Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Suïcidi de presos, un assassinat encobert? El cas Cano Verdejo a la Model de Barcelona
26 set 2007
Hom dirà que els anarquistes exageren quan parlen de les presons com a centres d'extermini i dels suicidis com a assassinats, però jo, funcionari de presons, vaig conèixer Cano Verdejo a la sisena galeria de la Model de Barcelona i em va dir que el sots-director d'interior de llavors, el Sr. Ignacio del Amo, li feia la vida impossible.
Cano Verdejo segurament es va suïcidar, però també cal afegir que el suïcidi pot ser la darrera sortida d'un reclús quan està sotmès a... ¿qué? No existeix encara la paraula, tenim el mobbing, el bulling i el "mobbing immobiliari", però la persecució sistemàtica de persones sota custòdia.

A les presons catalanes els funcionaris assetjats laboralment per intentar complir amb la legalitat acaben de baixa mèdica, però els presos no poden agafar-se la baixa. No poden sortir d'on han estat tancats encara que els estiguin destrossant vius poc a poc i sense deixar empremptes.

I si els carcellers són capaços de destrossar la vida dels seus mateixos companys indòcils al corporativisme, què no faran amb els presos, totalment indefensos!

El resultat és el suïcidi, però un suïcidi induït. I ens hauríem de preguntar quantes morts per suïcidi són el resultat de la persecució sistemàtica d'un grup de carcellers, d'un cap de serveis, d'un director, que li "tenen ganes" a un pres perquè "no s'hi sotmet", quan el sotmetiment -de presos i treballadors- és la clau de volta de tot el sistema penitenciari, perquè la rehabilitació és una pura mentida i sols es premia la humiliació davant el poder.

Aquesta és la realitat: si un grup de carcellers s'ho proposa, poden aconseguir impunement que un reclús es suïcidi sotmetent-lo a allò que anomenaré PRISSING, perquè encara no té nom. El pres no té cap defensa contra els comunicats de servei falsos, inventats, i així se'l pot regressar de grau, apallissar-lo, fer-lo objecte d'escorcolls sistemàtics, destrossar-li la cel·la amb l'excusa de cercar droga... Tot això durant anys i anys, fins que se suïcidi.

Tanmateix, aquest suïcidi serà, en realitat, un assassinat.

Un funcionari de presons.
Mira també:
http://lahaine.org/index.php?blog=4&p=23483
http://lahaine.org/index.php?blog=4&p=23483

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Suïcidi de presos, un assassinat encobert? El cas Cano Verdejo a la Model de Barcelona
27 set 2007
Si realmen t creus el que dius, t'hauries d'adonar que ser "funcionari" de presons no és una feina: en realitat ets un carceller, una peça de la repressió.
Si creus el que dius, canvia de feina ja!
Re: Suïcidi de presos, un assassinat encobert? El cas Cano Verdejo a la Model de Barcelona
27 set 2007
desde dintre es pot fer molt pels presos, si els únics funcionaris decents marxem, es quedaran sols els carcellers i la darrera escletxa d'esperança es tancarà.

Si he pogut escriure aquest post de denúncia és perquè estic a dins, i vull que el que dic serveixi de testimoni almenys.

Com es nota que no estás a dintre, per als presos que nosaltres existim pot ser qüestió de vida o mort, tu, en nom d'uns principis abstractes, el que fas es deixar 10.000 persones en la més absoluta indefensió.
Re: Suïcidi de presos, un assassinat encobert? El cas Cano Verdejo a la Model de Barcelona
28 set 2007
porto deu anys treballant a la presó model i no he conegut cap sobdirector que es digui Ignacio del Amo
Re: Suïcidi de presos, un assassinat encobert? El cas Cano Verdejo a la Model de Barcelona
28 set 2007
¿Tampoco has conocido a ningún Cano Verdejo...? No te confundas, es de eso de lo que se trata.


JOSE ANTONIO CANO VERDEJO NO OLVIDAMOS!!!!
UNA MUERTE EN PRISIóN ES UN CRIMEN DE ESTADO!!!!

Fué el 17 de Junio del Fotut (Jodido) 2004 cuando nuestro compañero JOSE ANTONIO CANO VERDEJO fué asesinado en esta prisión Modelo de Barcelona. ELLOS DICEN SUICIDIO, NOSOTRAS ASESINATO!

