Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
26 set 2007
La manifestació de dissabte vol visibilitzar l'actuació del Departament d'Interior sobre la vulneració del dret a manifestació. No oblideu que aquest és l'objectiu.
Possiblement hi hagi alguns responsables d'Interior i d'Iniciativa que estarien molt interessats en desviar l'atenció cap a Madrid i l'Audiència Nacional. El fet de cremar fotografies del rei crec que és absolutament defensable i que s'ha de potenciar el màxim que poguem, però no fem el joc al Departament d'Interior, que en aquest cas segur que estaria molt interessat en que es parlés de les fotografies i tot el tema dels encerclaments, kubotans i vulneració del dret a manifestar-se quedés en un segon terme. Siguem una mica intel·ligent i estrategues a l'hora d'actuar. Proposo que convoquem específicament una jornada de crema de fotos del rei a un lloc públic la setmana seguent o el 12 d'octubre, però no pas el proper 29 de setembre. Fixeu-vos que els diaris de l'esquerra oficial (Periódico, Pais) ja han apuntat a que dissabte es cremaran fotos del rei, per desviar l'atenció de l'objectiu de la marxa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
26 set 2007
De vegades quan la llibertat d'expressió i fins i tot la llibertat física d'alguna gent està en perill és interessant aprofitar la cojuntura i fer el que cal...

No entenc que es vol defensar amb aquesta postura. Si es cremen fotografies serà perquè de cop han aparegut prioritats noves. Potser ja ha passat el carro del tema dels Kubotans i al repressió, ara ens hauríem de centrar en el que està candent.

Vaja així ho entenc jo, i no ho dic per molestar però el cert és que crec que seria una errada no entendre que aquesta pèr sobre de tot é suna mani antirepressiva i que fets com els que estan passant centren l'actualitat eprquè afecten a molta gent, i el clima actual demana de no ser-ne indiferents. Altra cosa seria una errada, demanar que no es parli de la repressió candent per no eclipsar la de fa un parell de mesos.
Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
26 set 2007
Us asseguro, i en tinc bones fonts, que a Can Saura, o sigui el Departament d'Interior, estan desitjant que dissabte es desvïi l'atenció mediàtica al tema de les fotos, ja que es troben en una situació molt delicada sobre la vulneració del dret a manifestació i el que menys els interessa és un debat públic sobre l'actuació dels mossos a les manifestacions. En calent podem pensar que la prioritat és el moment actual, però siguem una mica més reflexius, si us plau.
Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
26 set 2007
Es millor centrar-nos en el tema inicial de la mani. Porten dues sentències en contra pel tema de la llibertat de manifestació i només els falta que torni a sortir el tema. Aprofitem el dia 12 d'Octubre per lo de les fotos.
Igualment suposo que abans de la mani es dirà alguna cosa sobre les fotos tal i com es va fer a la darrera (juny) amb els temes antirrepressius.
A lo millor es poden fer totes dues coses...
26 set 2007
No sé si sóc massa inocent, però a lo millor el tema dels reis serveix per a denunciar la vulneració del dret a manifestar-se.

El que està clar és que la mani del dissabte no és una bambolla atemporal: la gent sabem perquè se'ns convoca, però els darrers fets ocorreguts al país segur que estan presents en totes nosaltres.

Al cartell de la mani es fa menció dels presoners polítics. Doncs pense que hem de'n recordar-nos també de la gent que ha passat aquestos dies per l'audiència nacional. Pense que no fer-ho seria de molt mal gust i sobretot insolidari.

Això no lleva que oblidem que estem a la mani per clavar canya a la conselleria d'interior, per reivindicar el nostre dret a manifestar-nos, pels tubokans eixos i les altres barbaritats. Però no es pot denunciar també la complicitat dels mossos en els casos de crema de fotos? No es pot reivindicar també el dret a manifestar-se cremant uns papers?

