Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La policia va filmar la concentració antimonàrquica de Girona des de l'Ajuntament
25 set 2007
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona demana explicacions a l'Equip de Govern per la filmació d'imatges de la concentració del passat dissabte des de l'Ajuntament. La formació independentista creu que enregistrar imatges des de les dependències municipals vulnera el dret a la llibertat de manifestació.
BANNERNOALREI.jpg
La CUP de Girona ha adreçat un escrit a l'alcaldessa Anna Pagans i a la regidora delegada de seguretat, Mª Àngels Freixenet en el qual els demana explicacions per haver facilitat l'accés a dependències municipals a agents depolicia per gravar imatges de les persones que van assistir a laconcentració antimonàrquica que va tenir lloc a la plaça del Vi el passat dissabte 22 de Setembre.

L’equip de govern municipal de Girona està format també per ERC i ICV, organitzacions polítiques que, a més, han reaccionat amb tebiesa davant de la darrera onada repressiva contra l’independentisme, segons remarca la CUP en el cuminicat que han fet públic aques matí.

Per la CUP aquest fet s’emmarca en la ràtzia de criminalització i persecució de ciutadans que lliurement i pacífica expressen en públic el seu rebuig a la monarquia borbònica. Així mateix, considera que els episodis d'intimidacions vulneren el dret a manifestar-se lliurement.

Finalment, la CUP de Girona se solidaritza amb Jaume Roure, el jove encausat per l'Audiència Nacional per haver cremat una fotografia del Rei d'Espanya i fa una crida a la desobediència civil com a forma de lluita legítima en defensa de la llibertat dels Països Catalans. La CUP de Girona també es mostra convençuda que,en cas de noves citacions a l’Audiència Nacional per aquest cas, la societat catalana es mobilitzarà de forma massiva.

http://www.llibertat.cat/content/view/1371/1/
Mira també:
http://noalrei.elsud.org/
http://www.alertasolidaria.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La policia va filmar la concentració antimonàrquica de Girona des de l'Ajuntament
25 set 2007
que filmin el què vuluin...

ONADA! ONADA! ONADA!
Re: La policia va filmar la concentració antimonàrquica de Girona des de l'Ajuntament
25 set 2007
Sembla que cremar aquesta foto és una ximpleria; que no duu enlloc. Ho diu quasibé tota la premsa (Avui, el mateix Punt). Ho diuen gairebé totes les cartes de lectors. Podria ser que si qu'és una ximpleria. Qu'el que cal cremar sigui l'original.

I un pensament pels obrers montgatins de les porcel.lanes, acusats en el llur temps d'haver llençat per una finestra el retrat de Franco i la bandera alemanya d'aleshores (la nazi). Un xivato va atribuir a un dels acusats l'intenció expressada de llençar després del quadre, l'original.
Sindicat Terrassa