Sí, el mismo año en que Barcelona se lució de gloria con el llamado "Forum de las culturas". Aquel "Forum" del cinismo, de la hipocresía i de la corrupción que, el entonces alcalde de Barcelona y ahora Ministro de Industria, se sacó de la manga ganándose el sobrenombre de Joan Clos Van Dam. Aquel año en que él y varios políticos corruptos partidarios de aquella megalomanía consumista fueron acusados de estafa por un tribunal de los Estados Unidos. En el que la participación del Tibet fué marginada por el juego sucio que el Ayuntamiento aceptó del imperialismo genocida Chino. Las numerosas protestas populares que levantó aquel "forum" fueron dúramente reprimidas, peró a pesar de su hipocresía algunos presos pudieron fugarse durante una salida que pretendía lavar la imagen del Sistema Penitenciario. Y un largo etcétera de hechos que nos llenaron la memoria de verguenza. Pero como personas sensibles con la realidad penitenciaria, hoy nos reunimos para recordar un hecho que nos sacudió en lo más profundo y que, como los anteriores, marcó un antes y un después en la vida de todas nosotras.

Aquel año nuestro compañero JOSE ANTONIO CANO VERDEJO vivió la brutalidad del Sistema Penitenciario hasta sus últimas consecuencias:

Ãl ya nos havía explicado que desde que tuvo una pelea con una psicóloga de la cárcel de IV Camins (Granollers), a principios de los 2000, se la tenian jurada; pués era la esposa de un directivo de Prisiones que havía sido carcelero. Los carceleros no perdonan a quien se rebela. I así lo demostraron los hechos.
El traslado a la cárcel de Brians (Martorell), y la posibilidad de salir de permisos pintaba bién hasta que el mismo día que debía salir, con su madre esperándole en la puerta, se atrevieron a apalizarlo y encerrarlo en aislamiento. Quien lo hizo? Pués los que tienen el control en las cárceles; los carceleros ¡Claro está! No nos gusta generalizar pero desgraciadamente así son la mayoría, y nosotras sólo decimos lo que sabemos.

Una de las carceleras que tenía un poco de vergüenza advirtió a la madre que no lo esperara, que no saldría. ¡Y no salió nunca más!

Fué llevado a la prisión de Ponent (Lleida), y allí la cosa empeoró. Durante una larguísima huelga de hambre el propio subdirector médico le agredió cuando estaba en el Hospital de Lleida. Allí también fué agredido por los Mossos dâEsquadra delante de su madre y de una compañera. Y esto no son hechos aislados, sinó que forman parte de una larga lista de agresiones físicas y psicológicas a las que fué sometido constantemente. ¡Nosotras lo llamamos TORTURA!
Cuando no pudieron ocultar más esta escalada represiva lo llevaron al Hospital de Terrassa y de allí a la cárcel Modelo de Barcelona. Aquí dentro fué encerrado en aislamiento total y fué testigo del estado en el que trajeron a los presos dispersados a raiz del 2º Motín de IV Camins. Ãl ya nos lo havía dicho: "si nunca me pasa nada no dudeis de quienes son los responsables, me quieren ver muerto". ¡Y lo consiguieron!
¡JOSE ANTONIO era un luchador y siempre luchó por la libertad de vivir! ¡Jamás dejaremos que insulten su memoria!

No perderemos el tiempo en mencionar a los responsables con nombres y apellidos, el ejemplo de nuestro compañero no es un caso aislado. Pero sí queremos identificar claramente la raiz del problema: Este SISTEMA que deshumaniza a las personas, que nos hace vivir de forma antinatural, que crea monstruos como las guerras, la eclavitud, los estados, el capitalismo, el racismo, el fascismo, el machismo, los políticos profesionales, la policía, las comisarias, los psiquiátricos, las cárceles, los carceleros, los verdugos, la tortura legal, las cadenas perpetuas, la pena demuerte encubierta... . Y nunca dejaremos de denunciarlo a él ni a sus partidarios, así como nunca dejaremos de recordar a nuestros compañeros asesinados y encarcelados por el SISTEMA.