Bé, no ho sé, espere haver aportat alguna cosa al debat, però sobretot espere que per la raó que siga la gent vaja a la mani. Ens veiem dissabte!
Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
26 set 2007
Entenc el raonament del post i que també el més urgent no ens ha de fer perdre de vista el que és important. Però un bon enfocament per atacar els mossos el tenim, el fet que hagin col·laborat amb tant de zel amb la justícia espanyola, i aquí no val allò de dir que era la seva obligació, pq navegant per internet podem trobar nazismarginals amb creus gamades (vegeu alianza nacional), o paios cremant senyeres... i tots aquests res d'anar a madrid.

Salut i totes a la mani! (a reclamar el q cregui)
Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
26 set 2007
Jo ho veig de la manera següent.

Si la gent crema fotos del rei -cosa que no m'agrada, perquè em sembla que és infantiloide i de mal gust cremar imatges de persones, com si fos un ritual de vudú, a més de recordar les fogueres inquisitorials, en què cremaven imatges d'heretges que havien aconseguit fugir del país- això voldrà dir que la policia no carregarà amb kubotán, perquè ja se sap que aquestes ximpleries de les fotos està promoguda per gent com els d'Esquerra, que fan coses realment grosses (reforma de seguretat social, tropes a Afganistan, aprovació de pressupostos espanyols...) i després volen presentar-se com gent d'esquerres amb ximpleries d'aquestes.

Posats a cremar, JO CREMARIA IMATGES DE KUBOTÀN, REFORMES LABORALS, TORTURES A COMISSARIES, ETC, una acció que difícilment podria ser "recuperada" pels "mass mierda"

Sigui com vulgui, moltes gràcies pels vostres comentaris, perquè a mi m'han ajudat a decidir-me per no anar a la mani. Ara mateix, l'únic que ens queda -em sembla- és que almenys el poder no intenti apoderar-se de la teva imatge associant-te a coses que, de fet, promou el mateix poder.

Així que ja ho sabeu, poseu-vos macos per sortir a les fotos i que us aprofitin les vostres ximpleries.
Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
26 set 2007
totalment d'acord amb "@".

Tots sabem a qui interessa que es desviï l'atenció cap a la crema de fotos, no els hi seguim la corrent, no caiguem en els seus paranys.

Les fotos cremeules un altre dia siusplau, que el que toca per aquesta manifestació es denunciar als cossos de policia i a la conselleria.
Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
26 set 2007
totalment d'acord amb la intencio de la noticia, no oblidem res del q esta passant....ni kubotans, ni emprasonaments, etc......
Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
26 set 2007
home, doncs jo penso que la gent creu que aquest dissabte es cremaran posters...i què més dóna un dia o altre? que potser ens em tornat polítics i preferim no cremar tal dia per desgastar més en saura i si fer-ho un altre pq va millor?
no ho sé.. suposo que per qui s'ha currat organitzar la mani i tot potser li empipa que es desvirtui el motiu de la manifestació, però crec que les circumstàncies demanen fer cremes. I jo no estic d'acord amb @, com pots dir que és ERC qui promou això de les fotos?? ha estat l'esquerra independentista!
Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
27 set 2007
Què sortiria i què no als mitjans: "la crema de fotos de kubotans, tortures a Les Corts, etc, o la crema de fotos dels reis?

