Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
Comunicat de solidaritat amb Alasbarricadas.org davant de la sentència condemnatòria
25 set 2007
Alasbarricadas.org ha estat condemnada per allotjar uns comentaris suposadaments insultants contra Ramoncín. Primer assalt
"Ja s'ha donat a conèixer la sentència contra *Alasbarricadas.org després de la demanda de l´ex-cantant "Ramoncín" per "suposats atacs al seu honor", que consistien en uns comentaris abocats en un dels molts fòrums d'aquesta web. La jutge ha condemnat a la pàgina a pagar 6.000 euros d'indemnització al demandant , precisament per fet de tenir coneixement que s'havien retirat voluntàriament aquests comentaris.

Ens ha omplert d'estupor l'opinió de la jutge sobre l'assumpte que aquí s'està tractant. Hem recorregut la sentència.

D'una banda, és d'agrair el zel que demostra la sentència per a no establir certs precedents jurídics: són els jutges qui dictaminen quins continguts són censurables i han de ser retirats. No la SGAE. En aquest sentit, podria entendre's la sentència com una victòria de la llibertat d'expressió tal com la recull la llei, la qual cosa ens ompliria d'alegria.

No obstant això, ens preocupa l'èmfasi que es fa en que totes les persones amb algun tipus de pàgina web s'identifiquin públicament i no només davant el jutge. Lamentablement, la sentència aplica la LSSICE, una legislació per a pàgines comercials, a una pàgina que no ho és. El (doble) precedent que s' estableix d´aquesta manera és greu. Sembla que s'estigui intentant posar traves de tot tipus als projectes sense gaire mitjans econòmics o humans. De fet, la pràctica totalitat de pàgines web incompleixen les exigències de la sentència i queden ara expostes a la persecució legal.

També ens sorprèn l´enrevessada cadena de raonaments que duen a la sentència, que sembla desmentir aquesta defensa de la llibertat d'expressió com a bé superior: es dóna el cas que, en última instància, segons la jutge, és precisament la bona voluntat de l'acusat al retirar els continguts la que demostra la seva culpabilitat. Després, en última instància, la condemna s'ha d'aplicar perquè ni els detectius de Ramoncín havien encertat a util.litzar l'adreça de contacte de la pàgina. És indignant. El nostre és un projecte d'informació lliure amb continguts socials i sense diners pel mig; no volem donar-li diners a un senyor que és incapaç de enviar-li un correu a la pàgina. Encara que no pensem que la seva intenció hagi estat en cap moment conciliadora.

D´altra banda, alasbarricadas.org va demanar en la vista prèvia que assistissin com a testimoni els proveïdors en els quals ens allotgem (NODO50) per a testimoniar, entre altres coses, com funciona una pàgina com aquesta i que es podia establir contacte amb nosaltres, però la mateixa jutgessa que ara fonamenta la seva sentència condemnatòria en que no s'ha demostrat que sigui possible posar-se amb la pàgina, ho va denegar. Difícilment podíem demostrar res si no se'ns deixava demostrar-lo.

Volem subratllar una sèrie de punts:

- No es tracta de l'honor de Ramoncín. El judici formava part d'una campanya de la SGAE pel control dels continguts d'internet. En tot cas, Ramoncín és un personatge públic i ha d'assumir les crítiques a les quals s'exposa amb la seva conducta, igual que la SGAE.

- La SGAE no és qui per a exercir de jutge i policia a la Xarxa. En això estem d'acord amb la jutge. No va colar la LSSI i ara pretenen crear un precedent judicial amb l'excusa de l'honor de Ramoncín. No es poden fer callar les crítiques a una conducta prepotent a cops de demanda.

-A la SGAE li mou un interès purament econòmic. Volen controlar els continguts de la xarxa, siguin opinions o fitxers compartits. Però els atacs de la SGAE a servidors i webmasters poden acabar amb la llibertat d'expressió a internet.

-Cadascú ha de ser responsable del que publica. L'administració d´alasbarricadas.org no té per quina fer-se responsable de les opinions que publiquen els seus usuaris. Això diu la pròpia llei.

-Per això mateix, i perquè no s'extrapoli un possible precedent judicial als servidors de xarxes p2p, hem de recordar que compartir arxius no és delicte. Malgrat l´obstinació de la SGAE en acusar de delinqüents als que comparteixen arxius. Compartir arxius és legal.


Finalment, volem agrair tots els suports solidaris que estem tenint enfront de la desmesura de la SGAE. Junts ho aconseguirem."
Mira també:
http://www.alasbarricadas.org/noticias/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de solidaritat amb Alasbarricadas.org davant de la sentència condemnatòria
26 set 2007
Hem sembla molt bé, estic en contra de les reformes que apunten a la censura i control d'internet (i la llibertat d'expressió en general) i contra la SGAE i els seus interessos, però ja que hi som hem sembla una merda alasbarricadas, que censura (encara més que IMC Barcelona, recordeu el debat?) opinions i comentaris dels usuaris per ser contraris a les idees (quine sidees... totalitaries, fan por) dels mods i/o por a demandes com aquesta.
Apa, ja ho e dit.
Igualment, el meu recolçament contra l'SGAE.
Re: Comunicat de solidaritat amb Alasbarricadas.org davant de la sentència condemnatòria
26 set 2007
¿Ideas totalitarias las anarquistas? Anda por favor...

Y diciendo que "censuran aún más que Indy-BCN" ya te acabas de retratar.

Aupa Indymedia-Barcelona y solidaridad con alasbarricadas.org
Sindicato Sindicat