NO M�S MUERTES EN PRISIóN! NO M�S PRISIONES! LIBERTAD!!!
Re: Suïcidi de presos, un assassinat encobert? El cas Cano Verdejo a la Model de Barcelona
28 set 2007
El senyor Ignacio del Amo fou sotsdirector d'interior a l'època del Montero, actual inspector de serveis penitenciaris, qui no li tenia cap apreci y finalment el va apartar a un càrrec subaltern a una unitat d'arrestos de cap de setmana.Això va passar cap a l'any 1998. Aquest senyor, per tant, segueix treballant al sistema penitenciari i és conegut com "el Cabrero" per la seva manera de parlar. Com que ets una corporativista, l'únic que intentes és desprestigiar el post que inicia aquest fil.
Re: Suïcidi de presos, un assassinat encobert? El cas Cano Verdejo a la Model de Barcelona
28 set 2007
Claro que no lo conoces, en 1998 pusieron de directora a Mercedes Sánchez, que sustituyó a Montero. Por esas fechas, es decir, hace más o menos nueve años, Ignacio del Amo fue trasladado a una unidad de arrestos de fin de semana. Pregunta por la cena de despedida que quisieron hacerle los funcionarios, a la que no asistió porque se temía alguna fresca. Pregunta por Poyuelo y por "el cabrero", a ver si te enteras.
Re: Suïcidi de presos, un assassinat encobert? El cas Cano Verdejo a la Model de Barcelona
28 set 2007
Pot ser que el funcionari no hagi volgut posar el nom del sotsdirector, però potser, ja que portas o has estat tants anys en la model, sí que coneguis a un tal Dominguez en les funcions de director, o Gutierrez o Espanya com sotsdirectors de règim interior i de règim...

Aquestes dades fan més real aquesta mort...?
Re: Suïcidi de presos, un assassinat encobert? El cas Cano Verdejo a la Model de Barcelona
28 set 2007
Ignacio del Amo va ser sotsdirector d'interior de la Model fins a l'any 1997-1998 apx. Va tenir molts problemes amb el director José María Montero, més jove, preparat i tolerant. Finalment, a Ignacio del Amo el van apartar i el van posar de responsable d'un dipòsit municipal de detinguts
Re: Suïcidi de presos, un assassinat encobert? El cas Cano Verdejo a la Model de Barcelona
28 set 2007
Conec EN Guti, un autèntic "maton" amb pistola, un pijo i un fatxa de les arts marcials. ha trepat fins a director. El vaig conèixer a Quatre Camins el meu primer dia de feina, llavors era sols cap de centre. Era al centre explicant a "voz en grito" que ell guanyava 3 milions l'any. Estava casat amb una pija anomenada "La Barbie", una funcionària de comunicacions tan creguda i falsa i patètica com ell.

També conec a Carlos Espanya, el nombre ya sabe a turrón.

No conec en Gutiérrez o no el recordo, fa temps que no estic adscrit a la Model.

Però no has anomenat als pitjors, hi ha gent davant la qual aquests esmentats que conec són sants. I estan en el sindicalisme de l'UGT.

La pitjor escòria del món carcerari s'amaga al sindicat del PSC i Montilla, el ojete DE LA MERDA DE VE DE cACAC.
Re: Suïcidi de presos, un assassinat encobert? El cas Cano Verdejo a la Model de Barcelona
28 set 2007
Después de leer el mensaje, me parece que hay que tener mucho valor para decir todo lo que dices, pero eso no quita que seas tan carcelero como los otros. Lo mismo que no hay poli bueno y poli malo, sino más bien todos son polis jugando su papel, tampoco hay carcelero bueno y carcelero malo. Ambos estáis cumpliendo una función penitenciaria. El bueno, sin el malo, no tendría sentido, os necesitáis. El compromiso más grande que se puede hacer, es el de no sustentar la institución penitenciaria y para ello hay que socavar los fundamentos más firmes y sólidos de esta sociedad, y eso no se hace dando sentido a la función del castigo y del control y es falso que desde dentro las personas presas no se queden en la más absoluta indefensión, el fatal desenlace de Cano Verdejo lo confirma. Pese a los carceleros buenos, cada año hay muchos Cano Verdejo que dejan su vida dentro de la prisión. Los carceleros necesitáis presos para dar sentido a vuestra función, la de carcelero bueno o la de carcelero malo... Sin carceleros o sólo con carceleros malos, las prisiones serían un infierno mayor que el actual, y eso en todos los sentidos y con todas sus consecuencias. Ya ves lo que pasó en la última movida de Quatre Camins, pues eso, multiplícalo por mil!. Tus argumentos, aunque demuestren cierta osadía por identificarte como carcelero en un sitio como este, no desmerecen de los que podría hacer el Ferrerons, y ya sabes quién es este personaje... ¿A propósito, no serás tú mismo?
Sindicat