Per cert, Jaume I i tota la resta que van fer els meravellosos països cat. també eren reis, i no van conquerir l'imperi català amb arguments sinó a cop d'espasa.
Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
27 set 2007
bones companys/es m'agrada aquest debat, no es la demagogia que es troba massa sovint als post IMC, totalment d'acord ab el post, no ens hem de deixar portar per "modes mediátiques" reivindicastives de cap mena. Jo també tinc ganes de cremar fotos del rei i de molts altres pero crec que el dissabte no ens hem de centrar en aquest tema perque estem parlant de quelcom més ampli i més important: el dret de manifestació en general, si es fan cremades de fotos reials com a acte de la mani tothom (ja sabeu la opinió "pública oficial") ho focalitzaà i ens quedarem a mitjes amb els nostres objectius, penso que el dia més adecuat per organitzar cremades d'aquest tipus és el proper 12 d'octubre ocncretamnet al passeig de gracia /Diagonal (pça. Juan Carlos I "el enchufao")Està clar que cadascú és lliure de reivindicar el que volgui pero cal ser una mica més murri i pensar en els efectes de les nostres actuacions. Si no volem que la mani quedi en una simple anecdota antiborbónica i no el que vol ser un veritable toc d'atenció a la generalitat i el seu model represiu "de debó". Avancem poc a poc però avancem, salut a totes/s
Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
27 set 2007
ESTIC EN CONTRA DE CREMAR IMATGES DE PERSONES

És millor, en tot cas, cremar dibuixos de corones que no pas imatges de persones, perquè els qui no volem convertir tot aquest afer en una vendetta tribal o una flama inquisitorial, sinó en una crítica a la institució monàrquica, no ens sentim pas a gust veient les escenes de cremes que últimament tan han esbombat els mitjans.

Si fins i tot a la gent que fa tota mena de delictes se li concedeix la possibilitat de rehabilitar-se, és il·lògic pensar que si fem una altra mena de societat s'hagués de cremar a les persones que formen la família reial; en tot cas, s'hauria de deixar que desenvolupessin una feina profitosa socialment, o deixar que no en desenvolupessin cap, però sense fer la guitza als altres. En aquest sentit, la imatge d'aquella pel·lícula de Bertolucci en què l'últim emperador de la Xina fa de jardiner és especialment bella i edificant.

Com que sembla que els catalans portem la flama de Sant Joan molt a dins nostre, jo proposo recuperar-la i cremar paperets que tinguin escrit tot allò que ens produeix mal rotllo i mal esperit: el kubotàn -com s'ha dit més amunt-, les reformes laborals i de la seguretat social, CCOO y UGT, les sigles dels partits, les tortures, les guerres, la Barcelona de disseny, el mobbing, la repressió policial, l'odi...

Altrament, si continuem fent el paperina i, talment com els antics inquisidors o els practicants de vudú, ens entestem a cremar imatges de persones, continuarem sense afrontar els vertaders problemes socials, i, al mateix temps que les imatges de la família reial, continuaran cremant-se els transformadors dels hospitals i de les ciutats de Catalunya.

Ara bé, si, en el fons, voleu quedar ben assadollats de sang i carn humanes, doncs home, no us limiteu als reis, llanceu també a la foguera les imatges de tots els polícs que ens governen d'una manera tan ridícula i desastrosa: des de l'Hereu al Carod.
Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
27 set 2007
la convocatoria de la mani es clarament antirrepresiva i a favor al dret de manifestació, en contra del abus de poder dels mossos d'esquadra i les seves tècniques de control i intimidacio al carrer. la convocatoria es akesta, al darrera hi ha col·lectius que han petit directament aquests abusos i que per akests motius tenen causes pendents. el sentit de la mani es akest i no altre. aprofito per saludar al company k li va partir el nas al mosso d'esquadra en la mani per l'okupacio. aixo de portar fotos i cremarles es una cagada. vale k hi hagi gent k tambe tingui causes pendents per la crema de fotos del rei o banderes espanyoles i que necessitin de la nostre solidaritat, pero la mani no va d'aixo. si voleu cremar coses sortiu el 12 d'octubre i si fa falta cremem-ho tot joder, i no fotos de persones perquè sino aviat semblarem musulmans cridan ala agbar i creman fotos del bush-satan. una mica de serietat.
Re: Sobre la manifestació de dissabte, no ens deixem portar pel riu
02 oct 2007
algu sap si el 12 d'octubre hi ha alguna mani convocada contra el dia de la hispanitat?
Sindicat Terrassa