Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
>> Presentació de la GREDA [valoració]
25 set 2007
24.09.07 El col·lectiu olotí la Greda es presentà públicament divendres a la capital de la Garrotxa amb un considerable èxit d'assistència. Més d'un centenar d'olotins i olotines de diferents edats s'acostaren al sopar de presentació.
L'acte polític s'inicià a quarts de deu del vespre al Núria, davant l'amenaça de pluja que provocà un canvi de lloc de darrera hora, amb les intervencions de Ricard Torné, en qualitat de portaveu de la Greda, col·lectiva i independentista i Xavier Sarrià (cantant d'Obrint Pas).

Ricard Torné presentà els objectius d'aquest col·lectiu, nascut per la "necessitat de revitalitzar la vida d’Olot i comarca i el seu teixit associatiu" des de la premissa que sols des d'aquest punt de partida es pot avançar com a vila i com a poble. En aquest sentit, des de la Greda es vol "esdevenir un referent pels que volem fer un salt cap a un poble que visqui amb llibertat i valentia el procés de construcció nacional i de valors comuns".

Després d'analitzar la situació política de la comarca, centrada en el desengany envers les diferents formacions polítiques i el distanciament amb la societat civil, apuntà que la Greda "ha de ser l’altaveu que retransmeti totes les mancances i les necessitats, totes les il·lusions i les ganes d’aquelles persones que tenim el neguit i la voluntat de transformació" tot ressaltant la importància de "mullar-se" pel que es creu, en una clara crítica al paper jugar per diferents formacions a la comarca.

Finalment, es destacà els valors que mouen a la gent de la Greda a participar, com són la lluita, la sinceritat i la utopia, i tot parafrasejant Joan Fuster, es ressaltà que "tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres."

Posteriorment, Xavier Sarrià dirigí unes paraules al públic, tot destacant la importància de projectes com aquests, i animant a seguir treballant per la comarca així com al llarg i ample dels Països Catalans. En aquest sentit, destacà el bon moment que s'està travessant des de l'esquerra independentista amb multitud d'iniciatives cada vegada més ben estructurades, del qual se'n considerà un espectador privilegiat pel fet de poder conèixer de primera mà la realitat de diferents poblacions catalanes mercès la seva feina de músic.

Un cop finalitzat l'acte polític, es realitzà el sopar i la posterior sobretaula amb una rifa de material independentista organitzada per les assembles locals de Maulets i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). L'acte finalitzà amb un concert amb cançons populars catalanes i olotines, alhora que es recordà a Jaume Roura, imputat per l'Audiencia Nacional espanyola per la crema d'una fotografia dels borbons.

Des de la Greda, es valorà molt positivament el desenvolupament de l'acte, amb major afluència de la inicialment prevista i que despertà també l'interès en altres formacions polítiques que s'acostaren a l'hora de la sobretaula.


Extret de: www.llibertat.cat [Imatges]

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa