorâ? i ha dit que la lluita del poble palestí no acabarà fins que no assoleixi els seus objectius.

Per la seva part, la representant kurda de lâAssociació dâEstudiants del Kurdistan ha explicat que són la nació sense estat més gran del món, 40 milions de persones dividides en quatre estats. Davant dâaquest fet, la solució que planteja lâesquerra rupturista del país és una confederació democràtica on el poder es construeixi des de la base.

Per últim, el representant de lâAssemblea dâAssociacions Amazigues de Catalunya ha explicat que en lâactualitat hi ha un procés dâarabització del poble Amazic i molta repressió cap al moviment en defensa de la llengua i la cultura amazic.

La nit de divendres més de 700 persones van assistir divendres al concert organitzat per la CAJEI dins la Trobada de Joves dels Països Catalans. Els grups que van tancar la primera nit de concerts de la Trobada van ser Alerta Roja, Deskarats, Su Ta Gar i la Gossa Sorda.


OFICINA DE PREMSA ALÃAâT
CAJEI, setembre 2007, Països Catalans
Mira també:
http://www.cajei.net
http://www.trobada.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ALÇA’T 2007 – Primeres valoracions i cròniques dels actes
26 set 2007
molt bona feina !!
Re: ALÇA’T 2007 – Primeres valoracions i cròniques dels actes
27 set 2007
moltes felicitats! va estar molt guapo!
Re: ALÇA’T 2007 – Primeres valoracions i cròniques dels actes
27 set 2007
Una puta pena. La birra era de la dolenta!!
Re: ALÇA’T 2007 – Primeres valoracions i cròniques dels actes
27 set 2007
Ei, molt bé però jo no hi he anat. Potser hi hagués anat si hagués tingut pasta, un altre any serà. Una altra recomanació: no ho feu coincidir amb la mercè, us vindrà molta més gent. Però felicitats de nou a la cajei perquè tot i ser un grup jove (en tots els sentits), es mou més que d'altres col·lectius que només fan que xerrar. Endavant la lluita!
Re:
27 set 2007
Agrivius comparatius...zzzzzzzzzzzzzzzzzz;sempre el mateix!!
Kin fastic!!
Re: ALÇA’T 2007 – Primeres valoracions i cròniques dels actes
27 set 2007
felicitats! de gent que hi va anar i terceres veus només he fet que sentir-ne bones critques...

(wenu, algu hem va dir ke l´equip de só era millorable).

En tot cas era un repte ben alt i l´heu superat amb escreix. Molt bé!!!

aps! i hem deixava de dir també el tema de les dates. Aquell cap de setmana hi havia la Mercé, Santa Tecla a Tarragona, i Correllengües vàris (això últim és més inevitable i potser haurien de ser aquests els que ho tinguéssin en compte). I alguna cosa més...

Salut a tots i endavant!!! Ningú ens aturarà!!!
Re: ALÇA’T 2007 – Primeres valoracions i cròniques dels actes
27 set 2007
ai deu meu quan temps d'alçat q mos queda...

No sou el melic del món, de fet no ereu més gent que en qualsevol festa major cutre on es cobri entrada per veure els pets o les llufes... a 15 euros per barba també (ni sumant els dos dies)

A la festa per la independència d'Endavant o de maulets de l'Horta (3000 persones amb SA gossa sorda i Obrint Pas) hi ha hagut almenys el doble
de gent.

L'equip de só era penós.

A les xerrades per desgràcia no es soluciona el que en altres festivals (si festivals) ni la majoria de la militància hi pot anar i per tant no s'arriba ni al centenar de persones tot i haver-hi moltíssims cops més de gent a la nit emborratxant-se.

A veure si avancem d'una volta cap a un aplec de joves polític i deixem els festivals per les organitzacions festives com les jerc.
Re: ALÇA’T 2007 – Primeres valoracions i cròniques dels actes
28 set 2007
felicitats CAJEI. Jo hi vaig anar i em va semblar molt bé tot el festival. L'organització brutal i l'ambient molt agradable. No m'ha donat la sensació de festival, ans al contrari, ha estat un aplec ja que la participació dels actes ha estat molt bona i la festa ha esdevingut un complement més.
em sembla molt bé el model.
Ànims
Re: ALÇA’T 2007 – Primeres valoracions i cròniques dels actes
28 set 2007
felicitats CAJEI. Jo hi vaig anar i em va semblar molt bé tot el festival. L'organització brutal i l'ambient molt agradable. No m'ha donat la sensació de festival, ans al contrari, ha estat un aplec ja que la participació dels actes ha estat molt bona i la festa ha esdevingut un complement més.
em sembla molt bé el model.
Ànims
Re: ALÇA’T 2007 – Primeres valoracions i cròniques dels actes
28 set 2007
No tinc ni idea de com va anar Alçat 2007, pero per les imatges, donen sensació de poca gent, molt pobres. Quatre persones jugant, i uns jovenets fen de bastoners. No engresca gaire.
Re: ALÇA’T 2007 – Primeres valoracions i cròniques dels actes
28 set 2007
Desprès de mirar la web de l'Alçat 2007 i la web de la Cajei, on no es diu res de res de com va anar, tot fa sospitar que no va sortir tal com estava previst. Potser voler fer-ho coincidint amb d'altres festes no va ajudar gaire.
Re: ALÇA’T 2007 – Primeres valoracions i cròniques dels actes
28 set 2007
Jo crec que es pensaven que es menjarien el mon i s'han menjat el mo..c però bé, no passa res, res a veure si l'any que vé hi ha més sort tot i que no hi haurà el factor novetat, espero que no s'hagin perdut gaires calers, pesi a qui pesi també sou Esquerra Independentista.
Sindicat